Legendarische Cartier Cheich van coureur Gaston Rahier gaat in september naar Sotheby in Parijs

In september zal een legendarisch stuk motorsportgeschiedenis onder de hamer gaan bij veilinghuis Sotheby's in Parijs: de Cartier Cheich van coureur Gaston Rahier. De zeldzame horloge, speciaal ontworpen voor rallyrijders, is niet alleen een toonbeeld van luxe en vakmanschap, maar draagt ook een rijke historie met zich mee.

Gaston Rahier was een Belgische motorcrosser en rallycoureur die zijn roem voornamelijk verdiende in de jaren 70 en 80. Hij was tweemaal wereldkampioen motorcross in de 125cc-klasse en maakte naam door zijn deelname en overwinningen in de Dakar Rally, een van de meest uitdagende en gevaarlijke rallyraces ter wereld. Deze rally, oorspronkelijk van Parijs naar Dakar, trok uithoudingsracers aan van over de hele wereld, op zoek naar avontuur en de kans om zichzelf te bewijzen tegen de elementen.

De Cartier Cheich, genoemd naar de hoofddoek die vaak wordt gedragen in woestijngebieden, werd speciaal ontworpen voor deze barre raceomstandigheden. Het horloge was gemaakt om duurzaam en leesbaar te zijn, zelfs onder het woestijnzand en in de brandende zon. De Cheich is een zeldzaam model; er zijn slechts een paar exemplaren van geproduceerd, wat het een zeer gewild object maakt voor verzamelaars van zowel horloges als autosport memorabilia.

Rahier's persoonlijke Cheich is niet alleen een voorwerp van schoonheid, maar vertelt ook het verhaal van zijn zware tochten door de woestijn. Het horloge heeft de fysieke herinneringen van de slijtageslagen die het heeft doorstaan tijdens de vele kilometers racen over ruw terrein. Het is te verwachten dat bieders aanzienlijke bedragen zullen neertellen voor dit stuk motorsporterfgoed wanneer het wordt aangeboden bij Sotheby's in Parijs.

Bij Sotheby’s, het prestigieuze veilinghuis bekend om zijn verkoop van unieke en luxueuze objecten, staat deze veiling gepland als een hoogtepunt van hun jaarlijkse evenementenkalender. Verzamelaars en liefhebbers van zowel horlogerie als motorsport zullen samenkomen in de hoop eigenaar te worden van dit unieke stuk geschiedenis.

De Cartier Cheich wordt gewaardeerd om zijn robuuste ontwerp, precisie en historische waarde. Het horloge weerspiegelt een tijdperk waarin mechanische horloges niet alleen accessoires waren, maar essentiële gereedschappen voor bestuurders die geconfronteerd werden met de meest veeleisende omstandigheden. Hierdoor is het niet alleen een kostbaar item voor horlogeverzamelaars, maar ook voor liefhebbers van de racerij en historici die geïnteresseerd zijn in het erfgoed van legendarische sportevenementen zoals de Dakar Rally.

De associatie van het horloge met Gaston Rahier voegt een extra laag toe aan de al aanzienlijke waarde. Rahier, die in 2005 overleed, liet een onuitwisbare indruk achter in de wereld van de motorsport. Zijn doorzettingsvermogen en succes in de Dakar Rally, die hij won in 1984 en 1985, maken hem tot een iconisch figuur, en zijn Cartier Cheich is een tastbaar symbool van zijn nalatenschap.

Sotheby's veiling in september belooft dan ook een spannend evenement te worden voor de gelukkigen die aanwezig kunnen zijn. Het biedt een unieke kans om niet alleen een prachtig en zeldzaam horloge te verwerven, maar ook een stukje van de avontuurlijke geest van Gaston Rahier en de gouden tijden van de Dakar Rally. Voor verzamelaars wereldwijd is het aftellen naar deze bijzondere dag al begonnen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...