Tudor viert 70e verjaardag van Noord-Groenlandse expeditie met een gloednieuwe Ranger

De Tudor horlogemakers brengen een eerbetoon aan een monumentale gebeurtenis met een geheel vernieuwd uurwerk. Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat de Britse Noord-Groenlandse Expeditie plaatsvond, een sleutelonderdeel in de geschiedenis van poolverkenningen. In 1952 zag een groep stoere avonturiers het hoge noorden van Groenland tegemoet met een missie om wetenschappelijk onderzoek te verrichten en de militaire waarde van deze bevroren wildernis te beoordelen. Om dit 70-jarige jubileum te markeren, brengt Tudor een gloednieuwe Ranger uit, een horloge dat de ware geest van ontdekking belichaamt.

De nieuwe Tudor Ranger weerspiegelt de robuustheid en betrouwbaarheid die van cruciaal belang waren voor de mannen van de expedities van weleer, maar slaagt er ook in om een moderne touch toe te voegen. De kast van 39 mm, vervaardigd uit roestvrij staal, zorgt voor een elegante, polsvriendelijke ervaring zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit of leesbaarheid – essentiële elementen voor elk tool watch. De diepzwarte wijzerplaat contrasteert prachtig met crèmewitte indexen en cijfers op de 3, 6, 9 en 12-uur posities, waarbij het erfgoed van Tudors verleden wordt gerespecteerd, terwijl een modern karakter wordt gewaarborgd.

Het hart van dit horloge, het Manufacture Calibre MT5402, is een automatisch uurwerk dat blijk geeft van hedendaagse technische expertise met een indrukwekkende gangreserve van 70 uur. Dit betekent dat het horloge tot bijna drie dagen kan functioneren zonder te moeten worden opgewonden — een geruststellend idee voor drukbezette dragers of degenen die zich buiten de gebaande paden wagen. Bovendien, met een waterbestendigheid tot 100 meter en een wijzerplaat beschermd door anti-reflecterend saffierkristal, is de nieuwe Tudor Ranger meer dan in staat om de elementen te trotseren.

Wat de esthetiek betreft, biedt Tudor verschillende bandopties die het horloge kunnen transformeren afhankelijk van de gelegenheid of persoonlijke stijl. Kiest men voor de roestvrijstalen armband, dan geeft dat het horloge een klassieke, sportieve uitstraling. De groen gestreepte stoffen band leunt meer naar een casual look, perfect voor dagelijks gebruik en outdoor activiteiten. Of men kan kiezen voor de hybride rubberen en lederen band in zwart met witte stiksels, een unieke keuze die comfort en stijl combineert.

De Tudor Ranger is door zijn duurzame constructie en toegankelijke prijsstelling een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een horloge dat tegen een stootje kan. Met prijzen die beginnen bij €2.725 voor modellen met een band en €3.050 voor die aan een stalen armband, biedt Tudor een opmerkelijke waarde voor een Zwitsers uurwerk van deze kwaliteit.

Het merk Tudor, opgericht door Hans Wilsdorf – ook de oprichter van Rolex – in 1946, heeft de loop der jaren een reputatie opgebouwd voor het maken van sportieve en duurzame horloges die hoogwaardige Zwitserse techniek combineren met betaalbare prijzen. De oorspronkelijke Tudor Ranger werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren zestig, speciaal ontworpen voor avonturiers en ontdekkingsreizigers – een traditie die voortduurt in de moderne incarnatie van de Ranger.

Zoals de Britse Noord-Groenlandse Expeditie de wereld liet zien waartoe vastberaden mensen in staat zijn, zo laat Tudor met de nieuwe Ranger zien wat er gebeurt wanneer traditionele horlogemaakkunst samensmelt met moderne innovatie. Dit horloge is niet alleen een instrument voor avonturiers, maar ook een stijlvol accessoire voor de hedendaagse ontdekker. Het is een viering van erfgoed, vakmanschap en de onstuitbare menselijke geest.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...