De verbluffende Roger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Double Flying Tourbillon

Hoewel de naam nogal een mondvol is, is de Roger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Double Flying Tourbillon een spectaculair uurwerk dat je echt moet onthouden.
Het wordt geleverd met een titanium en zwarte DLC titanium behuizing met een diameter van 47 mm, met een rode aluminium container, dubbele AR-gecoate saffierkristallen en het is waterbestendig tot 50 meter.
Uurwerk is de Zwitserse handwind Roger Dubuis in eigen kaliber RD01SQ met 28 juwelen, kloppend op 21.600 vph, en met een gangreserve van 50 uur. Een van de meest opvallende kenmerken is de dubbele vliegende tourmiljard met differentieel op 4,30 en 7,30 (één rotatie per minuut voor elk), die is aangepast aan zes posities.
Opvallend is ook de skeletvormige wijzerplaat en het skeletuurwerk. De laatste is antracietgrijs gerhodineerd, met een cirkelvormige plaat, tourbillon-koetsen in de vorm van een Keltisch kruis en Poinçon de Genève certificering.
De wijzerplaat daarentegen heeft een rode aluminium skeletflens, zwarte minutencirkel en Roger Dubuis transfers, titanium schroeven, skeletwijzers in goud met zwarte DLC-behandeling en bedekt met SuperLuminova. Als afronding wordt het horloge geleverd op een zwarte rubberen band met een zwarte DLC titanium verstelbare vouwsluiting.
De Roger Dubuis Excalibur Spider Skeleton Double Flying Tourbillon is een heel bijzonder stuk en niet alleen dankzij zijn onconventionele, futuristische schoonheid.
Het is ook een limited edition, aangezien er ooit slechts 188 exemplaren zullen worden geproduceerd.