Four Seasons Hotel Rabat opent binnenkort

Four Seasons Hotels and Resorts en Atlantic Coast Hospitality, een dochteronderneming van het in Abu Dhabi gevestigde vastgoedontwikkelingsbedrijf Q Holding, hebben plannen aangekondigd voor het Four Seasons Hotel Rabat in Kasr Al Bahr, dat naar verwachting in 2023 zal worden geopend.

Kasr Al Bahr, wat kasteel van de zee betekent, werd in de 19e eeuw gebouwd als een uitgestrekt koninklijk zomerpaleis en werd later een militair hospitaal voordat het in 1999 werd gesloten. Na een grondige renovatie van het vijf hectare grote toevluchtsoord op een klif, luidt het Four Seasons Hotel Rabat at Kasr Al Bahr een nieuw tijdperk in voor het historische pand met 204 luxueus ingerichte kamers en suites met uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Aangezien Four Seasons zijn aanwezigheid in Marokko blijft uitbreiden, zijn we trots om voort te bouwen op het succes van onze bestaande hotels in Marrakech en Casablanca en tegelijkertijd een aanvullende ervaring te introduceren, dit keer in de hoofdstad van het land, aldus Bart Carnahan, President Global Business Development and Portfolio Management, Four Seasons Hotels and Resorts.

Rabat, de hoofdstad van Marokko, ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan en combineert moeiteloos de schatten van het verleden met een dynamisch aanbod voor de moderne luxereiziger.
Bezoekers vinden er ook bruisende muziekfestivals en meer dan 202 hectare groen, bestaande uit rustige parken. Terwijl we Kasr Al Bahr voor de toekomst transformeren, zijn we er trots op dat we de geschiedenis en cultuur van Rabat onder de aandacht kunnen brengen en tegelijkertijd een gastvrijheidservaring van wereldklasse kunnen creëren voor iedereen die op bezoek komt, aldus Malik Awan, directeur van Q Holding.

Four Seasons is de ideale partner voor dit belangrijke project, en samen doen we er alles aan om dit uitzonderlijke pand eer aan te doen en tegelijkertijd gasten de service en ervaringen te bieden die ze van dit legendarische merk gewend zijn.

Four Seasons Hotel Rabat in Kasr Al Bahr zal beschikken over zeven restaurants en lounges; een spa met goed ingerichte behandelkamers en een binnenzwembad; verschillende buitenzwembaden in resortstijl; evenals een uitgebreide conferentie- en evenementenruimte. De doordachte restauratie van het hotel werd geleid door de in Marokko gevestigde architect Karim Chakor van META Atelier d'Architecture, terwijl Roger Nazarian and Associates werd geselecteerd om leiding te geven aan het interieurontwerp, de landschapsarchitectuur en meer.
Het hotel wordt geleid door Gregory Viaud als General Manager. Met meer dan 19 jaar ervaring in een brede collectie Four Seasons-hotels wereldwijd, zal Gregory de activiteiten van het hotel vóór de opening beheren, de tweede in zijn carrière na zijn opdracht bij Four Seasons Hotel Philadelphia in Comcast Center.

Onlangs was Gregory de resortmanager van Four Seasons Resort Orlando in Walt Disney World Resort. Het hotel biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke internationale en regionale knooppunten en ligt op 20 minuten rijden van de luchthaven Rabat-Salé en 90 minuten van de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca.

Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van het hogesnelheidstreinnetwerk van Marokko voor naadloze reizen van Rabat naar de belangrijkste handelsknooppunten van Casablanca en de witte stranden van Tanger. Four Seasons Hotel Rabat at Kasr Al Bahr zal deel uitmaken van de groeiende collectie accommodaties van Four Seasons in Marokko, waaronder Four Seasons Resort Marrakech, Four Seasons Hotel Casablanca en Four Seasons Private Residences Marrakech aan M Avenue.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...