Four Seasons kondigt drie nieuwe hotels aan in New Cairo, Luxor en Sharm El Sheikh

Four Seasons Hotels and Resorts, in samenwerking met vastgoedontwikkelingsbedrijf Talaat Moustafa Group (TMG), kondigt plannen aan voor een uitgebreide portfolio-uitbreiding in Egypte met de toevoeging van nieuwe hotels, woningaanbod en aanzienlijke vastgoedverbeteringen. Four Seasons Hotel en Private Residences New Cairo Capital in Madinaty en Four Seasons Hotel Luxor zullen in Egypte worden geïntroduceerd via deze aanstaande fase van strategische groei, voortbouwend op de nieuwste vastgoedverbeteringen van meerdere miljoenen dollars in Four Seasons Resort en Private Residences Sharm El Sheikh, die het aanbod van het bestaande pand verdubbelde met nieuwe accommodaties, eetgelegenheden, vrijetijdsactiviteiten en meer.

“Egypte is een belangrijke bestemming in de geschiedenis van Four Seasons, aangezien het 22 jaar geleden de intrede van ons merk in het Midden-Oosten markeerde. Onze voortdurende expansie illustreert onze voortdurende toewijding aan de regio en alles wat het te bieden heeft voor luxe reizigers en huiseigenaren”, zegt Bart Carnahan, President, Global Business Development and Portfolio Management.

“TMG is al lang een integrale ontwikkelingspartner voor onze projecten in Caïro op Nile Plaza, Alexandria in San Stefano en Sharm El Sheikh. We zijn verheugd om ons uitzonderlijke werk samen voort te zetten en gasten en inwoners van Egypte ongeëvenaarde luxe-ervaringen te bieden door middel van onze collectie nieuwe hotel- en woonaanbiedingen.” New Cairo Capital, gelegen in het hart van de nieuwe evolutie van de hoofdstad, is een wereldwijde bestemming die volledig op zichzelf staat. Four Seasons Hotel and Private Residences New Cairo Capital at Madinaty zal naar verwachting worden geopend in 2025 en zich bevinden in de buitengewone ontwikkeling van Madinaty op 185 hectare (460 acres) groen parklandschap.

Het zal een boeiende bestemming zijn voor diegenen die de oude metropool Caïro willen bezoeken en verken moeiteloos de moderne uitbreiding van de iconische hoofdstad. Elk met voorzieningen van wereldklasse en omgeven door weelderige tuinen, zal het hotel beschikken over 346 kamers en suites, terwijl de Private Residences zullen bestaan ​​uit 107 villa's en 80 luxe woningen. De villa's zullen variëren van 721 tot 1847 vierkante meter (7.761 tot 19.881 vierkante voet) met zes configuraties met een eigentijds ontwerp, kamerhoge ramen, daktuinen, kalksteenafwerkingen en privézwembaden, die allemaal doen denken aan majestueuze Egyptische paleizen, terwijl luxe woningen zullen variëren van 221 tot 670 vierkante meter (2.379 tot 7.212 vierkante voet) met vijf configuraties.

Four Seasons Hotel en Private Residences New Cairo Capital in Madinaty zullen een betoverende culinaire ervaring tot leven brengen voor zowel gasten als bewoners. Gastronomische restaurant- en baropties omvatten een restaurant aan het water in het midden van het pand met verschillende private dining, al fresco, internationale en Egyptisch geïnspireerde outlets verspreid over het uitgestrekte pand.

Het hotel en de privéwoningen zullen ook beschikken over een op zichzelf staande spa en een fitnesscentrum. In verschillende privébehandelkamers, een uitgebreid scala aan tennis- en multisportvelden, begeleide groepslessen en ultramoderne fitnessapparatuur, worden bezoekers getrakteerd op een opzettelijke ruimte die is ontworpen voor de kunst van welzijn. De balzaal van het hotel vormt het toneel voor opmerkelijke evenementen en heeft opvallende gewelfde plafonds en royale gazonruimte voor evenementen in de buitenlucht voor grote en kleine gelegenheden tussen geliefden en collega's. Buiten het terrein biedt de dynamische bestemming gasten, bewoners en hun families gemakkelijke toegang tot extra gastronomische restaurants, golfbanen van wereldklasse, uitzonderlijke winkels, privéscholen en een volledige reeks attracties waar iedereen van kan genieten in New Cairo Capital en Madinaty.

