Hublot wordt groen met de nieuwe Big Bang MP-11 SAXEM

De gloednieuwe Hublot Big Bang MP-11 SAXEM wordt geleverd met een gedurfde groene look waardoor je overal opvalt. Het horloge heeft hetzelfde indrukwekkende HUB9011-uurwerk, een in huis skeletvormig horlogekaliber dat er in deze ongelooflijke kast nog spectaculairder uit lijkt te zien.

Het uurwerk wordt geleverd met zeven in serie gemonteerde vaten die een ongelooflijke gangreserve van 14 dagen produceren, weergegeven op de witte roller tegen een zwarte achtergrond.

Ondertussen is de nieuwe kast gemaakt van felgroen SAXEM, een materiaal dat tot nu toe niet is gebruikt bij het maken van horloges, Hublot markeerde een primeur met deze. Het acroniem betekent eigenlijk 'Sapphire Aluminum Oxide Earth Mineral'. De felgroene kleur wordt gegeven door het mengsel van aluminiumoxide met elementen zoals thulium, holmium en chroom. Naast de verbluffende looks is het resulterende materiaal zelfs harder dan smaragd.

Beperkt tot slechts 20 stuks in totaal, zal de Hublot Big Bang MP-11 SAXEM waarschijnlijk een enorm verlangen creëren bij de (weinigen) die zich er een konden veroorloven. De reden voor zo'n beperkte oplage ligt in de moeilijkheid om een dergelijk materiaal met grote nauwkeurigheid te bewerken.

Zoals we al zeiden, zal het een hoog prijskaartje hebben - €127.000, dus ook dat rechtvaardigt het aantal. Gedomineerd door de enorme gangreserve op de onderste helft van het scherm, wat ook een sterk punt van het horloge is, is de wijzerplaat nieuw en zeer indrukwekkend.

Er is een matzwarte skeletwijzerplaat in de bovenste helft van het scherm met de uur- en minutenwijzers voor tijdindicatie, die verrassend gemakkelijk te lezen is.

Techniek Hublot Big Bang MP-11 SAXEM

De Hublot Big Bang MP-11 SAXEM is een horloge met een innovatieve technologie die gebruikmaakt van een nieuw materiaal genaamd SAXEM (Sapphire Aluminium oXide and rare Earth Mineral). Dit materiaal is ontwikkeld door Hublot en combineert aluminiumoxide met zeldzame aardmineralen om een ​​ultraduurzaam, krasbestendig en lichtdoorlatend materiaal te creëren. Het horloge heeft een 14-voudige gangreserve dankzij het nieuw ontwikkelde HUB9011-uurwerk, dat bestaat uit 270 componenten en 7 series gekoppelde veertrommels, en het horloge is waterdicht tot 30 meter. Het horloge heeft een futuristische uitstraling en is gemaakt van verschillende materialen, waaronder carbon fiber en titanium. Het heeft een skelet wijzerplaat met een 3D-ontwerp en een gepatenteerd riemsysteem dat eenvoudig kan worden aangepast. Dit horloge is een indrukwekkend staaltje van innovatieve technologie en vakmanschap van het Zwitserse horlogemerk Hublot.

Specificaties van de Hublot Big Bang MP-11 SAXEM

  • Kast: Gemaakt van SAXEM (Sapphire Aluminium oXide and rare Earth Mineral), een bijzonder materiaal dat zeer moeilijk te bewerken is en daardoor exclusief is. De kast heeft een diameter van 45 mm en is waterbestendig tot 30 meter.

  • Wijzerplaat: Skeleton wijzerplaat met kleine secondewijzer en gangreserve-indicator.

  • Beweging: Hublot HUB9011 handmatig opwindbaar uurwerk met 7 veertrommels die samen een gangreserve van 14 dagen bieden. De beweging heeft 270 onderdelen en 39 juwelen, en werkt op een frequentie van 4 Hz.

  • Band: Zwarte rubberen band met een structuur die overeenkomt met de kast van het horloge. De band is voorzien van een vouwsluiting van zwart PVD-titaan.

  • Functies: Uren, minuten, kleine seconden en gangreserve-indicator.

  • Limited edition: Het horloge is een limited edition met een oplage van slechts 20 exemplaren.


De Hublot Big Bang MP-11 SAXEM is een technisch hoogstandje dat de grenzen van wat mogelijk is met horlogetechnologie verlegt. Het gebruik van SAXEM voor de kast en de complexe mechanische beweging met een gangreserve van 14 dagen maken dit horloge tot een van de meest geavanceerde horloges die momenteel verkrijgbaar zijn.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...