Kempinski Hotels neemt voormalig Ritz Carlton over in Cancun

Witte zandstranden en een kristalheldere oceaan wachten op gasten in de nieuwste vijfsterrentoevoeging aan het Kempinski Hotels-portfolio: vanaf september 2022 neemt Europa'soudste luxe hotelgroep een luxe strandhotel over in de aantrekkelijke Mexicaanse toeristische bestemming Cancun aan de Riviera Maya.

Zonder sluiting van de activiteiten, dit bekende pand zal de komende maanden verschillende verbeteringen en aanpassingen aan de merknormen van Kempinski ondergaan en zal het Grand Hotel Cancun worden genoemd - beheerd door Kempinski tijdens de overgangsperiode.

Vanaf het einde van het jaar 2022 zal het volledig worden geëxploiteerd onder Kempinski Hotel Cancun.

„Om het Noord-Amerikaanse grondgebied te betreden met ons allereerste pand daar en om onze voetafdruk in deze cruciale markt uit te breiden, is een uitstekende kans voor Kempinski”, zegt Bernold Schroeder, Chief Executive Officer van Kempinski Group en voorzitter van de raad van bestuur van Kempinski AG. „Cancun is een topvakantiebestemming voor gasten uit Amerika, die ook een groot deel van onze gasten in de rest van de wereld uitmaken, evenals voor Europeanen. Tijdens een overgangsperiode van drie maanden zullen we ervoor zorgen dat we ons Kempinski DNA implementeren in de exploitatie van dit uitstekende strandhotel en dat we onze naamsbekendheid uitbreiden door de onberispelijke service en kwaliteit te leveren waar Kempinski om bekend staat. „
”We zijn erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking waarin Kempinski Hotels een nieuw niveau van luxe en service naar ons iconische resort zal brengen”, voegt Claudia Molina Basteris toe, Chief Executive Officer Grupo Inmobiliario Mosa S.A. Het elegante hotel is gevestigd op een van de mooiste stranden van Mexico. biedt 315 kamers en 48 suites - allemaal met een eigen balkon of terras met een panoramisch uitzicht op de Caribische Zee.

Acht eetgelegenheden, waaronder twee AAA Five Diamond Award-restaurants, een exclusieve clublounge, twee zwembaden en een whirlpool aan de oceaan, een spa met ontspanningstuinen en afgelegen terrassen, een fitnesscentrum met sauna en stoombaden, een tenniscentrum, privécabana'sen lounges op de 400- Een meter lang strand, een schoonheidssalon en een kinderclub bieden een breed scala aan faciliteiten om aan alle soorten verzoeken van gasten te voldoen. Voor incentive-bijeenkomsten, bruiloften, gala'sen conferenties, evenals evenementen voor grote groepen, is er een overvloed aan binnen- en buitenvergaderruimte te vinden rondom het resort.

Van een balzaal van 1000 m² die kan worden opgedeeld tot elegante vergaderruimten, directiekamers, pauzeruimtes en buitenlocaties bij het zwembad of een locatie aan het strand voor maximaal 700 gasten, er zijn tal van mogelijkheden om evenementen naar een hoger niveau te tillen en speciale vergaderingen van allerlei aard aan te passen.

„Naast onze aanwezigheid in Cuba en Dominica is dit een uitstekende optie voor onze gewaardeerde gasten om hun vakantie bij ons in het Caribisch gebied door te brengen”, voegt Bernold Schroeder eraan toe. „

Gelegen in de hotelzone van Cancun, kan het luxe hotel worden bereikt in 25 minuten van de internationale luchthaven van Cancun en van het centrum van Cancun. Op loopafstand vindt u luxe winkelcentra, zoals het Kukulcán Plaza of het La Isla Shopping Village. Gasten die het dagelijkse strandleven willen ruilen voor een culturele excursie, kunnen een bezoek brengen aan de oude Maya-stad Tulum binnen 90 minuten of de Maya-archeologische vindplaats Chichen Itza na 2,5 uur rijden. Het beroemde Isla Mujeres is binnen ongeveer een uur te bereiken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...