76 karaats Golconda Diamond ter waarde van 15 miljoen is te koop

Ik denk dat onze vrouwelijke fans dol zullen zijn op deze uiterst zeldzame diamant. Het is een van de meest gerenommeerde diamanten ter wereld, met een gewicht van 76 karaat, pronkt met een perfecte kleur en bijna perfecte interne helderheid. Deze Golconda Diamond wordt geveild tijdens Christie's evenement in Genève op 13 november en zal naar verwachting maar liefst €15 miljoen opleveren. Het werd eerder aangeboden, in november 1993, op een Christie's veiling, in Genève, voor een verbijsterende €10,5 miljoen. Het is de mooiste, meest onberispelijke en de grootste Golconda-diamant die ooit is geveild.
Het werd benoemd tot aartshertog Joseph Diamond ter ere van de prins die afstamde van de Habsburgse dynastie, aartshertog Joseph August Viktor Klemens Maria, die leefde tussen 1872 en 1962. Zoals de naam al doet vermoeden, werd het gevonden in de oude Golconda-mijnen in India, dezelfde plaats waar de legendarische Hope, Regent en de Koh-i-Noor werden ontdekt. Ambtenaren van het legendarische veilinghuis verklaarden: „Golconda-diamanten hebben een speciale witheid die vaak wordt beschreven als zacht, waterig en puur, zodat het licht volledig ongehinderd door de steen lijkt te gaan.”
Later verklaarde het internationale hoofd van Christie's sieradenafdeling, François Curiel,: „De magie van de veiling brengt soms meer dan eens grote edelstenen terug in onze verkoopruimtes. In november hebben we het voorrecht om zowel nieuwe als gevestigde verzamelaars de kans te geven om opnieuw een stukje geschiedenis te bezitten.” Na de verkoop op 13 november zal de diamant een tentoonstellingstour ondergaan door Genève, Hong Kong en New York. We kunnen hier echt niet op wachten!

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...