Air France onthult nieuwe business class-cabines voor hun Airbus A330-vloot in 2020

Air France heeft onlangs enkele foto'svrijgegeven van hun toekomstige business class-cabines, die de vloot van 15 Airbus A330'svan de Franse luchtvaartmaatschappij tegen 2020 zullen uitrusten. De nieuwe hutten zullen volledig vlakke stoelen hebben met schuifpanelen voor extra privacy, bredere stoelen, grote 18 ″ IFE-schermen en zelfbedieningsbars. De nieuwe stoel is de Equinox 2D, ontworpen en gemaakt door Stelia Aerospace, voor de speciale 2-2-2 stoelconfiguratie van de Airbus A330. Air France blijft bij deze configuratie om hun volledige zakelijke aanbod en tarieven te behouden en tegelijkertijd het meeste comfort voor hun klanten te bieden.

De business class-cabines zijn niet de enige die van de verandering zullen profiteren, aangezien economy- en economy premiumklassen ook nieuwe stoelen krijgen. Premium economy krijgt 130 graden achterover leunen in een vaste schaal, met bredere stoelen en voetsteun, extra opslagruimte en een kleiner 13,3-inch scherm. De economy class wordt geleverd met een achterover leunen van 118 graden met iets minder beenruimte en een kleiner 11,6-inch scherm. Beide klassen bieden stekkers en USB-aansluitingen.

De nieuwe businesscabines zullen beschikbaar zijn op vluchten naar Ghana, Burkina Faso en Houston, VS, tegen het einde van het winterseizoen, gevolgd door Benin, Nigeria, Niger, India en Seattle, Chicago en Dallas in de VS. De retrofit zal niet alleen de Airbus A330'somvatten, maar ook de A380'svan het bedrijf in 2020. Bovendien zal Air France vijf van hun tien vliegtuigen met pensioen gaan vanwege kostenbesparingen.

Deze investeringen in nieuwe cabines en de pensionering van vliegtuigen zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Air France zich blijft aanpassen aan de veranderende markt en de behoeften van hun klanten.

Air France heeft de afgelopen jaren verschillende initiatieven genomen om de klanttevredenheid te verbeteren. In 2018 werd bijvoorbeeld de vernieuwde lounge voor business class-passagiers op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs geopend, waar reizigers kunnen genieten van gastronomische gerechten, comfortabele zitplaatsen en hoogwaardige faciliteiten. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in een vernieuwd in-flight entertainment systeem, waarmee passagiers toegang hebben tot meer dan 1.400 uur aan content.

Daarnaast heeft Air France ook aandacht voor duurzaamheid. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 50% te verminderen ten opzichte van 2005 en heeft verschillende initiatieven gelanceerd om dit te bereiken. Zo heeft het bedrijf geïnvesteerd in nieuwe en zuinigere vliegtuigen en heeft het de Eco-Care service geïntroduceerd, waarbij passagiers de mogelijkheid hebben om de CO2-uitstoot van hun vlucht te compenseren door te investeren in milieuprojecten.

De veranderingen in de cabines van Air France zijn ook een reactie op de toenemende concurrentie in de luchtvaartindustrie. Andere luchtvaartmaatschappijen hebben de afgelopen jaren ook geïnvesteerd in nieuwe cabines en verbeterde services om hun klanten tevreden te houden en zich te onderscheiden van hun concurrenten.

Al met al is het duidelijk dat Air France zich blijft aanpassen aan de veranderende markt en de behoeften van hun klanten. De nieuwe cabines voor de Airbus A330-vloot zijn slechts een voorbeeld van de inspanningen van het bedrijf om een hoogwaardige reiservaring te bieden en zich te onderscheiden in een competitieve markt.

Business Class:

  • Cabine ontworpen voor Airbus A330 met 2-2-2 stoelconfiguratie
  • Volledig vlakke stoelen met schuifpanelen voor extra privacy
  • Bredere stoelen en grote 18″ IFE-schermen
  • Zelfbedieningsbar
  • Stoelen zijn Equinox 2D van Stelia Aerospace


Premium Economy Class:

  • 130 graden achterover leunen in een vaste schaal
  • Bredere stoelen en voetsteun
  • Extra opslagruimte en kleiner 13,3-inch scherm


Economy Class:

  • 118 graden achterover leunen
  • Minder beenruimte en kleiner 11,6-inch scherm


Algemene technische informatie:

  • Voorzien van stekkers en USB-aansluitingen
  • Beschikbaar op vluchten naar Ghana, Burkina Faso, Houston, Benin, Nigeria, Niger, India, Seattle, Chicago en Dallas
  • Retrofit zal niet alleen de Airbus A330'somvatten, maar ook de A380'svan het bedrijf in 2020
  • Vijf van de tien vliegtuigen zullen met pensioen gaan vanwege kostenbesparingen


Het bedrijf heeft zich ook gericht op duurzaamheid en heeft initiatieven gelanceerd om tegen 2030 de CO2-uitstoot met 50% te verminderen ten opzichte van 2005. Dit omvat investeringen in nieuwe en zuinigere vliegtuigen en de introductie van de Eco-Care service, waarbij passagiers de mogelijkheid hebben om de CO2-uitstoot van hun vlucht te compenseren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...