De Limited Edition Montblanc Villeret Tourbillon Cilindrique Geosphères Vasco da Gama

In Genève vindt van 19 tot 23 januari de 25e editie van de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) plaats, een evenement waar de crème de la crème van de horlogemakers hun nieuwste luxueuze creaties tentoonstelt. Onder deze vooraanstaande uurwerken bevindt zich de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama, een uurwerk dat een ode brengt aan de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, bekend om zijn route naar India.

Dit verfijnde horloge weerspiegelt het tijdperk van de vroege globalisering en is een eerbetoon aan de avontuurlijke geest van de beroemde zeeman. De wijzerplaat toont een driedimensionale weergave van de noordelijke en zuidelijke hemisferen, wat een adembenemend visueel effect creëert.

Het kloppende hart van het horloge is het handmatige tourbillon Calibre MB M68.40, dat bestaat uit 281 onderdelen en verschillende indrukwekkende functies aandrijft. Zo heeft het uurwerk een drievoudige tijdzone-indicator en toont het de lokale tijd in uren en minuten. Een draai aan het horloge onthult 24 steden gegraveerd rondom de achterkant van de kast. Een drukknop om 8 uur maakt het mogelijk de lokale tijd gemakkelijk aan te passen.

Slechts 18 exemplaren van de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama zullen worden vervaardigd, elk in roségoud. Dit maakt het horloge niet alleen exclusief, maar ook een begerenswaardig object voor verzamelaars wereldwijd.

Met een prijskaartje van ongeveer €200.000 staat dit uurwerk symbool voor ultieme luxe en vakmanschap. Het combineert historische betekenis met technische precisie en tijdloze elegantie, waardoor het een duurzaam meesterwerk is.

Het horloge bevat ook bijzondere details die het verhaal van Vasco da Gama verrijken. Op de achterkant van de kast zijn gravures van locaties die de ontdekkingsreiziger bezocht, zoals de Kaap de Goede Hoop, Calicut in India en het eiland Sint-Helena. Deze plaatsen voegen een diepe historische waarde toe aan het uurwerk.

Een ander opmerkelijk kenmerk is de complicatie die de sterrenhemel van het noordelijk halfrond toont, een mechanisme dat de rotatie van de aarde nabootst en de sterren in realtime weergeeft, een knipoog naar de navigatietechnieken van de ontdekkingsreizigers uit die tijd.

Technisch gezien heeft het horloge een diameter van 43 mm, is het waterbestendig tot 30 meter en heeft het een gangreserve van ongeveer 48 uur. Elk stuk is individueel genummerd, wat de exclusiviteit verder benadrukt.

De Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama is een toonbeeld van vakmanschap, geschiedenis en innovatie, en vormt een hoogtepunt in de horlogemakerij van Montblanc. De onthulling op de SIHH zal zeker de aandacht trekken van liefhebbers en kenners, als een eerbetoon aan de durf en vastberadenheid van Vasco da Gama en als symbool van de eeuwige drang naar het verkennen van nieuwe horizonten.

De lancering van de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama op de SIHH is een gebeurtenis die de essentie van ontdekking en verfijning belichaamt. Dit horloge, dat de naam draagt van een van de grootste ontdekkingsreizigers uit de geschiedenis, is niet alleen een instrument dat de tijd meet, maar ook een kunstwerk dat de geest van avontuur en precisie viert.

De complexiteit van het uurwerk, met zijn unieke weergave van tijdzones en de sterrenhemel, weerspiegelt de uitdagingen waar Vasco da Gama voor stond tijdens zijn reizen over de onbekende zeeën. De gedetailleerde gravures op de achterkant van het horloge zijn een stille getuige van de historische reisroutes en de ontmoetingen met nieuwe werelden.

Het beperkte aantal van 18 stuks maakt elk horloge tot een exclusief bezit, een trofee voor de ware liefhebber en een erfstuk voor toekomstige generaties. De zeldzaamheid en het vakmanschap garanderen dat de waarde van het horloge alleen maar zal toenemen naarmate de tijd verstrijkt.

De Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama is meer dan een tijdsinstrument; het is een viering van menselijke prestaties en een inspiratiebron voor hen die de grenzen van het mogelijke blijven verleggen. Het is een herinnering aan de tijd toen de wereld nog vol mysteries was en de sterren de enige gids waren op de uitgestrekte oceanen.

De presentatie van dit meesterwerk op de SIHH is een moment van trots voor Montblanc en een hoogtepunt voor horlogekenners over de hele wereld. Het is een eerbetoon aan de onverschrokkenheid van de menselijke geest en de onophoudelijke zoektocht naar uitmuntendheid in design en functionaliteit. Het Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama staat als een monument van tijdloze elegantie en technologische innovatie, een ware schat in de wereld van de haute horlogerie.

In de wereld van de haute horlogerie is de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama een schitterend voorbeeld van hoe vakmanschap en historisch bewustzijn samenkomen in een meesterwerk van tijdmeting. Het is een tastbare herinnering aan de durf en de ontdekkingslust die de mensheid door de eeuwen heen heeft gekenmerkt. Met zijn beperkte oplage en uitzonderlijke kenmerken is dit horloge niet alleen een waardevol bezit voor de huidige generatie van verzamelaars, maar ook een erfstuk dat de toekomstige generaties zal inspireren.

De onthulling van dit horloge op de SIHH markeert een moment waarop de tijd even stil lijkt te staan, een moment waarop de horloge-industrie en haar liefhebbers gezamenlijk de verwezenlijking van uitzonderlijke vakbekwaamheid vieren. Het is een passend eerbetoon aan Vasco da Gama en alle pioniers van het verleden, en een inspiratiebron voor de ontdekkingsreizigers van morgen.

Met de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama wordt de lat hoger gelegd in de wereld van luxe uurwerken, en het stelt een standaard voor wat mogelijk is wanneer passie voor verfijning en respect voor geschiedenis samenkomen. Dit horloge sluit een brug tussen het verleden en het heden en zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op de wereld van de fijne horlogerie.

 

  • Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama Roségoud Limited Edition: Dit horloge is het vlaggenschip van de collectie. Het wordt gepresenteerd in een 43 mm roségouden kast en is een gelimiteerde oplage van slechts 18 exemplaren. Het bevat een 281-componenten handgewonden tourbillon Calibre MB M68.40 uurwerk, dat een reeks opmerkelijke functies aandrijft. De driedimensionale wijzerplaat is voorzien van afbeeldingen van het noordelijk en zuidelijk halfrond, terwijl de achterkant van de kast is gegraveerd met 24 steden. Dit horloge is een prachtig eerbetoon aan Vasco da Gama en zijn ontdekkingsreizen.

  • Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama Witgoud Limited Edition: Deze variant van het horloge heeft een 43 mm witgouden kast en is eveneens gelimiteerd tot 18 exemplaren. Het heeft dezelfde technische specificaties en kenmerken als de roségouden versie, maar met een elegant en verfijnd ontwerp dat wordt benadrukt door de witgouden kast.

  • Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama Platinum Limited Edition: Het pronkstuk van de collectie is de platina uitvoering. Deze exclusieve variant wordt gepresenteerd in een 43 mm platina kast en is beperkt tot slechts 8 exemplaren wereldwijd. Het horloge straalt luxe en verfijning uit, met hetzelfde tourbillon uurwerk en de gedetailleerde wijzerplaat die de wereldkaarten van het noordelijk en zuidelijk halfrond toont. Dit zeldzame horloge is een absolute verzamelobject voor de meest veeleisende horlogeliefhebbers.

  • Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama Diamant Limited Edition: Voor de liefhebbers van extra glans en exclusiviteit biedt Montblanc ook een versie met diamanten accenten aan. Dit horloge is uitgevoerd in 18-karaats witgoud en is bezet met schitterende diamanten op de lunette en de kroon. Het is een gelimiteerde oplage van slechts 8 stuks en combineert vakmanschap met de pracht van diamanten, waardoor het een onweerstaanbaar sieraad is.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...