Zeldzame Golconda diamant te veilen bij Christie s in Genève

Onze vrouwelijke fans zullen ongetwijfeld gefascineerd zijn door deze uiterst zeldzame en gerenommeerde diamant. Met een indrukwekkend gewicht van 76 karaat, bezit de diamant een perfecte kleur en bijna perfecte interne helderheid. Deze beroemde Golconda Diamant zal onder de hamer komen tijdens Christie'sveiling in Genève op 13 november. Experts schatten de opbrengst op een overweldigende €15 miljoen. Ter vergelijking, in november 1993 werd de diamant bij dezelfde veilinghuis in Genève verkocht voor een aanzienlijk bedrag van €10,5 miljoen.

Deze diamant staat bekend als de grootste, mooiste en meest onberispelijke Golconda diamant die ooit is geveild. Hij draagt de naam van de Aartshertog Joseph Diamant, ter ere van Aartshertog Joseph August Viktor Klemens Maria van de Habsburgse dynastie (1872-1962). Zoals gesuggereerd door de naam, werd de diamant ontdekt in de historische Golconda-mijnen in India, waar ook legendarische diamanten zoals de Hope, Regent en de Koh-i-Noor werden gevonden.

Volgens functionarissen van Christie'sveilinghuis hebben Golconda diamanten een unieke, zachte, waterige witheid, die zo zuiver is dat het licht lijkt te stromen door de steen zonder enige belemmering. François Curiel, het internationale hoofd van de sieradenafdeling van Christie s, voegt toe: 'De magie van veilingen brengt soms zeldzame juwelen meer dan eens in onze verkoopruimten. In november hebben we het voorrecht om verzamelaars de kans te geven om opnieuw een stukje geschiedenis te bezitten.'

Na de veiling op 13 november, zal deze bijzondere diamant een tentoonstellingstour maken door steden als Genève, Hong Kong en New York. Dit is een evenement waar sieradenliefhebbers over de hele wereld naar uitkijken.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat de waarde van deze zeldzame diamant niet alleen in zijn formaat en onberispelijke kwaliteit ligt, maar ook in zijn historische betekenis. Met zijn link naar de Habsburgse dynastie en de beroemde Golconda-mijnen in India, vertegenwoordigt de Aartshertog Joseph Diamant een stukje geschiedenis dat zowel intrigerend als waardevol is.

Bovendien, de opmerking van François Curiel, het internationale hoofd van de sieradenafdeling van Christie s, benadrukt de unieke kansen die veilingen bieden. Niet alleen om bijzondere juwelen te verwerven, maar ook om deel uit te maken van de reis van deze stukken door de tijd. Het feit dat de diamant na de verkoop op tournee zal gaan door steden als Genève, Hong Kong en New York, betekent dat nog meer mensen de kans zullen krijgen om dit stukje geschiedenis te aanschouwen.

Tot slot onderstreept de verwachte verkoopprijs van €15 miljoen de voortdurende aantrekkingskracht en waarde van zeldzame diamanten op de wereldmarkt. Ondanks economische onzekerheden en veranderingen in de mode-industrie, blijven dergelijke unieke edelstenen een investering die de tand des tijds doorstaat.

Over de Aartshertog Joseph Diamant

De Aartshertog Joseph Diamant is een bijzondere steen met een rijke en intrigerende geschiedenis. De diamant, afkomstig uit de befaamde Golconda-mijnen in India, is genoemd naar Aartshertog Joseph August Viktor Klemens Maria van de Habsburgse dynastie, die leefde van 1872 tot 1962. De Habsburgers waren een prominente Europese dynastie die gedurende vele eeuwen verschillende koninkrijken en keizerrijken regeerde.

Gekenmerkt door zijn uitzonderlijke grootte van 76 karaat, perfecte kleur en bijna perfecte interne helderheid, staat de Aartshertog Joseph Diamant bekend als een van de mooiste en meest onberispelijke Golconda diamanten ooit geveild. Golconda-diamanten zijn beroemd om hun kwaliteit en helderheid, met een speciale witheid die wordt beschreven als zacht, waterig en puur.

In november 1993 werd de Aartshertog Joseph Diamant verkocht bij Christie'sin Genève voor een aanzienlijk bedrag van €10,5 miljoen. Nu, decennia later, zal deze begeerde diamant opnieuw onder de hamer komen op een Christie'sveiling, met een verwachte opbrengst van maar liefst €15 miljoen.

Na de veiling op 13 november, zal deze bijzondere diamant een tentoonstellingstour maken door verschillende wereldsteden, waaronder Genève, Hong Kong en New York. De Aartshertog Joseph Diamant is niet alleen een buitengewoon juweel, maar ook een stuk geschiedenis dat harten van juwelen- en geschiedenisliefhebbers over de hele wereld sneller doet kloppen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...