Villa Balbiano, beter gekend als de villa van Gucci staat op Airbnb

In House of Gucci woont de familiepatriarch Aldo Gucci in een groots 16e-eeuws palazzo, compleet met weelderige tuinen, barokfresco's en sierlijke vergulde interieurs. Het is opmerkelijk genoeg geen filmset: sommige kijkers herkennen de echte identiteit bijna onmiddellijk: Villa Balbiano is een van de meest iconische huizen aan het Comomeer en blijkt dus nu beschikbaar op Airbnb!

Het pand zal zeker modefanaten, geschiedenisliefhebbers en kunstliefhebbers aantrekken immers Villa Balbiano dateert uit de 17e eeuw en was de beroemdste thuisbasis van kardinaal Durini in de 18e. Hij vergaarde een grote kunstcollectie en kocht extra percelen grond waarop hij vervolgens extra bouwwerken liet bouwen, waaronder een kerk. Tijdens zijn rentmeesterschap werd Villa Balbiano een ontmoetingsplaats voor Italiaanse intellectuelen. Snel vooruit naar de moderne tijd, en het huis staat vol met antiek meubilair dat afkomstig is van veilingen bij Sotheby's en Christies. De 17e-eeuwse fresco's van de barokschilders de gebroeders Recchi en Agostino Silva zijn bewaard gebleven en opmerkelijk bewaard gebleven.

Het beroemde Franse interieur Jacques Garcia hielp ook bij het moderniseren van de zes suites van het huis, zodat de huidige bezoekers er van konden genieten. Nog wat luxe details? Kristallen kroonluchters, marmeren badkamers en met juwelen getinte fluwelen meubels. Op Airbnb lezen we de omschrijving als volgend: Villa Balbiano is een uitzonderlijk historisch palazzo dat ooit toebehoorde aan de beroemde kardinaal Tolomeo Gallio, die het aan het einde van de 16e eeuw bouwde en het als zijn hoofdverblijf gebruikte. Een eeuw later werd het vergroot en verfraaid door kardinaal Angelo Maria Durini, die de Villa gebruikte als gastheer voor een dappere en frivole samenleving waar festivals, banketten en dansen elkaar meedogenloos volgden.

Tegenwoordig is Villa Balbiano een van de grootste privéwoningen aan het meer, met een uitgebreide weelderige tuin, die werd onderscheiden door de British Society of Garden Designers en die gasten zullen herkennen uit de nieuwe House of Gucci-film. Een buitenzwembad, een eigen aanlegsteiger en een boothuis wachten op u. Binnen zijn de historische interieurs gevuld met de mooiste kunstvoorwerpen en meubels uit de afgelopen eeuwen, afkomstig van Sotheby's en Christie's. Spectaculaire 17e-eeuwse fresco's geschilderd door de gebroeders Recchi en Agostino Silva sieren nog steeds de muren, onaangetast door de tijd. Met zijn roemruchte verleden, een ongeëvenaarde mix van kunstmatige en natuurlijke schoonheid, is Villa Balbiano een van de meest glamoureuze locaties aan het Comomeer.

Villa Balbiano telt zes luxueuze suites in het hoofdpaleis, elk individueel ontworpen door de beroemde binnenhuisarchitect Jacques Garcia. Van het adembenemende uitzicht over het Comomeer en de weelderige omgeving tot de weelderige marmeren badkamers, gasten zullen een ongeëvenaard niveau van stijl en elegante luxe ervaren. Met zijn illustere verleden en opvallende schoonheid, is een nacht doorbrengen in Villa Balbiano er zeker een om nooit te vergeten. House of Gucci is geïnspireerd op het schokkende waargebeurde verhaal van de familie achter het Italiaanse mode-imperium.

Wanneer Patrizia Reggiani (Lady Gaga), een buitenstaander van een bescheiden begin, trouwt met de Gucci-familie, begint haar tomeloze ambitie de familie-erfenis te ontrafelen en veroorzaakt ze een roekeloze spiraal van verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk... moord. Gebaseerd op het boek "The House of Gucci" van Sara Gay Forden, is de film geregisseerd door Ridley Scott en met in de hoofdrollen Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek en Al Pacino. In ieder geval, we hebben net zelf even gekeken en het lijkt er op dat alles als geboekt en volzet voor de komende jaren.

Villa Balbiano

Villa Balbiano is een historisch landgoed aan de oever van het Comomeer in Italië, omgeven door weelderige tuinen en een adembenemend uitzicht op de bergen en het meer. De villa dateert uit de 18e eeuw en biedt een combinatie van traditionele Italiaanse architectuur en moderne luxe voorzieningen. Hieronder volgt een opsomming van de accommodatie en andere faciliteiten:

  • Slaapkamers: De villa heeft in totaal 11 slaapkamers, elk ingericht met luxe bedden, linnengoed en decoraties. De slaapkamers hebben een eigen badkamer en bieden uitzicht op het meer of de tuin.
  • Woonruimtes: De villa heeft verschillende elegante en stijlvol ingerichte woonruimtes, waaronder een bibliotheek, salon, eetkamer en ontbijtruimte. De woonruimtes zijn voorzien van comfortabele zitplaatsen, antieke meubels en kunstwerken.
  • Keuken: De villa beschikt over een volledig uitgeruste professionele keuken, ideaal voor het bereiden van gastronomische maaltijden. Er is ook een aparte ruimte voor het personeel.
  • Buitenruimtes: Villa Balbiano heeft uitgestrekte tuinen met een prachtig uitzicht op het Comomeer. Er zijn verschillende terrassen, patio's en balkons waar gasten kunnen ontspannen en genieten van het uitzicht. Er is ook een privéstrand, een zwembad en een tennisbaan op het terrein.
  • Wellness faciliteiten: De villa heeft een eigen spa met een sauna, stoombad en fitnessruimte. Er is ook een masseur beschikbaar op verzoek.
  • Technologie: De villa is uitgerust met moderne technologie, waaronder wifi, airconditioning, centrale verwarming en een beveiligingssysteem.
  • Personeel: Villa Balbiano heeft een toegewijd team van personeel, waaronder een butler, chef-kok, huishoudster en tuinman. Het personeel staat klaar om aan alle wensen van de gasten te voldoen en hen een onvergetelijk verblijf te bezorgen.
  • Ligging: De villa is gelegen in Ossuccio, aan de westelijke oever van het Comomeer. Het ligt op korte afstand van de historische stad Como en andere nabijgelegen bezienswaardigheden. Gasten kunnen ook boottochten maken over het meer en de schilderachtige omgeving verkennen.
  • Evenementen: Villa Balbiano is ook beschikbaar voor evenementen en huwelijksfeesten. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor vergaderingen, diners en recepties, en het professionele personeel staat klaar om evenementen van elke omvang te organiseren.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de wereld met Booking.com: uw reisexpert In de kijker

Booking.com begon zijn reis in 1996 in een kleine kamer in Amsterdam, een tijd waarin het idee van online boekingen nog in de kinderschoenen stond....