Singita opent luxe lodges in Volcanoes National Park, Rwanda

Het betoverende Volcanoes National Park in Rwanda verwelkomt twee nieuwe luxueuze accommodaties van safaripioniers Singita, een toonaangevend bedrijf op het gebied van natuuravonturen en luxe safari's. Singita heeft zijn kenmerkende visie uitgebreid naar het Gorillaland in Rwanda, naast andere bestemmingen zoals Tanzania, Zuid-Afrika en Zimbabwe.

Het 178 hectare grote terrein opende zijn deuren op 1 augustus en herbergt de Singita Kwitonda Lodge en het nabijgelegen Kataza House, vernoemd naar een legendarische gorilla. De lodge biedt acht prachtige suites, terwijl het Kataza House een villa met vier suites is. Elk ontwerp is doordrenkt van duurzaamheidsprincipes en een eerbetoon aan de inheemse gorilla's van de regio.

Het interieurontwerp van Singita is geïnspireerd op de schitterende omringende natuur. Elementen zoals mist, regen en aarde worden gecombineerd met een indrukwekkend kleurenpalet bestaande uit lavastzwart, vurig oranje en kakigroen. De suites, met vulkanische stenen muren, geweven plafonds en binnenhaarden, bieden een ongeëvenaarde luxe ervaring.

De nabijgelegen vulkanen Sabyinyo, Gahinga en Muhabura creëren een adembenemend landschap dat gasten zal betoveren. Voor activiteiten kunnen gasten deelnemen aan gorilla-tracking in het nationale park, gouden apen spotten tijdens wandelingen of verschillende lokale excursies maken naar de hoofdstad Kigali of de Musanze-grotten.

De tarieven voor een verblijf in de Singita Kwitonda Lodge beginnen bij €1.495 per persoon per nacht, terwijl de exclusieve Kataza House villa beschikbaar is vanaf €6.877 per nacht. Deze prijzen weerspiegelen de ongeëvenaarde ervaring en luxe die gasten kunnen verwachten tijdens hun verblijf in deze prachtige nieuwe accommodaties.

De Singita Kwitonda Lodge en Kataza House bieden niet alleen een luxueus toevluchtsoord, maar dragen ook bij aan natuurbescherming en gemeenschapsontwikkeling in Rwanda. Singita heeft nauw samengewerkt met lokale gemeenschappen om duurzame werkgelegenheid te creëren en de bescherming van de gorilla's en hun leefgebied te ondersteunen.

De Singita Kwitonda Lodge en Kataza House hebben een sterke focus op duurzaamheid en milieubescherming. Ze maken gebruik van zonne-energie, regenwateropvang en recyclingsystemen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Bovendien is Singita toegewijd aan het behoud van de biodiversiteit en werkt het samen met lokale partners om natuurbeschermingsinitiatieven te ondersteunen.

Als gast bij Singita krijgt men niet alleen de kans om te genieten van een onvergetelijk verblijf in een prachtige omgeving, maar ook om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap en het behoud van de natuurlijke schoonheid van Rwanda.

De Singita Kwitonda Lodge en Kataza House vormen een perfecte combinatie van luxe, avontuur en verantwoord toerisme. Het zijn bestemmingen waar reizigers kunnen genieten van de ongerepte natuurlijke pracht van Volcanoes National Park, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van deze unieke en bedreigde ecosystemen.

Over Volcanoes National Park

 

Volcanoes National Park, gelegen in Rwanda, is een adembenemend natuurgebied dat wereldwijd bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en unieke kenmerken. Het park is de thuisbasis van een van 's werelds meest bedreigde diersoorten, de berggorilla, en is een van de beste plekken ter wereld om deze majestueuze dieren in het wild te zien.

Met een oppervlakte van ongeveer 160 vierkante kilometer strekt Volcanoes National Park zich uit over een schilderachtig landschap van glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en imposante vulkanen. Het park maakt deel uit van het Virunga-massief, dat zich uitstrekt over Rwanda, Oeganda en de Democratische Republiek Congo. De vulkanen Karisimbi, Bisoke, Sabyinyo, Gahinga en Muhabura domineren de horizon en bieden een spectaculaire achtergrond voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Naast de zeldzame berggorilla's herbergt Volcanoes National Park ook andere opmerkelijke diersoorten, zoals de gouden aap, de buffel en verschillende soorten vogels. Het park biedt ook verschillende prachtige wandelroutes, waar bezoekers kunnen genieten van adembenemende uitzichten, weelderige vegetatie en de wonderen van de natuurlijke omgeving.

Naast het belang voor natuurbescherming, speelt Volcanoes National Park ook een cruciale rol in het bevorderen van duurzaam toerisme en het ondersteunen van lokale gemeenschappen. Door het creëren van werkgelegenheid en het betrekken van lokale bewoners bij natuurbeschermingsinspanningen, draagt het park bij aan het behoud van de gorilla's en hun habitat op lange termijn, terwijl het tegelijkertijd kansen biedt voor educatie en economische ontwikkeling.

Volcanoes National Park is een bestemming die de schoonheid van de natuur combineert met de bescherming van bedreigde diersoorten en de empowerment van lokale gemeenschappen. Het is een plek waar bezoekers een diepe waardering kunnen ontwikkelen voor de prachtige diversiteit van het leven op aarde en waar ze een blijvende impact kunnen hebben op het behoud van onze natuurlijke erfgoed.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...