Barceló Group opent hotel in eeuwenoud treinstation in Aragon

De Barceló Hotel Group, een prestigieus merk binnen de internationale gastvrijheidswereld, heeft recentelijk een buitengewoon hotelproject afgerond: het Royal Hideaway Hotel Canfranc Estación in Aragon, gelegen in het noorden van Spanje. Dit unieke hotel is gehuisvest in wat ooit een bruisend treinstation was en combineert geschiedenis met luxe, natuurlijke schoonheid en vijfsterrencomfort.

Toen koning Alfonso XIII in 1928 het treinstation inaugureerde, stelde hij zich waarschijnlijk niet voor dat dit eeuwenoude bouwwerk ooit zou transformeren tot een exclusieve vakantiebestemming. Bijna honderd jaar na dato is dit iconische station omgetoverd tot een prachtig hotel dat niet alleen deel uitmaakt van de elitecollectie van de Barceló Hotel Group, maar ook als voorbeeld dient voor de zorgvuldige omgang met cultureel erfgoed.

De Aragonese regering, eigenaar van het gebouw, heeft sinds 2016 meer dan 15 miljoen euro geïnvesteerd in de restauratie van het pand. Met dit aanzienlijke bedrag hebben zij het mogelijk gemaakt dat de Barceló Group het historische site kon omtoveren in een luxueus hotel dat zowel nationaal als internationaal aanzien geniet.

Het interieurontwerp, toevertrouwd aan Ilmiodesign, slaagt erin om de oorspronkelijke charme van het station te behouden terwijl moderne elegantie en comfort zijn toegevoegd. Het Royal Hideaway Canfranc Estación is rijkelijk versierd met aandacht voor detail en een knipoog naar het verleden, wat resulteert in een harmonieuze samensmelting van oud en nieuw.

Met 104 kamers, inclusief vier weelderige suites, biedt het hotel accommodaties voor diverse reizigers. Elke kamer en suite is met zorg ingericht waarbij de historische kern van het voormalige treinstation is gecombineerd met de gemakken van moderne faciliteiten, die men verwacht bij een hedendaags vijfsterrenhotel.

Gastronomie speelt een centrale rol binnen de ervaring van Royal Hideaway. Onder leiding van Eduardo Salanova en Ana Acín kunnen gasten culinaire hoogtepunten verwachten in drie restaurants en twee bars. Wat deze eetgelegenheden extra speciaal maakt, is dat twee ervan zijn gevestigd in authentiek gerenoveerde treinrijtuigen. Hierdoor wordt dineren een nostalgische belevenis.

Voor gasten die op zoek zijn naar pure ontspanning beschikt het hotel over uitgebreide wellnessfaciliteiten, inclusief een verwarmd zwembad. Daarnaast nodigt de gezellige bibliotheek uit om in rust te genieten van een goed boek en de serene sfeer.

Het Royal Hideaway Canfranc Estación richt zich niet alleen op het bieden van een exclusieve toevluchtsoord voor haar gasten, maar staat ook open voor het publiek dankzij de indrukwekkende ontvangsthal die de rijke historie van het pand tentoonstelt.

Dit project heeft een positieve impact op de lokale gemeenschap door banen te creëren en toerisme te stimuleren. Bovendien versterkt het de Spanje'sreputatie als een land waar verleden en heden perfect samengaan. De nieuwe vestiging in Aragon bevestigt de Barceló Group haar engagement voor innovatie en het creëren van memorabele verblijven die historische charme vervlechten met hedendaagse luxe.

Royal Hideaway Canfranc Estación belooft een hot spot te worden voor luxe toerisme in de regio en zal zonder twijfel de aantrekkelijkheid van Aragon verhogen voor reizigers die iets unieks zoeken in hun vakantie-ervaring. Het is niet zomaar een hotel; het is een bestemming an sich, geworteld in klasse, erfgoed en de kunst van gastvrijheid. Het station dat ooit mensen verbond door reizen, verbindt nu opnieuw mensen door onvergetelijke ervaringen te bieden in een setting die rijk is aan historie en elegantie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...