Kona Village Resort in Hawaï is bijna perfect

Het Kona Village Resort, een icoon van het Big Island, is een unieke vakantiebestemming diep geworteld in de geschiedenis en mo'olelo (verhalen) van de inheemse Hawaiianen die er voor ons waren. Gelegen langs de heilige kusten van Kahuwai Bay, biedt dit resort een uitnodigende toevluchtsoord voor gezinnen. Deze historische gronden, ooit een oud vissersdorp, zijn nu duurzaam vernieuwd en verheven met de smaken van de 21e eeuw, en bieden gasten van elke generatie wonderen om te ontdekken.

Het Kona Village Resort is meer dan alleen een plek om te verblijven; het is een ervaring op zich. Met 150 gastenverblijven, variërend van tuinzicht tweepersoonskamers tot strandhuisjes en luxe vierpersoonskamers met privézwembad, is er voor elk wat wils. De kamers zijn ruim en comfortabel, met grote badkamers, een overdekt terras en, in sommige gevallen, een luxe buitendouche. De accommodaties zijn allemaal gelijkvloers en bieden uitzicht op de tuin of het strand, afhankelijk van uw voorkeur.

Het resort is ook een uitzonderlijke bestemming voor bruiloften, met meer dan 40.000 vierkante voet aan buitenruimte voor evenementen. Of u nu een intieme bestuursvergadering plant, een grote groepsincentivereis, of een onvergetelijke huwelijksviering, de ongeëvenaarde locatie en opvallende natuurlijke schoonheid van het resort creëren een idyllische ambiance gecombineerd met ongeëvenaarde service. Het team van toegewijde experts zal een gepersonaliseerde ervaring orkestreren met onwankelbare aandacht voor detail en onberispelijke cateringdiensten.

Het Kona Village Resort biedt ook verschillende eetervaringen, van casual tot verfijnd, allemaal met een focus op verse, lokale ingrediënten. Het is een plek waar u kunt genieten van de diepe, rijke smaken van de Hawaiiaanse keuken terwijl u uitkijkt over de prachtige Kahuwai Bay.

Maar het Kona Village Resort is meer dan alleen een plek om te verblijven en te eten. Het is een plek waar u kunt leren en groeien, dankzij het culturele centrum en de historische locaties van het resort. Hier kunt u zich onderdompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van de inheemse Hawaiianen, en de verhalen en tradities ontdekken die deze plek zo speciaal maken.

Het resort heeft ook een sterke focus op sociale en milieubescherming. Het is hun missie om de natuurlijke schoonheid van het land te behouden en te beschermen, en om een positieve impact te hebben op de gemeenschap. Dit is een plek waar u kunt ontspannen en genieten, wetende dat uw verblijf bijdraagt aan het behoud van deze prachtige plek voor toekomstige generaties.

Na een dag vol avontuur en ontdekking, kunt u zich terugtrekken in uw eigen privéhale, of traditioneel Hawaiiaans huis, om te ontspannen en de ervaringen van de dag te verwerken. Elk hale is ontworpen met respect voor de natuurlijke omgeving en de rijke culturele geschiedenis van het gebied. Ze zijn gebouwd met duurzame materialen en ontworpen om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te weerspiegelen, met grote ramen en open ruimtes die het buitenleven naar binnen halen.

Het Kona Village Resort is een plek waar u kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en u kunt onderdompelen in de rust en schoonheid van de natuur. Het is een plek waar u kunt ontspannen, opladen en vernieuwen, omringd door de rustgevende geluiden van de oceaan en de rustgevende geuren van de tropische bloemen en planten.

Het resort biedt ook een scala aan activiteiten en ervaringen om uw verblijf nog onvergetelijker te maken. Of u nu wilt leren over de inheemse Hawaiiaanse cultuur, wilt deelnemen aan een traditionele luau, wilt snorkelen in de kristalheldere wateren van de Kahuwai Bay, of gewoon wilt ontspannen op het strand met een goed boek, er is voor elk wat wils.

Het Kona Village Resort is niet alleen een plek om te verblijven, maar een plek om te ervaren. Het is een plek waar u de schoonheid en de magie van Hawaii kunt ontdekken, en waar u herinneringen kunt maken die een leven lang meegaan.

Het verhaal van Kona Village Resort is er een van transformatie en vernieuwing. Van een oud vissersdorp tot een iconisch toevluchtsoord, heeft Kona Village Resort altijd de diepe Hawaiiaanse ho'okipa (gastvrijheid van volledige gave) bewaard op de heilige gronden van de Kahuwai Bay. De reis van Kona Village begon eeuwen geleden, toen de eerste Polynesische ontdekkingsreizigers op deze plek aankwamen. Ze vestigden Ka'ūpūlehu als een bloeiend ahupua'a (landverdeling), waar ze leefden in harmonie met de natuur en handelden met de naburige dorpen.

