Amangiri - een luxe oase in de woestijn van Utah

Amangiri, een luxueus toevluchtsoord in de uitgestrekte wildernis van de Colorado Plateau, is een bestemming op zich. Het hotel is strategisch gelegen in de Four Corners-regio, waar Utah, Colorado, New Mexico en Arizona samenkomen. Dit maakt het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de rijke natuurlijke en culturele schatten van deze vier staten.

Het resort, dat in 2009 zijn deuren opende, is een architectonisch meesterwerk ontworpen door Marwan Al-Sayed, Rick Joy en Wendell Burnett. Het minimalistische ontwerp, dat zwaar gebruik maakt van grote betonnen platen, gaat naadloos op in het omringende woestijnlandschap. Elke kamer biedt een open uitzicht op de omringende woestijn, en een zandstenen rotsuitloper steekt uit in het hoofdzwembad, waardoor gasten het gevoel hebben dat ze echt deel uitmaken van het landschap.

Amangiri biedt 34 luxueuze suites, elk met een adembenemend uitzicht op de omringende woestijn en bergen. In 2014 breidde het resort uit met de bouw van 36 privéwoningen, The Mesa at Amangiri, die werden verkocht voor prijzen tussen de $7,5 miljoen en $15 miljoen. In 2020 werd het resort nog verder uitgebreid met de toevoeging van Camp Sarika, 10 tentpaviljoens die plaats bieden aan 30 gasten.

Het resort biedt een scala aan faciliteiten en activiteiten om gasten bezig te houden. Het beschikt over een 25.000 vierkante voet spa, waar gasten kunnen genieten van een scala aan ontspannende en verjongende behandelingen. Het hoofdrestaurant kan 79 gasten herbergen en serveert gerechten geïnspireerd op de inheemse Amerikaanse keuken. Daarnaast zijn er tal van activiteiten beschikbaar op het terrein, waaronder via ferrata klimmen, paardrijden en nog veel meer.

Amangiri heeft een positieve kritische ontvangst gekregen. Recensenten hebben het geprezen om zijn serene esthetiek, gevoel van exclusiviteit en vermeende verbinding met de natuur. Romy Oltusky, die voor Harper'sBazaar schreef, beschreef het als 'een surrealistische combinatie van extreme luxe en ruige wildernis, genesteld in 600 hectare van in wezen ongerepte Zuidwestelijke woestijnbergen (voor mensen die de Wild ervaring willen maar met 1000-draads telling).'

Het hotel is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Aman Resorts-groep. Het personeel wordt geïnstrueerd om de namen van de gasten te onthouden, wat bijdraagt aan de persoonlijke en attente service waarvoor het resort bekend staat. De kamers worden verkocht voor ongeveer $3.500 per nacht tijdens het hoogseizoen.

Amangiriis een bestemming die zowel luxe als avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur, of je wilt de omringende wildernis verkennen en deelnemen aan spannende activiteiten, Amangiri heeft voor elk wat wils. Het is een plek waar je de drukte van het dagelijkse leven achter je kunt laten en je kunt onderdompelen in de rust en sereniteit van de woestijn.

Het resort is gemakkelijk bereikbaar via de Page Municipal Airport, die op slechts 25 minuten afstand ligt. Complimentaire transfers worden aangeboden aan alle gasten. Vanuit St. George, Flagstaff, Phoenix en Las Vegas duurt het ongeveer 2,5 tot 4,5 uur om het resort te bereiken, met verschillende routes die door nationale parken gaan.

Amangiri is meer dan alleen een plek om te verblijven; het is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Van de adembenemende uitzichten op de woestijn en bergen tot de luxueuze accommodaties en eersteklas service, elk aspect van je verblijf is ontworpen om je een gevoel van rust en vernieuwing te geven. Of je nu een natuurliefhebber, een avonturier, of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven, Amangiri is de perfecte bestemming voor jou.

  • Locatie en omgeving: Amangiri ligt op een uitgestrekt terrein van 600 hectare in Canyon Point, Zuid-Utah, dicht bij de grens met Arizona. Het landschap is adembenemend, met indrukwekkende canyons, mesas, bergketens en diepe kloven. Het resort is perfect gepositioneerd om te profiteren van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

  • Luxe accommodaties: Het resort beschikt over 34 luxe suites, elk met een eigentijds design en moderne voorzieningen. De suites zijn zorgvuldig ontworpen om een gevoel van rust en sereniteit te creëren, met een harmonieus samenspel van natuurlijke elementen en eigentijdse luxe.

  • Mesa-vleugel en Desert Wing: De accommodaties zijn verdeeld over twee vleugels die beginnen bij het centrale paviljoen. De Mesa-vleugel herbergt de prachtige Aman Spa en 18 suites, terwijl de Desert Wing nog eens 16 suites biedt. Elke suite biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende woestijn en bergen.

  • Activiteiten en avontuur: Amangiri biedt een scala aan activiteiten voor avontuurlijke gasten. Je kunt deelnemen aan via ferrata klimmen, paardrijden door de woestijn, wandelen en mountainbiken in de nabijgelegen nationale parken, zoals Bryce Canyon en Zion National Park. Er zijn ook mogelijkheden voor sterrenkijken, yogalessen en jeepexcursies om de verborgen schatten van de omgeving te ontdekken.

  • Wellness en ontspanning: De Aman Spa bij Amangiri is een oase van rust en ontspanning. Hier kun je genieten van diverse behandelingen en therapieën geïnspireerd op oude geneeskunde en moderne wellness-praktijken. Er zijn ook yoga- en meditatiesessies beschikbaar om innerlijke balans en harmonie te bevorderen.

  • Culinaire ervaringen: Het resort biedt een culinaire reis met heerlijke gerechten geïnspireerd op de inheemse Amerikaanse keuken. Het hoofdrestaurant van Amangiri biedt een elegante en intieme setting om te genieten van een gastronomische ervaring. Daarnaast zijn er privé-eetkamers beschikbaar voor intieme diners.

  • Natuurlijke bezienswaardigheden in de omgeving: Amangiri is gunstig gelegen nabij enkele van de meest iconische natuurlijke bezienswaardigheden van het zuidwesten van de Verenigde Staten. Op korte afstand vind je Lake Powell, een prachtig stuwmeer dat zich uitstrekt over de grens van Utah en Arizona. Het nabijgelegen Escalante National Monument biedt kleurrijke gelaagde lagen en unieke geologische formaties.

  • Privacy en rust: Amangiri is ontworpen met privacy in gedachten. Het resort biedt afgelegen ruimtes en afgesloten gebieden voor gasten die op zoek zijn naar rust en stilte, weg van de drukte van het dagelijkse leven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...