The Peninsula Istanbul opent in Mei volledig haar deuren

Binnenkort opent The Peninsula Istanbul, een nieuw vijfsterrenhotel gelegen in de wijk Besiktas aan de Europese kant van Istanbul met uitzicht op de Bosporus. De opening is gepland op 14 februari 2023 met een nachttarief van €950. Het hotel beschikt over 136 kamers en suites, evenals diverse eetgelegenheden, waaronder de lobbylounge en roomservice. De volledige inventaris van de kamers is echter pas beschikbaar vanaf 28 april 2023, en tot die tijd zijn er slechts 2 suites beschikbaar.

Gasten die tussen 14 februari en mei 2023 verblijven, hebben slechts toegang tot beperkte eetgelegenheden, waaronder de lobbylounge. Het Rooftop Restaurant en de Bar gaan pas open vanaf mei 2023. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een spa en een binnenzwembad, maar slechts een deel van het spa-menu is beschikbaar tot mei 2023. Catering en evenementen zijn pas beschikbaar vanaf 3 april 2023.

Opmerkelijk is dat The Peninsula Istanbul slechts een minderheidsbelang heeft van The Peninsula Hotels en wordt beheerd door twee Turkse groepen. Het grootste deel van het hotel wordt niet door The Peninsula Hotels beheerd, maar het hotel treedt wel op als de externe exploitant. Dit is vergelijkbaar met de structuur van The Peninsula Paris, dat eigendom is van Katara Hospitality.

Rooftop Restaurant

Het Rooftop Restaurant is een eetgelegenheid op het dak van The Peninsula Istanbul. Zoals de naam al aangeeft, bevindt het restaurant zich op het dak van het hotel en biedt het een prachtig uitzicht op de Bosporus en de stad Istanbul. Het restaurant biedt een scala aan gerechten, waaronder Turkse en internationale gerechten, en heeft ook een bar met een uitgebreide wijnkaart en cocktailmenu.

Het Rooftop Restaurant is ontworpen als een stijlvolle en chique eetgelegenheid, en is ingericht met moderne meubels en decoraties. Gasten kunnen zowel binnen als buiten dineren, afhankelijk van het weer en hun voorkeur. Het restaurant biedt ook privé-eetruimtes voor speciale gelegenheden en evenementen.

The Peninsula Istanbul beschikt over diverse eetgelegenheden, waaronder restaurants en bars, waar gasten kunnen genieten van een scala aan culinaire ervaringen.

  1. The Lobby Lounge - een informele eetgelegenheid die de hele dag door geopend is en lichte maaltijden, snacks, koffie, thee en cocktails serveert.

  2. The Rooftop Restaurant - een stijlvol restaurant op het dak van het hotel, met een prachtig uitzicht op de Bosporus en de stad Istanbul. Het serveert Turkse en internationale gerechten en heeft een uitgebreide wijnkaart en cocktailmenu.

  3. The Bar - een bar naast The Rooftop Restaurant, waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan drankjes, waaronder cocktails en wijnen.

Over de Europese kant van Istanbul

De Europese kant van Istanbul is een van de twee delen waarin de stad Istanbul wordt verdeeld, de andere kant is de Aziatische kant. De Europese kant van Istanbul ligt aan de westelijke oever van de Bosporus en omvat het historische centrum van de stad, dat een belangrijke toeristische bestemming is vanwege de vele bezienswaardigheden en attracties. Enkele bekende bezienswaardigheden op de Europese kant van Istanbul zijn onder meer de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Grote Bazaar en de Galatatoren. De wijk Besiktas, waar The Peninsula Istanbul zich bevindt, is een welvarende en populaire wijk die bekend staat om zijn levendige straten, restaurants, bars en winkels. De Europese kant van Istanbul is goed verbonden met de Aziatische kant en andere delen van de stad via bruggen, tunnels en veerboten.

De Europese kant van Istanbul heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en heeft door de eeuwen heen invloeden ondergaan van verschillende culturen en beschavingen, waaronder de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse rijken. Het historische centrum van Istanbul op de Europese kant staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de thuisbasis van enkele van de meest iconische architectonische en culturele bezienswaardigheden ter wereld.

Naast de historische bezienswaardigheden heeft de Europese kant van Istanbul ook moderne voorzieningen en attracties, zoals winkelcentra, bioscopen, theaters, musea en restaurants. De wijk Besiktas, waar The Peninsula Istanbul zich bevindt, is ook de thuisbasis van het Vodafone Park-stadion, de thuisbasis van de voetbalclub Besiktas JK.

Ten slotte is de Bosporus, de zeestraat die de Europese en Aziatische kant van Istanbul scheidt, een belangrijke waterweg voor het vervoer van goederen en passagiers, evenals een belangrijke toeristische attractie. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar om de Bosporus te verkennen en het uitzicht op de stad vanaf het water te bewonderen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...