Books Above Clouds is misschien wel meest ongelooflijke boekwinkel

De hoogste boekwinkel ter wereld is onlangs geopend op de 52e verdieping van de adembenemende Shanghai Tower, ontworpen door het Wutopia-lab. De hoogste boekwinkel ter wereld, Books Above Clouds, bevindt zich op de 52e verdieping van de Shanghai Tower in Shanghai, China. Het adres is No. 501 Yincheng Middle Road, Pudong New District, Shanghai.

De nieuwe flagshipstore van Duoyun Books is een rustige en mooie ruimte, die gemakkelijk ieders verbeelding zal prikkelen. Het heeft een ongelooflijke oppervlakte van 2.250 vierkante meter en ligt 239 meter boven de grond, waardoor boekenliefhebbers kunnen genieten van lezen naast of boven wolken. In opdracht van Shanghai Century Publishing heeft deze prachtige plek naast boeken ook een collegezaal, een tentoonstellingsruimte en twee cafés. De winkel heeft ruimte voor maximaal 60.000 boeken en wil in de nabije toekomst een cultureel herkenningspunt worden in deze steeds groeiende stad.

Wat deze boekwinkel zo bijzonder maakt, naast de betoverende uitzichten, is het feit dat het doorschijnende boekenplanken heeft, gestapeld in lagen, waardoor het lijkt op een abstracte berg. De hoogste boekwinkel van Shanghai heeft ook een zwarte studeerkamer, die de perfecte sfeer heeft om te lezen en fungeert als een rustige ruimte voor serieuze boekenwurmen. Boekencirkels wikkelen zich hier om bezoekers, met een verplaatsbare boekenplank die wordt gebruikt als een interessante scheidingswand om verschillende delen van de studeerkamer te scheiden.

Naast al deze prachtige ruimtes voor boeken en lezen, beschikt de winkel ook over een multifunctionele ruimte die perfect is voor tentoonstellingen of lezingen. De nieuwe Duoyun Bookstore heeft ook twee plekken waar je kunt genieten van een goede kop koffie: een tiffany blauw café dat verscholen zit tussen de witte doorschijnende boekenplanken en een mooi roze dessertcafé dat zich aan het einde van de winkel bevindt, waardoor het de kers op de taart is van een geweldige ervaring hier.

Daarnaast is de winkel ook voorzien van moderne technologie, zoals een slimme zoekfunctie die het voor klanten gemakkelijk maakt om de gewenste boeken te vinden en een interactief educatief gebied dat de mogelijkheid biedt om kennis te maken met auteurs en kunstenaars. Voor de bouw van deze indrukwekkende boekwinkel was het Wutopia-lab geïnspireerd door de beroemde Chinese literatuur 'Shan Hai Jing', wat 'De klassieker van bergen en zeeën' betekent.

Het idee achter het ontwerp was om bezoekers te laten voelen alsof ze zich in een fantasiewereld bevinden, net als het boek waar het op gebaseerd is. De winkel heeft veel aandacht voor detail, van de verschillende kleuren van de cafés tot de manier waarop de boeken op de planken zijn gerangschikt. Het is een echte oase voor boekenliefhebbers en een bijzondere ervaring voor iedereen die deze unieke boekwinkel bezoekt.

Het ontwerp van de winkel is geïnspireerd op de oude bibliotheken van Europa en de VS, met een moderne twist. De transparante boekenplanken bieden niet alleen een interessant design, maar creëren ook een gevoel van openheid en lichtheid in de ruimte. Het kleurenpalet is voornamelijk wit en zachtroze, met accenten van tiffany-blauw en goud.

De winkel heeft ook een digitale touch, met interactieve displays die bezoekers uitnodigen om meer te leren over de boeken en auteurs. Daarnaast heeft de winkel een eigen app, waarmee klanten boeken kunnen bestellen en betalen, en deze vervolgens kunnen ophalen in de winkel of laten bezorgen.

De hoogste boekwinkel ter wereld is niet alleen een geweldige plek om te winkelen en te lezen, maar ook een architectonisch meesterwerk. Het is een bewijs van de veranderende rol van boekwinkels in de moderne wereld en een prachtig voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan de beleving van een ruimte.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de wereld met Booking.com: uw reisexpert In de kijker

Booking.com begon zijn reis in 1996 in een kleine kamer in Amsterdam, een tijd waarin het idee van online boekingen nog in de kinderschoenen stond....