Op 24 september opent Mandarin Oriental Palace Luzern haar deuren

Na een zorgvuldige renovatie wordt het iconische monument van de Belle Époque van Luzern op 24 september 2022 heropend als Mandarin Oriental Palace, Luzern. Het hotel geniet een indrukwekkende locatie aan de oevers van het Vierwoudstrekenmeer, op een steenworp afstand van de oude stad en met een spectaculair uitzicht over de Zwitserse Alpen. Het zal een nieuwe standaard zetten voor hedendaagse elegantie, legendarische service en de beste Zwitserse gastvrijheid. Lokale architecten Iwan Bühler Architekten en de in Londen gevestigde interieurontwerpers Jestico + Whiles waren de creatieve talenten die verantwoordelijk waren voor de uitgebreide renovatie. Ze hebben een eigentijds ontwerp geleverd, geïnspireerd door de legendarische schoonheid van de omliggende Zwitserse landschappen, met behoud van de rijke geschiedenis en het erfgoed van dit monumentale Belle Époque-gebouw.

Het algehele verbluffende resultaat is ook een eerbetoon aan de Zwitserse ondernemer Franz Josef Bucher die zijn droom van een mediterraan toevluchtsoord realiseerde toen hij het huis oorspronkelijk in 1906 bouwde. Het hotel beschikt over 136 elegante en ruime kamers, waaronder 48 van de grootste suites van de stad.

Geïnspireerd door de schoonheid van het omringende Zwitserse landschap gecombineerd met het kleurenpalet van de Middellandse Zee, zijn de ontwerpers erin geslaagd een unieke mix te creëren van de oorspronkelijke grandeur van het hotel, eigentijdse elegantie en de kwaliteit en aandacht voor detail waar Zwitserland bekend om staat. Hoogtepunten zijn onder meer twee panoramische suites op het dakterras met een prachtig 360-graden uitzicht op het meer en de bergen, evenals de luxe Presidential Suite die 133 m² aan boeiende lifestyle-ervaringen biedt. De meeste kamers hebben een eigen balkon of terras en ze zijn allemaal uitgerust met toiletartikelen van Diptyque, haarproducten van Dyson en geluidssystemen van Bose. Het hotel wordt een levensgenieter bestemming in de stad, met vier restaurants en bars onder het beschermheerschap van de ervaren chef-kok Gilad Peled met Michelin-ster, die indruk zullen maken met hun verscheidenheid en kwaliteit. MoZern Bar & Brasserie is een ideale ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en internationale bezoekers, waar Aziatische gerechten, klassiekers van alle tijden, afternoontea en spannende cocktails worden geserveerd. Met uitzicht op het Vierwoudstrekenmeer, Quai 10 wacht bezoekers met al fresco dineren en uitstekende mediterrane gerechten.

Geïnspireerd door de schoonheid van de natuurlijke omgeving en gericht op lokale seizoensgebonden hoogtepunten, biedt Colonnade moderne Franse haute cuisine. Ten slotte zal Mizūmi exclusief en verfijnd Japans vakmanschap bevatten, in een intieme eetomgeving met zes zitplaatsen. Zowel Colonnade als Mizūmi openen in het eerste kwartaal van 2023. SPA Bellefontaine creëert een sereen en verjongend toevluchtsoord met ongeëvenaarde gezichts- en lichaamsbehandelingen aangeboden door dit gerenommeerde schoonheidsmerk. Een uitgebreid wellnesscentrum biedt een sauna, een stoombad, belevenisdouches en een ontspanningsruimte. Daarnaast is er een ultramoderne fitnessruimte met hoogwaardige apparatuur van Life Fitness 24 uur per dag beschikbaar voor hotelgasten.
Met zijn prachtige locatie aan het meer, Mandarin Oriental Palace, Luzern is de ideale locatie voor vergaderingen, privéfeesten en onvergetelijke sociale evenementen.

Elk van de vier onlangs gerenoveerde locaties wordt overspoeld met natuurlijk licht en biedt de nieuwste technologie. Opvallend is de Salon Alpine, een verborgen historisch juweeltje met een originele Belle Époque-inrichting die dateert uit 1906 en de Edelweiss Ballroom met een ongeëvenaard uitzicht op het meer en de tuin. „Bijna drie jaar na de aankondiging van de aankomst van Mandarin Oriental in Luzern, maken we ons klaar om onze eerste gasten te verwelkomen in dit historische, lokale monument dat nu is getransformeerd”, zei General Manager Christian Wildhaber. „Het paleis is sinds 1906 diep geworteld in de lokale gemeenschap en we kijken ernaar uit om de lokale gemeenschap weer te verwelkomen in hun huis aan het meer. Mijn team en ik kijken ernaar uit om de lokale bevolking en bezoekers van over de hele wereld te verrassen met de gerenommeerde service van Mandarin Oriental. ”

Om de opening te vieren, biedt het hotel twee op maat gemaakte welkomstpakketten aan, Be the First To Stay en The Ultimate Suite Experience, vanaf CHF 700 per nacht. Beide aanbiedingen omvatten gegarandeerd uitzicht op het meer vanuit elegant gerenoveerde kamers of de grootste suites van de stad, evenals een uitgebreid dagelijks ontbijt voor twee en een dinertegoed van CHF 100 (CHF 150 voor suites).

Beide bieden gratis toegang tot het nabijgelegen „Museum Sammlung Rosengart”, bekend om zijn indrukwekkende werken van een verscheidenheid aan Europese kunstenaars, waaronder Pablo Picasso en Paul Klee. Gasten van de suite profiteren bovendien van een champagneontvangst, gratis parkeerservice en een momento om mee naar huis te nemen, wat de schoonheid van Luzern en het historische hotel weerspiegelt. Aanbiedingen zijn vanaf nu te boeken en zijn afhankelijk van beschikbaarheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...