De Limited Edition Montblanc Villeret Tourbillon Cilindrique Geosphères Vasco da Gama

De Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH), die van 19 tot 23 januari in Genève plaatsvindt, viert dit jaar zijn 25e editie. Tijdens dit prestigieuze evenement tonen 's werelds toonaangevende horlogemakers hun luxueuze creaties aan het publiek. Eén van deze opmerkelijke horloges is de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama.

De naam van dit prachtige uurwerk laat al vermoeden dat het een eerbetoon is aan de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, die als eerste Europeaan India bereikte via de zeeroute. Het horloge belichaamt het thema van vroege globalisering en is geïnspireerd op de heldhaftige daden van deze illustere navigator. Op de onderste helft van de wijzerplaat zijn afbeeldingen van het noordelijk en zuidelijk halfrond te zien, waardoor het ontwerp van de wijzerplaat een driedimensionaal en adembenemend effect heeft.

Het hart van dit uurwerk wordt gevormd door het handgewonden tourbillon Calibre MB M68.40, bestaande uit 281 componenten. Dit indrukwekkende mechanisme drijft verschillende opvallende functies aan, waaronder een drievoudige tijdzone waarbij de lokale tijd wordt weergegeven in uren en minuten. Door het horloge te draaien, worden 24 steden gegraveerd rond de achterkant van de kast en aan de zijkant zichtbaar. Bovendien is er een drukknop om 8 uur die helpt bij het aanpassen van de lokale tijd.

De Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama wordt uitgebracht als een gelimiteerde oplage van slechts 18 uurwerken, vervaardigd in roségoud. Met zijn exclusieve ontwerp en beperkte beschikbaarheid belooft dit horloge een waardevolle aanwinst te zijn voor horlogeliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

Het is vermeldenswaardig dat de prijs van dit exclusieve horloge bij benadering €200.000 bedraagt en dat het een ultiem symbool is van vakmanschap en luxe. De Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama vertegenwoordigt de perfecte combinatie van historische verwijzingen, technische precisie en tijdloze elegantie, waardoor het een meesterwerk is dat de tand des tijds zal doorstaan.

Bovendien is de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama niet alleen een horloge van ongeëvenaarde schoonheid en technische complexiteit, maar het bevat ook enkele opmerkelijke details die het verhaal van Vasco da Gama verder versterken.

Op de achterkant van de horlogekast zijn gravures te vinden van belangrijke plaatsen die Vasco da Gama tijdens zijn reizen heeft bezocht. Deze gedetailleerde afbeeldingen omvatten onder andere de Kaap de Goede Hoop, Calicut in India en het mythische eiland Sint-Helena. Elk van deze locaties heeft een diepe historische betekenis en draagt bij aan de rijke narratieve achtergrond van het horloge.

Daarnaast is de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama uitgerust met een bijzondere complicatie: een weergave van de sterrenhemel op het noordelijk halfrond. Deze fascinerende functie wordt aangedreven door een mechanisme dat de draaiing van de aarde simuleert en de positie van de sterren in realtime weergeeft. Het is een eerbetoon aan de navigatietechnieken die Vasco da Gama en zijn tijdgenoten gebruikten tijdens hun ontdekkingsreizen.

Wat betreft de technische specificaties van het horloge, heeft de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama een diameter van 43 mm en is het waterbestendig tot 30 meter. Het horloge wordt aangedreven door een handmatig opwindbaar uurwerk met een gangreserve van ongeveer 48 uur. Bovendien is elk exemplaar individueel genummerd, waardoor de exclusiviteit en waarde van het horloge verder worden benadrukt.

Met slechts 18 exemplaren die wereldwijd beschikbaar zijn, is de Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama een echt verzamelobject voor horlogeliefhebbers en kenners. Het combineert vakmanschap, geschiedenis en innovatie op een unieke manier en vertegenwoordigt het hoogtepunt van Montblanc's horlogemakerij.

De onthulling van dit meesterwerk tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) in Genève zal ongetwijfeld de aandacht trekken van horlogeliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Het horloge is een eerbetoon aan de moed en het doorzettingsvermogen van Vasco da Gama, en symboliseert tevens de voortdurende zoektocht naar grenzen verleggen en nieuwe horizonten ontdekken.

  • Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama Roségoud Limited Edition: Dit horloge is het vlaggenschip van de collectie. Het wordt gepresenteerd in een 43 mm roségouden kast en is een gelimiteerde oplage van slechts 18 exemplaren. Het bevat een 281-componenten handgewonden tourbillon Calibre MB M68.40 uurwerk, dat een reeks opmerkelijke functies aandrijft. De driedimensionale wijzerplaat is voorzien van afbeeldingen van het noordelijk en zuidelijk halfrond, terwijl de achterkant van de kast is gegraveerd met 24 steden. Dit horloge is een prachtig eerbetoon aan Vasco da Gama en zijn ontdekkingsreizen.

  • Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama Witgoud Limited Edition: Deze variant van het horloge heeft een 43 mm witgouden kast en is eveneens gelimiteerd tot 18 exemplaren. Het heeft dezelfde technische specificaties en kenmerken als de roségouden versie, maar met een elegant en verfijnd ontwerp dat wordt benadrukt door de witgouden kast.

  • Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama Platinum Limited Edition: Het pronkstuk van de collectie is de platina uitvoering. Deze exclusieve variant wordt gepresenteerd in een 43 mm platina kast en is beperkt tot slechts 8 exemplaren wereldwijd. Het horloge straalt luxe en verfijning uit, met hetzelfde tourbillon uurwerk en de gedetailleerde wijzerplaat die de wereldkaarten van het noordelijk en zuidelijk halfrond toont. Dit zeldzame horloge is een absolute verzamelobject voor de meest veeleisende horlogeliefhebbers.

  • Montblanc Villeret Tourbillon Cylindrique Geosphères Vasco da Gama Diamant Limited Edition: Voor de liefhebbers van extra glans en exclusiviteit biedt Montblanc ook een versie met diamanten accenten aan. Dit horloge is uitgevoerd in 18-karaats witgoud en is bezet met schitterende diamanten op de lunette en de kroon. Het is een gelimiteerde oplage van slechts 8 stuks en combineert vakmanschap met de pracht van diamanten, waardoor het een onweerstaanbaar sieraad is.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...