Beijing Daxing International Airport is de grootste luchthaven ter wereld

Het nieuwe luchthaventerminalgebouw van Peking, ontworpen door de legendarische architect Zaha Hadid, wordt naar verwachting gebouwd in 2019 en zal het grootste luchthaventerminalgebouw ter wereld worden. Het gebouw zal zich uitstrekken over een enorm oppervlak van 700.000 vierkante meter en zal aparte gebieden hebben voor binnenlandse en internationale vluchten, die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften en het verkeer van vandaag.

De luchthaven zal elk jaar 100 miljoen reizigers verwelkomen en zal worden voorzien van luxe faciliteiten, waaronder een nieuwe hogesnelheidstrein die passagiers van het stadscentrum naar de luchthaven brengt in recordtijd. Het ontwerp van Zaha Hadid weerspiegelt de harmonie en rust van Chinese landschappen en maakt gebruik van warme kleuren en materialen uit de Chinese cultuur. Het gebouw zal een verbazingwekkende €12 miljard kosten en zal ongetwijfeld de nieuwe standaard zetten voor luxe luchthavenfaciliteiten.

De nieuwe luchthaven van Beijing, ook bekend als Beijing Daxing International Airport, is een van de meest ambitieuze infrastructuurprojecten in China. Het is ontworpen door de beroemde architect Zaha Hadid en is in 2019 geopend als 's werelds grootste luchthaventerminal. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van het centrum van Beijing en heeft een oppervlakte van 700.000 vierkante meter, verdeeld over een enorm gebouw in de vorm van een ster.

Het nieuwe luchthavengebouw is een van de modernste en meest geavanceerde luchthavens ter wereld, met voorzieningen zoals zelf inchecken, gezichtsherkenningstechnologie en automatische bagageafhandeling. Het is ontworpen om meer dan 100 miljoen passagiers per jaar te verwerken en heeft aparte gebieden voor binnenlandse en internationale vluchten.

De luchthaven heeft ook een hogesnelheidstreinstation dat passagiers in minder dan 20 minuten van het stadscentrum naar de luchthaven kan brengen. Het station heeft verbindingen met de Beijing-Tianjin Intercity Railway en de Beijing-Shanghai High-Speed ​​Railway.

Naast de technologische vooruitgang heeft de luchthaven ook een uniek en indrukwekkend ontwerp, geïnspireerd op de Chinese cultuur en landschappen. Het heeft een enorme centrale atriumruimte die wordt verlicht door natuurlijk licht dat door het dak naar binnen valt en een gevoel van openheid en ruimte creëert.

De nieuwe luchthaven van Beijing, ook wel bekend als de Beijing Daxing International Airport, werd geopend op 25 september 2019. Het is de grootste luchthaven ter wereld in termen van de omvang van het gebouw, met een oppervlakte van 700.000 vierkante meter en een capaciteit van 100 miljoen passagiers per jaar. Het terminalgebouw, ontworpen door de beroemde architect Zaha Hadid, heeft een unieke, organische vorm die is geïnspireerd op de Chinese cultuur en het landschap.

De luchthaven is gelegen in het Daxing-district van Beijing, ongeveer 46 kilometer ten zuiden van het centrum van de stad. Het is gemakkelijk bereikbaar met de hogesnelheidstrein en het openbaar vervoer, en biedt ook tal van parkeerplaatsen voor reizigers die met de auto komen.

Het terminalgebouw beschikt over aparte gebieden voor binnenlandse en internationale vluchten, met tal van voorzieningen voor passagiers, waaronder winkels, restaurants, lounges, en een uitgebreid transportnetwerk. Het heeft ook moderne technologieën voor check-in en beveiligingsscreening, evenals een geavanceerd bagagesysteem dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om de efficiëntie te verbeteren.

De Beijing Daxing International Airport is een indrukwekkende prestatie van moderne architectuur en technologie, die de toekomst van de luchtvaartindustrie in China en daarbuiten belichaamt.

Het Daxing International Airport in Beijing biedt reizigers een breed scala aan faciliteiten en activiteiten om van te genieten tijdens hun reis.

Eten en drinken:

  • Er zijn tal van restaurants en cafés beschikbaar voor alle smaken en voorkeuren, variërend van traditionele Chinese gerechten tot internationale gerechten en fastfood.
  • Voor degenen die op zoek zijn naar een chique eetervaring, is er een speciale lounge voor eersteklas passagiers met gastronomische gerechten en dranken.


Winkelen:

  • Er zijn meer dan 300 winkels in de terminal, variërend van high-end merken tot lokale souvenirwinkels en duty-free winkels.
  • Er is ook een speciale lounge voor duty-free shopping voor internationale passagiers.


Ontspanning en vermaak:

  • Er is een speciale kinderzone met speelgoed, spelletjes en activiteiten om kinderen bezig te houden.
  • Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning is er een speciale lounge met comfortabele stoelen, waar passagiers kunnen rusten en relaxen.
  • Er is ook een kunstgalerie met tentoonstellingen van lokale kunstenaars en een bibliotheek waar passagiers boeken kunnen lenen en lezen.


Overige faciliteiten:

  • Er zijn speciale faciliteiten voor gehandicapte passagiers, waaronder rolstoelen en assistentie bij het in- en uitstappen van het vliegtuig.
  • Er is ook een medisch centrum met professionele artsen en verpleegkundigen die eerste hulp bieden in geval van medische noodgevallen.
  • Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminal voor alle passagiers.


Met al deze voorzieningen en meer is de nieuwe luchthaven van Beijing zeker een indrukwekkend staaltje van moderne infrastructuur. Het is een belangrijke hub voor internationale reizen en zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de toekomstige ontwikkeling van de regio en het land.

Bezoek Website
Ontdek Antarctica met Ponant een onvergetelijke luxe Cruise ervaring In de kijker

Antarctica, het bevroren continent op het zuidelijkste puntje van onze planeet, is een bestemming vol wonderen en ongerepte schoonheid. Een reis na...