Fratello en Straum onthullen het Jan Mayen horloge

Wanneer horlogeliefhebbers de namen Fratello en Straum horen, weten ze dat er iets opwindends in de lucht hangt. Deze twee gerenommeerde spelers in de wereld van tijdmeting hebben recentelijk hun krachten gebundeld en het resultaat is een samenwerking die liefhebbers van verfijnde uurwerken zeker zal bekoren. Het product van deze synergie is de Fratello × Straum Jan Mayen Limited-Edition, een horloge dat zonder enige twijfel de adem zal ontstelen van iedereen met een passie voor uitmuntend vakmanschap.

Fratello, oorspronkelijk bekend vanwege hun toonaangevende online horlogemagazine en hun unieke samenwerkingsverbanden met diverse horlogemerken, heeft met het Noorse microhorlogemerk Straum een uurwerk op de markt gebracht dat een belichaming is van design en kwaliteit - twee attributen waar beide partijen bekend om staan.

Na een intensieve periode van ontwikkeling die maar liefst 12 maanden in beslag nam, is het hun doel bereikt: een horloge creëren dat meer is dan slechts een object dat de tijd weergeeft. Het vertelt een verhaal, neemt ons mee op reis naar het indrukwekkende en mysterieuze Jan Mayen, een eiland waar natuurschoon koning is, gedomineerd door de statige stratovulkaan Beerenberg. Het is deze ruige, ongerepte natuur die model stond voor de opvallende rozerode wijzerplaat van het horloge, een element dat onmiddellijk de aandacht grijpt.

Het Jan Mayen horloge is een herinterpretatie van Straum'sOpphav, waarbij klassieke elegantie vakkundig wordt gecombineerd met een modern jasje. De roestvrijstalen behuizing is herontworpen en de bezel past naadloos bij de geïntegreerde armband, waardoor het uurwerk een hedendaagse flair krijgt zonder zijn robuuste, elegante karakter te verliezen - precies wat men verwacht van een luxueus sporthorloge.

Kijk je naar de binnenkant van het horloge, dan vind je daar het kloppend hart: het automatische kaliber La Joux-Perret G101. Zichtbaar door de transparante achterkant van de behuizing, is dit mechanisme een parel van Zwitserse precisie. Met een gangreserve van 70 uur en een weerstand tegen 28.800 trillingen per uur, belooft het uurwerk betrouwbaarheid en robuustheid.

Qua dimensies biedt de kast een comfortabele diameter van 39 mm en een hoogte van 11,3 mm, met een lug tot lug breedte van 45,8 mm, wat perfect zou moeten passen op de meeste polsen. De lavarode gefumeerde wijzerplaat eert de vulkanische oorsprong van Jan Mayen en wordt gekenmerkt door lichtgevende indexen en bijpassende wijzers, die zorgen voor optimale leesbaarheid onder alle omstandigheden.

Dit horloge is echter meer dan een lust voor het oog; het draagt een verhaal met zich mee over avontuur, de ongetemde kracht van de natuur en de verfijnde kunst van het horlogerie. De Jan Mayen Limited-Edition is een pronkstuk dat een extra dimensie van exclusiviteit toevoegt aan de collectie van de drager.

Met de lancering van dit uurwerk tonen Fratello en Straum aan dat de combinatie van stijl, functionaliteit en storytelling kan leiden tot een object dat werkelijk uitzonderlijk is. Dit horloge is niet slechts een instrument om de tijd weer te geven maar een kunstwerk dat respect afdwingt en een unieke flair geeft aan de persoonlijke stijl van zijn eigenaar.

Liefhebbers van horloges en verzamelaars op zoek naar een stukje horlogegeschiedenis of een gedurfd, onderscheidend uurwerk zullen de Jan Mayen Limited-Edition zien als een waardevolle aanvulling op hun collectie. Als ode aan de wilde geest van het vulkanische eiland en de toewijding van twee toegewijde merken, staat het Jan Mayen horloge symbool voor design en innovatie.

In een wereld waarin tijd vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, herinnert dit limited-edition horloge ons eraan dat het meten van tijd een kunst is - een kunst die voortdurend evolueert en inspireert. Het is deze bezinning, samengebracht met uitzonderlijk handwerk, die het Jan Mayen horloge tot een tijdloos meesterwerk maakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...