Het luxe hotel Amangiri in Canyon Point Utah

Het luxe hotel Amangiri ligt in een van de meest indrukwekkende landschappen in de VS en beslaat een oppervlakte van 600 hectare in Canyon Point, Zuid-Utah, dicht bij de grens met Arizona, in een gebied met verlaten woestijnen en scherpe bergketens rondom.
De naam Amangiri staat voor „vredige berg”, wat genoeg is om de verblijfplaats van deze locatie te beschrijven. Het ontwerp van dit door de mens gemaakte wonder is gesigneerd door Wendell Burnette, Marwan Al-Sayed en Rick Joy. Het werd geopend in oktober 2009 en beschikt over 34 luxe suites; de locatie is nog waardevoller gezien het feit dat het Escalante National Monument vlak bij het hotel ligt en pronkt met zijn kleurrijke gelaagde lagen. Page, Arizona, is de dichtstbijzijnde stad, op 25 minuten rijden met de auto, terwijl Lake Powell, een ander natuurwonder, op slechts 15 minuten afstand ligt. Verder staat het gebied ook bekend als de Four Corners, waarbij de staten Colorado, New Mexico, Arizona en Utah een ontmoetingspunt kennen.
Vroeger werd het bewoond door inheemse Navajo- en Hopi-stammen, weinigen van hen wonen nog steeds op afgelegen locaties. Het hotel is zo ontworpen dat het echt past in de zanderige omgeving, zowel in materialen als texturen, met tinten die lijken op de rotsen en het terrein in de buurt. Denk niet dat privacy overbleef - het hotel beschikt over bijzonder afgesloten ruimtes voor degenen die stilte zoeken, weg van de ogen van vreemden.
Qua organisatie kunnen gasten bij aankomst in het centrale paviljoen het prachtige zwembad bekijken dat is gebouwd als centrum van het betreffende paviljoen. Rondom het zwembad bevinden zich een woonkamer, bibliotheek, eetkamer, privé-eetkamer, kelder en een galerij. De accommodaties zijn verdeeld over twee vleugels die beginnen bij het paviljoen: de Mesa-vleugel omvat de prachtige Aman Spa samen met 18 suites, terwijl de Desert Wing nog eens 16 suites heeft. Voor dergelijke grondstoffen moeten toeristen tussen de €1.000 en €3.600 per nacht betalen, afhankelijk van de suites die ze kiezen. Maar maak je geen zorgen; slechts een paar minuten doorgebracht voor de ramen van de suites zal je elke cent vergeten die je hier doorbrengt. 

JW Marriott Hotels opent in Berlijn tweede luxe hotel In de kijker

JW Marriott, onderdeel van Marriott Bonvoy's wereldwijde portfolio van 30 hotelmerken, onthult zijn tweede hotel in Duitsland met de opening va...