Het pand wordt ontworpen door de legendarische Pierre Yves-Rochon, die ook heeft gewerkt aan Four Seasons-eigendommen in Parijs, Megève, Bahrain Bay, Doha, Florence en meer. Luxor, gelegen aan de rivier de Nijl in het zuiden van Egypte, is een van de meest legendarische bestemmingen van het land en wordt beschouwd als een van 's werelds grootste oude locaties. Deze indrukwekkend historische stad staat vooral bekend om zijn geschiedenis als de oude stad Thebe en de adembenemende tempelcomplexen van Karnak en Luxor.

Het fungeert als een openluchtmuseum met een aantal van de mooiste artefacten van Egypte die overal te zien zijn. Four Seasons Hotel Luxor wordt in 2025 geopend en zal 200 kamers en suites omvatten, elk met uitzicht op de rivier de Nijl, de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen. Het hotel zal net ten zuiden van de veelgeprezen Luxor-tempel worden gevestigd, die dateert uit 1400 voor Christus. Na een dag de wonderen van Luxor te hebben verkend, kunnen gasten genieten van verschillende restaurants en bars, een rustige spa, een fitnesscentrum, meerdere zwembaden, luxe winkels, een Kids For All Seasons-programma en een centrum voor jonge volwassenen. Voor degenen die op zakenreis zijn of een speciaal evenement willen organiseren, beschikt het pand over uitgebreide vergader- en evenementenruimtes van in totaal 1.300 vierkante meter (14.000 vierkante voet).

WATG Architects, die ervaringen creëert op Four Seasons in Maui, Dubai op Jumeirah Beach, Tianjin en een binnenkort te komen project in Hanoi zal het ontwerp van het gebouw leiden, waarbij Wimberly Interiors toezicht houdt op de interieurs, die hebben gewerkt aan Four Seasons-projecten in Los Angeles en Maui. Four Seasons Resort en Private Residences Sharm El Sheikh heeft een nieuw tijdperk van luxe aan zee geïntroduceerd in wat sinds de opening 20 jaar geleden een van de meest gevierde resorts van Egypte is.

Hoewel de legendarische service hetzelfde is gebleven, is het pand nu verdubbeld in omvang na een uitzonderlijk verbeteringsproject, met nieuwe accommodaties, restaurants, recreatieve voorzieningen en vergaderruimtes voor reizigers die op zoek zijn naar een magische mix van bergen, woestijn en zee. Het uitbreidingsproject omvat de toevoeging van 69 privéwoningen aan de bestaande collectie van 77, waardoor luxe huiseigenaren het allerbeste kunnen genieten van het leven aan zee in Egypte.

Met uitzicht op kristalhelder water en meer dan een kilometer (3200 voet) privéstrand, genieten bewoners van het vastgoedbeheer en de service-expertise van het toegewijde residentiële team van Four Seasons, evenals voorrangstoegang tot de voorzieningen en aanbiedingen van het onlangs uitgebreide resort, waaronder twaalf spannende culinaire concepten, tennisbanen, een golfbaan, fitnessfaciliteiten, toegang tot een van 's werelds meest gerenommeerde duikplekken en nog veel meer. Het nieuwe woonaanbod zal bestaan ​​uit 25 villa's en 44 chalets, variërend van 195 tot 240 vierkante meter (2.100 tot 2.600 vierkante voet).

De ensuite chalets met twee slaapkamers zullen ruime woonruimtes hebben met een verfijnd interieur en privézwembaden. De villa's met vier slaapkamers hebben uitzicht op zee, privézwembaden, ruime openluchtopstellingen en hebben een totale bruto oppervlakte van 710 vierkante meter (7.650 vierkante voet). Met slechts twee in de collectie, zullen de villa's met vijf slaapkamers op maat worden ontworpen naar goeddunken van de eigenaar en uitbreidingspercelen bezetten met ononderbroken uitzicht op de Rode Zee.

Four Seasons Hotel en Private Residences New Cairo Capital in Madinaty en Four Seasons Hotel Luxor zullen toetreden tot de portfolio van het merk in Egypte, waaronder Four Seasons Hotel Cairo in The First Residence, Four Seasons Hotel Cairo in Nile Plaza, Four Seasons Hotel Alexandria in San Stefano en Four Seasons Resort Sharm El Sheikh.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...