Bailbrook House Hotel - een genoteerd landhuis hotel van Klasse II in Bath

Bailbrook House Hotel is niet zomaar een hotel, het is een stuk geschiedenis genesteld in het pittoreske Bath. Het is een van de bevoorrechte landhuis hotels dat vermeld staat als een Klasse II monument, wat spreekt van de historische waarde die het in zich draagt.

Dit indrukwekkende landhuis werd gebouwd in de late 18e eeuw en ademt een sfeer van vervlogen tijden uit. Het werd oorspronkelijk ontworpen door de bekende architect John Eveleigh en diende in het verleden verschillende doeleinden, waaronder een privéresidentie, een school en zelfs een sanatorium. Gemoderniseerd en omgebouwd tot een hotel, biedt Bailbrook House vandaag de dag luxe logementen zonder zijn klassieke charme te verliezen.

Bailbrook House Hotel ligt aan de rand van het historische Bath, omringd door weelderige tuinen en met een adembenemend uitzicht op de stad. De locatie biedt gasten het beste van beide werelden: genieten van de rust van het Engelse platteland terwijl ze de mogelijkheid hebben om de beroemde Romeinse baden, de historische abdij van Bath, en andere gewaardeerde attracties in de stad te bezoeken.

Bij binnenkomst worden gasten verwelkomd in de elegante foyer, geaccentueerd door sierlijke stucwerk en schitterende kroonluchters. Het hotel beschikt over 81 prachtig ingerichte kamers, elk met hun eigen unieke charme. De kamers variëren van klassieke tweepersoonskamers tot luxueuze suites, allemaal voorzien van moderne gemakken zoals flatscreen-tv s, koffie- en theefaciliteiten, en ruime badkamers.

Een verblijf in Bailbrook House gaat echter niet alleen over slapen. Het huis biedt diverse eetgelegenheden voor haar gasten. In de Conservatory Bar kunnen bezoekers genieten van lichte maaltijden en hapjes in een relaxte sfeer, terwijl het Cloisters Restaurant fijnproevers trakteert op gastronomische gerechten die bereid worden met verse, lokale ingrediënten.

Gasten die op zoek zijn naar ontspanning en welzijn zullen zich bijzonder aangetrokken voelen tot de spa van het hotel. Met een scala aan spa-behandelingen, van verjongende gezichtsbehandelingen tot verkwikkende lichaamsmassages, kunnen gasten alle stress van het dagelijkse leven loslaten en zich onderdompelen in pure verwennerij.

Bailbrook House Hotel streeft ernaar om elke gast een onvergetelijke ervaring te bieden. Dit komt tot uiting in de attente service van het personeel, die er alles aan doen om aan de wensen en behoeften van de gasten te voldoen. Of het nu gaat om het regelen van een rondleiding door de stad, het serveren van een vijfgangendiner in de privé-eetzaal of het organiseren van een op maat gemaakte spa-behandeling, het personeel van Bailbrook House zet altijd die extra stap om hun gasten tevreden te stellen.

Bailbrook House Hotel is meer dan alleen een plek om te overnachten; het is een plek waar geschiedenis, cultuur, comfort en luxe samenkomen om een unieke ervaring te creëren. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een fijnproever, op zoek naar ontspanning of gewoon wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, Bailbrook House Hotel heeft iets voor iedereen.

 

• Welke bekende architect heeft het Bailbrook House Hotel ontworpen? Het Bailbrook House Hotel werd oorspronkelijk ontworpen door de bekende architect John Eveleigh.
• Hoeveel kamers zijn er in het Bailbrook House Hotel? Het hotel heeft 81 prachtig ingerichte kamers.
• Wat zijn enkele van de eetopties in het Bailbrook House Hotel? Gasten van het hotel kunnen genieten van lichte maaltijden en snacks in de Conservatory Bar en gastronomische gerechten in het Cloisters Restaurant.
• Biedt het Bailbrook House Hotel ook spa-diensten aan? Ja, het hotel heeft een spa die verschillende behandelingen aanbiedt, waaronder verjongende gezichtsbehandelingen en verkwikkende lichaamsmassages.
• Waar is het Bailbrook House Hotel gelegen? Het hotel ligt aan de rand van het historische Bath, omringd door weelderige tuinen en met een prachtig uitzicht op de stad.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...