Airbus onthult unieke kunstzinnige cabine voor privé A220 in samenwerking met Cyril Kongo

Airbus, de Europese vliegtuigbouwer die vooral bekend staat om zijn commerciële passagiers- en vrachtvliegtuigen, bedient ook klanten met exclusieve behoeften via de divisie 'Airbus Corporate Jets'. Onlangs heeft het bedrijf in samenwerking met de Franse kunstenaar Cyril Kongo een speciale cabine onthuld voor de ACJ TwoTwenty, de Airbus Corporate Jets-versie van de A220-familie die de korteafstandswereld de afgelopen jaren heeft veroverd.

Het ontwerp van de cabine is een levendig compromis tussen stijl en bruikbaarheid en profiteert van het feit dat de A220 een bredere romp heeft dan de meeste privéjets. Het meest luxueuze deel van het vliegtuig is de hoofdlounge, ontworpen met een nauwgezet niveau van aandacht voor detail en met door Cyril Kongo met de hand beschilderde delen.

Airbus Corporate Jets hoopt de wereld van de particuliere luchtvaart wakker te schudden met de lancering van de ACJ TwoTwenty. Het vliegtuig biedt een ongeëvenaarde vloeroppervlakte van 73 vierkante meter en een grotere passagierscapaciteit dankzij de bredere cabine. Het is de enige zakenjet die zes grote VIP-woonruimtes biedt voor maximaal 19 passagiers. Het vliegtuig heeft ook een indrukwekkend bereik van maximaal 5.650 NM / 10.500 km, wat neerkomt op meer dan 12 uur vliegen.

De eerste 15 exemplaren van dit opwindende nieuwe ontwerp zullen worden ontvangen door Comlux uit Zürich. Airbus is trots op de samenwerking met Cyril Kongo en vereert zijn sterke pioniersgeest, die perfect aansluit bij de innovatieve mentaliteit van het ACJ-team.

De ACJ TwoTwenty is niet alleen een indrukwekkend vliegtuig op zich, maar het is ook een belangrijke mijlpaal voor Airbus. Het is de eerste keer dat het bedrijf een privéjet heeft ontwikkeld op basis van een commercieel vliegtuigmodel. Dit stelt het bedrijf in staat om de voordelen van de A220-familie, zoals betere prestaties en efficiëntie, te combineren met de luxe en het comfort van een privéjet.

Airbus Corporate Jets heeft aangegeven dat het ontwerp van de ACJ TwoTwenty volledig aanpasbaar is aan de wensen van de klant. Klanten kunnen kiezen uit verschillende configuraties, kleurenschema'sen afwerkingen om hun eigen unieke cabine te creëren. Dit biedt een ongekende mate van personalisatie en maatwerk die niet vaak voorkomt in de particuliere luchtvaart.

Airbus heeft ook aangekondigd dat het werkt aan andere projecten binnen de Airbus Corporate Jets-divisie, waaronder de ACJ319neo en ACJ320neo. Deze vliegtuigen zijn gebaseerd op de populaire A319neo en A320neo commerciële vliegtuigen en bieden nog meer ruimte en comfort dan de ACJ TwoTwenty. Dit toont aan dat Airbus serieus is in het betreden van de particuliere luchtvaartmarkt en zich richt op het leveren van hoogwaardige producten die voldoen aan de behoeften van klanten over de hele wereld.

Al met al laat de ACJ TwoTwenty zien dat Airbus zich niet alleen richt op het bouwen van grote commerciële vliegtuigen, maar ook in staat is om de behoeften van de particuliere luchtvaart te begrijpen en hieraan te voldoen. Met de lancering van de ACJ TwoTwenty heeft Airbus zichzelf gepositioneerd als een belangrijke speler in de markt voor luxe privéjets en zal het bedrijf naar verwachting nog vele jaren toonaangevend blijven op dit gebied.

Over Cyril Kongo

Cyril Kongo, de Franse kunstenaar die de kleurrijke cabine voor de ACJ TwoTwenty heeft ontworpen, is een bekende naam in de kunstwereld. Geboren in Toulouse in 1969, begon Kongo zijn carrière als straatartiest en maakte hij indruk op zijn publiek met zijn opvallende kleuren en expressieve stijl. Na verloop van tijd verhuisde hij naar de studio en begon hij te werken aan grotere projecten, zoals muurschilderingen en tentoonstellingen.

Kongo is vooral bekend om zijn unieke stijl, die een mix is van abstracte en figuratieve elementen. Zijn werk bevat vaak felle kleuren en gedurfde lijnen, die bijdragen aan de levendige uitstraling van zijn kunstwerken. Hij heeft talloze tentoonstellingen gehad in heel Europa en zijn werk is te zien in openbare en particuliere collecties over de hele wereld.

Naast zijn werk als kunstenaar is Kongo ook betrokken bij verschillende humanitaire projecten en initiatieven. Hij heeft samengewerkt met organisaties die zich inzetten voor zaken als onderwijs, gezondheidszorg en toegang tot schoon water. Hij heeft ook samengewerkt met andere kunstenaars en ontwerpers, waaronder mode-ontwerper Christian Louboutin en horlogemaker Richard Mille.

De samenwerking tussen Airbus Corporate Jets en Cyril Kongo is een voorbeeld van hoe kunst en design kunnen worden geïntegreerd in de wereld van de particuliere luchtvaart. Het resultaat is een uniek en kleurrijk ontwerp dat de aandacht trekt en de passagiers een onvergetelijke ervaring biedt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...