Raffles Singapore - het meest iconische hotel heropent na een indrukwekkende renovatie

Raffles, het meest iconische hotel van Singapore, heeft na een uitgebreide renovatie van twee jaar officieel zijn deuren heropend. De renovatie omvatte zowel de gastenverblijven als de openbare ruimtes van het 19e-eeuwse monument. Oorspronkelijk geopend in 1887 als een bescheiden bungalow met tien kamers aan het strand, is dit historische hotel uitgegroeid tot een nationaal symbool van de stadstaat.

Het vernieuwde Raffles Singapore biedt nu prachtige designersuites, nieuwe en verfrissende restaurantconcepten onder leiding van bekroonde chef-koks, een uitgebreid butlerprogramma en een gerenoveerde winkelgalerij. De renovatie omvatte diverse verbeteringen, waaronder een uitbreiding en upgrade van de balzaal, een verhoogde lobby en een volledig herontwerp van de 115 suites, die nu een moderne en lichte uitstraling hebben met een Aziatische sfeer uit de 21e eeuw.

Ondanks de omringende wolkenkrabbers is Raffles Singapore erin geslaagd zijn charme als een stadsresort te behouden. Gasten kunnen genieten van een idyllisch zwembad, prachtige tropische tuinen en een volledig stadsblok. Bovendien biedt het hotel diverse faciliteiten die kenmerkend zijn voor luxe resorts, waaronder een gloednieuwe spa met zeven kamers, een jeu de boulesbaan en een verbeterde theeservice.

Raffles Singapore heeft ook maar liefst 10 eet- en drinkgelegenheden, waaronder de vernieuwde Long Bar waar de beroemde Singapore Sling-cocktail nog steeds geserveerd wordt. Andere opmerkelijke restaurants zijn onder andere de Writers Bar, die de hele dag door inspiratie biedt, en exclusieve restaurants van gerenommeerde chef-koks zoals Alain Ducasse, Anne-Sophie Pic en Jereme Leung. De Retail Arcade is ook vernieuwd en biedt nu een zorgvuldig samengestelde selectie van gerenommeerde merken, waardoor het een populaire bestemming is geworden voor sociale en lifestyle-activiteiten, evenals een luxe co-working space die het eigentijdse karakter van Singapore weerspiegelt.

De renovatie van Raffles Singapore heeft niet alleen geleid tot een esthetische transformatie, maar heeft ook gezorgd voor nieuwe en opmerkelijke toevoegingen aan het hotel. Gasten kunnen nu genieten van een breed scala aan voorzieningen en faciliteiten die het verblijf nog luxueuzer en comfortabeler maken.

Een van de opvallende nieuwe kenmerken van Raffles Singapore is de toevoeging van een luxe spa met zeven kamers. Hier kunnen gasten zich onderdompelen in ontspanning en genieten van een scala aan behandelingen die zorgen voor rust en verjonging. Daarnaast kunnen gasten ook gebruikmaken van de nieuwe jeu de boulesbaan, een unieke toevoeging die zorgt voor entertainment en plezier.

Wat betreft culinaire ervaringen heeft Raffles Singapore zijn gasten verwend met een indrukwekkend aanbod aan eet- en drinkgelegenheden. Naast de vernieuwde Long Bar, waar de beroemde Singapore Sling-cocktail nog steeds geserveerd wordt, kunnen gasten ook terecht in de Writers Bar. Deze bar is een bron van inspiratie en biedt een uitgebreide selectie van drankjes en hapjes gedurende de hele dag.

Daarnaast zijn er exclusieve restaurants geopend onder leiding van gerenommeerde chef-koks. Alain Ducasse heeft een nieuw mediterraan concept bedacht voor Raffles Singapore, terwijl Anne-Sophie Pic haar eerste locatie in Azië heeft geopend met het elegante La Dame de Pic. Ook Jereme Leung keert terug naar Singapore met zijn geprezen culinaire vaardigheden, na wereldwijd veel lof te hebben ontvangen.

Naast het bieden van uitstekende accommodaties en eetgelegenheden, heeft Raffles Singapore ook aandacht besteed aan de winkelervaring van de gasten. De vernieuwde Retail Arcade biedt nu een zorgvuldig samengestelde selectie van gerenommeerde merken die aantrekkelijk zijn voor zowel lokale bezoekers als internationale gasten. Bovendien is er een luxe co-working space toegevoegd, waardoor gasten in stijl kunnen werken en netwerken.

Met zijn rijke geschiedenis, nieuwe voorzieningen en verbeterde faciliteiten blijft Raffles Singapore een ongeëvenaarde bestemming in de stad. Het hotel belichaamt de tijdloze charme van Singapore en biedt gasten een unieke ervaring die doordrenkt is met luxe, gastvrijheid en verfijning. Of het nu gaat om een ontspannen verblijf, een culinaire ontdekkingsreis of een exclusieve winkelervaring, Raffles Singapore weet elke verwachting te overtreffen en een blijvende indruk achter te laten op zijn gasten.

Accommodatie:

  • 115 volledig herontworpen suites, met een moderne en lichte uitstraling die de Aziatische sfeer uit de 21e eeuw weerspiegelt.


Restaurants:

  • Alain Ducasse heeft een nieuw mediterraan concept bedacht voor Raffles Singapore.
  • Anne-Sophie Pic heeft haar eerste locatie in Azië geopend met het elegante La Dame de Pic.
  • Jereme Leung is teruggekeerd naar Singapore en biedt zijn geprezen culinaire vaardigheden aan.


Bars:

  • De vernieuwde Long Bar, waar de originele Singapore Sling-cocktail nog steeds geserveerd wordt.
  • De Writers Bar, een bron van inspiratie met een uitgebreide selectie drankjes en hapjes gedurende de hele dag.


Faciliteiten:

  • Een luxe spa met zeven kamers, waar gasten kunnen genieten van ontspannende en verjongende behandelingen.
  • Een jeu de boulesbaan, een unieke toevoeging die zorgt voor entertainment en plezier.
  • De Retail Arcade, met een zorgvuldig samengestelde selectie van gerenommeerde merken die aantrekkelijk zijn voor zowel lokale bezoekers als internationale gasten.
  • Een luxe co-working space, waar gasten in stijl kunnen werken en netwerken.


Raffles Singapore is erin geslaagd om zijn charme als een stadsresort te behouden, met een idyllisch zwembad, prachtige tropische tuinen en een volledig stadsblok. Het hotel biedt ook een uitgebreid butlerprogramma en een vernieuwde winkelgalerij. Gasten worden verwend met een keur aan eet- en drinkgelegenheden, waaronder de verschillende restaurants en bars van gerenommeerde chef-koks. Of het nu gaat om ontspanning, culinaire ontdekkingen of een exclusieve winkelervaring, Raffles Singapore stelt niet teleur en blijft een ongeëvenaarde bestemming in de stad.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...