In 1965 kwamen Johnno Jackson en zijn vrouw Helen aan in het verlaten dorp na een zeiltocht door de Zuidelijke Stille Oceaan. Met een grote droom en een onwankelbare geest richtten ze het Kona Village Resort op, waar ze tradities creëerden die tot op de dag van vandaag worden herinnerd en gerespecteerd. Het resort verwelkomde gasten van over de hele wereld en behield altijd zijn kloppende hart. Families keerden jaar na jaar terug, enthousiast om deel te nemen aan geliefde tradities en opnieuw verbinding te maken met het personeel, dat nu voelde als 'ohana (familie).

In maart 2011 zorgde een aardbeving voor de kust van Japan voor een tsunami die de Stille Oceaan overstak, en Kona Village werd weggevaagd. Meer dan een decennium lang lag het land in diepe stilte, wachtend op een nieuwe kans om zijn overvloedige bronnen te delen met mensen van over de hele wereld. In 2023 kreeg het eindelijk die kans. Kona Village, een Rosewood Resort, wekt de subtiele magie die diep binnen de gezouten zanden en verlichte wateren ligt, tot leven, en geeft ons allemaal de kans om opnieuw zijn rijk herstellende eigenschappen te omarmen.

Bij de herontwikkeling van Kona Village was het van vitaal belang om licht op het land te leven; het was een belofte aan de afstammelingen van Ka'ūpūlehu. Het resort is een van de grootste particuliere microgrids in de staat, met 100% zonne-energie geleverd door meer dan 8.000 zonnepanelen op twee hectare. Kona Village heeft ook een zero-waste-initiatief met omgekeerde osmose en afvalwaterzuiveringsinstallaties ter plaatse, waardoor het resort een leider is in groene gastvrijheid.

Met 22 anchialine zwembaden en 21 archeologische vindplaatsen verspreid over de 81 hectare, zijn deze landen heilig. Behoud en restauratie zijn essentieel om het te beschermen en te regenereren. Onder begeleiding van biologen en culturele adviseurs ter plaatse worden gasten van alle leeftijden uitgenodigd om deel te nemen aan aquacultuur en andere duurzaamheidservaringen om verder te leren en zich te engageren in de Hawaiiaanse erfgoed, cultuur en praktijken.

Kona Village belichaamt onze verwantschap met ons natuurlijk ecosysteem en de kritieke noodzaak om het te beschermen - in Hawaii en daarbuiten. Of u nu voor de eerste keer voet zet op de heilige bodem, of terugkeert voor een andere vormende ervaring die u eeuwig bij u zult dragen, Kona Village leeft weer, bruist van overvloedige energie en is klaar voor het volgende hoofdstuk in zijn veelbewogen verhaal.

  • Moana: Dit is het hart van Kona Village, een vrolijke eetgelegenheid die Pacific Rim-tot-tafel gerechten serveert. Van weelderige ontbijten tot diners die lokale, regionale en duurzaam verkregen ingrediënten van land en zee vieren, Moana eert het historische vissersdorp dat hier ooit bloeide.

  • Talk Story Bar: Een iconische ontmoetingsplaats in het centrum van Kona Village. Onvergetelijke zonsondergangen vullen deze ideale locatie voor pre-diner drankjes aan, waar een verleidelijk menu van drankjes is geïnspireerd op klassieke cocktails, elk met een eigen geschiedenis en nalatenschap.

  • Shipwreck Bar: Deze bar geeft nieuw leven aan een gezonken zeilboot, jaren geleden liefdevol opgehaald van de bodem van Kahuwai Bay. Prachtig gerenoveerd en gunstig gelegen aan het zwembad, biedt de Shipwreck Bar spectaculaire uitzichten op de oceaan en een speelse cocktailkaart.

  • Kahuwai Cookhouse & Market: Casual en gemeenschappelijk met een uitnodigende, open keuken, biedt de Kahuwai Cookhouse & Market een levendige selectie van grab-and-go lekkernijen gedurende de hele dag. Van lichte ontbijten tot stevige maaltijden met kombucha, ambachtelijk bier en wijn van de tap, elke hap hier is eenvoudig en rustgevend voor de ziel. Check de menuborden voor vuurgegrilde favorieten en roterende toevoegingen, dagelijks bijgewerkt om de meest verse ingrediënten duurzaam verkregen van lokale leveranciers, evenals de grove en tuin ter plaatse, te weerspiegelen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...