Virgin Atlantic heeft nieuwe cabineontwerpen voor zijn Airbus A350-1000-vloot

De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic heeft onlangs een voorproefje gegeven van de nieuwe First Class-hutten op de Airbus A350. De hutten zullen deze zomer beschikbaar zijn op de route Londen naar New York. De nieuwe vliegtuiglay-out bevat ook The Loft, een sociale ruimte met een groot filmscherm ter vervanging van de oude bar.

De grootste verandering in de Upper Class-cabine is de volledig opnieuw ontworpen stoelen. De nieuwe suites hebben een comfortabele 1-2-1 configuratie en zijn allemaal voorzien van ramen met verstelbare schermen voor meer privacy. De stoelen hebben een nieuw scherm, het grootste tot nu toe voor Virgin Atlantic met een grootte van 18,5 inch, en een standaard USB-poort en stopcontact.

Maar er zijn veel andere veranderingen in dit vliegtuig, niet alleen voor passagiers in de hogere klasse. De economy-stoelen zijn ook vernieuwd, met nieuwe stoffen, verstelbare hoofdsteunen en grotere 11 inch schermen. De stoelen zijn ingedeeld in een 3-3-3-3-configuratie met standaard USB-poorten en stopcontacten. De eerste vier rijen in de Economy Class hebben nog meer beenruimte dan wat hun concurrenten bieden.

Het nieuwe ontwerp van de cabine ziet er leuk en exotischer uit dan het oude ontwerp. Het is een reflectie van het voortdurende streven van Virgin Atlantic om een unieke reiservaring te bieden die zich onderscheidt van de concurrentie.

Maar dat is nog niet alles. Virgin Atlantic heeft zich ook gericht op duurzaamheid door zich te committeren aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het gebruik van plastic aan boord te verminderen. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in nieuwe en efficiëntere vliegtuigen, waaronder de Airbus A350, die 30% minder brandstof verbruikt dan eerdere modellen.

Daarnaast heeft Virgin Atlantic ook geïnvesteerd in een vernieuwd in-flight entertainment systeem met meer dan 300 uur aan content, waaronder films, tv-shows, muziek en games. Bovendien biedt het bedrijf gratis wifi aan aan alle passagiers in de Upper Class.

Maar de inspanningen van Virgin Atlantic reiken verder dan alleen de vliegervaring. Het bedrijf heeft verschillende initiatieven gelanceerd om de impact van de luchtvaartindustrie op het milieu te verminderen. Zo heeft het bedrijf zich gecommitteerd aan het gebruik van duurzame biobrandstoffen en heeft het de mogelijkheid om plastic aan boord te verminderen onderzocht.

Virgin Atlantic is ook actief betrokken bij liefdadigheidsinitiatieven. Het bedrijf heeft samengewerkt met verschillende organisaties, waaronder WE Charity en Big Change, om kansarme kinderen en jongeren te ondersteunen en hen te helpen hun potentieel te bereiken.

Al met al is het duidelijk dat Virgin Atlantic zich blijft inzetten om een unieke reiservaring te bieden, terwijl het ook aandacht besteedt aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De nieuwe cabineontwerpen op de Airbus A350 zijn slechts een voorbeeld van de inspanningen van het bedrijf om deze doelen te bereiken en tegelijkertijd zich te onderscheiden in een competitieve markt.

Upper Class-cabine van Virgin Atlantic op de Airbus A350:

  • Volledig opnieuw ontworpen stoelen met 1-2-1 configuratie en ramen met verstelbare schermen voor meer privacy
  • Nieuwe suites met comfortabele stoelen met een grootte van 18,5 inch, het grootste scherm tot nu toe voor Virgin Atlantic
  • Standaard USB-poorten en stopcontacten bij alle stoelen
  • Sociale ruimte genaamd 'The Loft' ter vervanging van de oude bar, uitgerust met een groot filmscherm
  • Gratis wifi voor alle passagiers in de Upper Class


Virgin Atlantic heeft ook geïnvesteerd in de vernieuwing van de Economy Class, met onderstaande kenmerken:

  • Nieuwe stoffen en verstelbare hoofdsteunen
  • Grotere 11 inch schermen
  • Indeling van de stoelen in 3-3-3-3-configuratie met standaard USB-poorten en stopcontacten
  • De eerste vier rijen bieden nog meer beenruimte dan de concurrenten


Virgin Atlantic heeft zich ook gecommitteerd aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het gebruik van plastic aan boord te verminderen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in nieuwe en efficiëntere vliegtuigen, waaronder de Airbus A350, die 30% minder brandstof verbruikt dan eerdere modellen.

Naast het investeren in de kwaliteit van de vliegervaring, heeft Virgin Atlantic ook verschillende liefdadigheidsinitiatieven ondersteund. Zo heeft het bedrijf samengewerkt met organisaties zoals WE Charity en Big Change om kansarme kinderen en jongeren te ondersteunen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...