Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

Hublot wordt groen met de nieuwe Big Bang MP-11 SAXEM

Hublot wordt groen met de nieuwe Big Bang MP-11 SAXEM

De gloednieuwe Hublot Big Bang MP-11 SAXEM wordt geleverd met een gedurfde groene look waardoor je overal opvalt. Het horloge heeft hetzelfde indrukwekkende HUB9011-uurwerk, een in huis skeletvormig horlogekaliber dat er in deze ongelooflijke kast nog spectaculairder uit lijkt te zien.

Het uurwerk wordt geleverd met zeven in serie gemonteerde vaten die een ongelooflijke gangreserve van 14 dagen produceren, weergegeven op de witte roller tegen een zwarte achtergrond.

Ondertussen is de nieuwe kast gemaakt van felgroen SAXEM, een materiaal dat tot nu toe niet is gebruikt bij het maken van horloges, Hublot markeerde een primeur met deze. Het acroniem betekent eigenlijk 'Sapphire Aluminum Oxide Earth Mineral'. De felgroene kleur wordt gegeven door het mengsel van aluminiumoxide met elementen zoals thulium, holmium en chroom. Naast de verbluffende looks is het resulterende materiaal zelfs harder dan smaragd.

Beperkt tot slechts 20 stuks in totaal, zal de Hublot Big Bang MP-11 SAXEM waarschijnlijk een enorm verlangen creëren bij de (weinigen) die zich er een konden veroorloven. De reden voor zo'n beperkte oplage ligt in de moeilijkheid om een dergelijk materiaal met grote nauwkeurigheid te bewerken.

Zoals we al zeiden, zal het een hoog prijskaartje hebben - €127.000, dus ook dat rechtvaardigt het aantal. Gedomineerd door de enorme gangreserve op de onderste helft van het scherm, wat ook een sterk punt van het horloge is, is de wijzerplaat nieuw en zeer indrukwekkend.

Er is een matzwarte skeletwijzerplaat in de bovenste helft van het scherm met de uur- en minutenwijzers voor tijdindicatie, die verrassend gemakkelijk te lezen is.


Hublot wordt groen met de nieuwe Big Bang MP-11 SAXEM