Barceló Group opent hotel in eeuwenoud treinstation in Aragon

Barceló Hotel Group opent nieuw luxe hotel gehuisvest in het Royal Hideaway Hotel Canfranc Estación, een eeuwenoud treinstation in het bergachtige gebied van Noord-Spanje, Aragon. Het pand is gerenoveerd en wordt beheerd door de Barceló Group.

Het station van Canfranc, ingehuldigd door Alfonso XIII in 1928 en uitgeroepen tot Site van Cultureel Belang, zal de komende weken niet langer worden gebruikt door treinen maar door klanten. Barceló zal het beheren, maar het pand is eigendom van de regering van Aragon, die sinds 2016 in totaal 15,3 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de rehabilitatie van het gebouw.

De groep benadrukt dat het ernaar streeft om van de Royal Hideaway Canfranc Estación een vijfsterrenhotel van referentie te maken, zowel nationaal als internationaal, en dat het "een belangrijk aantrekkingspunt zal zijn voor luxetoerisme in de regio".

Het hotel krijgt 104 kamers, waaronder vier luxe suites, op de eerste en tweede verdieping. Het F&B-aanbod, dat zal worden beheerd door Eduardo Salanova en Ana Acín, de gastronomische directeuren van het hotel, omvat drie restaurants en twee bars. De restaurants worden ondergebracht in twee rijtuigen die zijn gerenoveerd in de klassieke stijl van 20e-eeuwse treinen.

Het onthaal, toegankelijk voor het grote publiek, komt in de historische hal van het station en op het gelijkvloers komt ook een wellnessruimte met verwarmd zwembad en een bibliotheek.
Interieurontwerpstudio Ilmiodesign heeft de opdracht gekregen om het interieur van het hotel te ontwerpen. Het is geïnspireerd op de esthetiek van de oude treinstations en luxe langeafstandstreinen uit het begin van de 20e eeuw, maar dan met een eigentijdse twist.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...