Roger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Double Flying Tourbillon

De Roger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Double Flying Tourbillon is een uitzonderlijk horloge dat de traditie van uitzonderlijk Zwitsers vakmanschap en baanbrekend design belichaamt. Ondanks zijn complexe naam, is het horloge een meesterwerk dat liefhebbers van horloges zeker zullen onthouden.

Het horloge heeft een robuuste titanium en zwarte DLC titanium behuizing met een indrukwekkende diameter van 47 millimeter. De behuizing wordt aangevuld met een rode aluminium behuizing, dubbele AR-gecoate saffierkristallen en is waterbestendig tot 50 meter. Hierdoor is het niet alleen stijlvol, maar ook functioneel en duurzaam.

De motor van dit indrukwekkende uurwerk is het Zwitserse handopwindbare kaliber RD01SQ van Roger Dubuis, dat is samengesteld uit 28 juwelen en klopt met 21.600 slagen per uur. Het biedt een gangreserve van 50 uur, wat getuigt van de betrouwbaarheid en precisie van het mechanisme.

Het horloge valt op door zijn dubbele vliegende tourbillon met differentieel op 4:30 en 7:30, die elk een rotatie per minuut maken en zijn afgesteld op zes posities. Dit technische hoogstandje toont het hoogtepunt van de technologische innovatie van Roger Dubuis.

De skeletvormige wijzerplaat en het skeletuurwerk zijn ook opvallende kenmerken van dit horloge. Het antracietgrijze, met rodium bedekte skeletuurwerk, de cirkelvormige plaat en de tourbillon-koetsen in de vorm van een Keltisch kruis zijn allemaal prachtig vormgegeven en getuigen van de buitengewone aandacht voor detail van Roger Dubuis. Het horloge is ook bekroond met het Poinçon de Genève-certificaat, een waarborg voor de hoogste kwaliteitsnormen.

De rode aluminium skeletflens, de zwarte minutencirkel en de titanium schroeven op de wijzerplaat, samen met de met goud beklede skeletwijzers met zwarte DLC-behandeling en bedekt met SuperLuminova, voegen verder verfijning en visuele interesse toe aan het ontwerp.

Het horloge wordt gepresenteerd op een zwarte rubberen band met een zwarte DLC titanium verstelbare vouwsluiting, wat bijdraagt aan het comfort en de gebruiksvriendelijkheid.

De Roger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Double Flying Tourbillon is niet alleen bijzonder vanwege zijn futuristische, onconventionele esthetiek. Het is ook een gelimiteerde editie, met slechts 188 exemplaren ooit geproduceerd, wat bijdraagt aan zijn exclusiviteit en aantrekkingskracht. Dit is een horloge dat zowel de traditie als de innovatie van het horlogemaken viert, en is een ware uitdrukking van de filosofie van Roger Dubuis.

Over Roger Dubuis

Roger Dubuis is een gerenommeerd horlogemerk dat bekend staat om zijn gedurfde ontwerpen, technische bekwaamheid en hoge mate van vakmanschap. Opgericht in 1995 door de Zwitserse horlogemaker en ontwerper Roger Dubuis en designer Carlos Dias, heeft het merk zich gevestigd als een van de vooraanstaande spelers in de horloge-industrie.

Vanaf het begin legde Roger Dubuis de nadruk op innovatie en onconventioneel ontwerp. Ze hebben altijd gestreefd naar het combineren van traditionele horlogetechnieken met moderne esthetiek en technologieën. Dit wordt weerspiegeld in hun kenmerkende collecties, zoals de Excalibur en de Velvet, die bekend staan om hun complexe mechanismen, unieke vormgeving en gedurfde stijl.

Een belangrijke onderscheidende factor van het merk is het feit dat alle horloges van Roger Dubuis het Poinçon de Genève-certificaat dragen, een prestigieus keurmerk dat garandeert dat elk horloge voldoet aan de strengste kwaliteits- en vakmanschapsnormen. Dit weerspiegelt het toewijding van het merk aan uitmuntendheid en de hoogste standaarden van precisie en vakmanschap.

Roger Dubuis is ook bekend om zijn beperkte productie, met veel van hun horloges die in gelimiteerde oplages worden geproduceerd. Dit draagt bij aan de exclusiviteit en het verlangen naar hun horloges, en stelt hen in staat om een nauwgezette aandacht voor detail en kwaliteit in elk geproduceerd stuk te handhaven.

Enkele van hun meest bekende modellen zijn de Roger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Double Flying Tourbillon, die opvalt door zijn technisch geavanceerde mechanisme en opvallend ontwerp, en de Roger Dubuis Velvet, die bekend staat om zijn combinatie van elegantie en vrouwelijkheid.

Roger Dubuis blijft de horloge-industrie uitdagen en innoveren, en blijft een bron van fascinatie en bewondering voor horlogeliefhebbers over de hele wereld.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...