The Ritz-Carlton - Riyadh - een oase van luxe in het hart van Saoedi-Arabië

Het Ritz-Carlton, Riyadh, gevestigd in het bruisende centrum van de Saoedische hoofdstad, is een icoon van elegantie en luxe. Dit vijfsterrenhotel, dat zich bevindt te midden van eeuwenoude olijfbomen, zorgvuldig ontworpen tuinen en sierlijke palmbomen, biedt zijn gasten een betoverende omgeving en een service die zowel discreet als attent is.

Een Majestueuze Locatie

Het Ritz-Carlton, Riyadh, geniet een bevoorrechte locatie die het onderscheidt van andere hotels. Het is strategisch gelegen naast het Diplomatieke Kwartier en grenst aan het prestigieuze King Abdul Aziz International Convention Centre, waardoor het een ideale keuze is voor zowel zakenreizigers als toeristen.

Het hotel is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn nabijheid tot deze belangrijke locaties, maar ook vanwege zijn uitgestrekte terrein. Het beslaat een indrukwekkende 52 hectare, die volledig zijn omgeven door prachtig aangelegde tuinen en sierlijke waterfonteinen. Deze groene ruimte biedt een rustige en serene omgeving, waardoor gasten zich kunnen terugtrekken uit de drukte van de stad en kunnen genieten van de rust en kalmte van de natuur.

Toen het hotel werd voltooid en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een toonaangevende bestemming voor luxe reizen in het Midden-Oosten. Het combineert traditionele Arabische gastvrijheid met wereldklasse service, waardoor het een favoriete keuze is voor de meest veeleisende reizigers. De majestueuze architectuur en het verfijnde interieurontwerp van het hotel weerspiegelen de rijke cultuur en geschiedenis van de regio, terwijl ze tegelijkertijd een moderne en luxueuze sfeer bieden.

Luxueuze Accommodaties
 

The Ritz-Carlton, Riyadh, biedt een scala aan luxueuze accommodaties, ontworpen om aan de individuele behoeften en voorkeuren van elke gast te voldoen. Met 492 kamers om uit te kiezen, is er een ruimte voor elke smaak en gelegenheid.

  • Standaard Gastenkamers: Deze kamers, beschikbaar met een kingsize bed of twee aparte bedden, bieden een comfortabele en elegante ruimte voor gasten. Ze zijn uitgerust met alle moderne voorzieningen, waaronder een ruime badkamer met exclusieve Asprey-badproducten.

  • Gastenkamers met Uitzicht op de Fontein: Deze kamers bieden dezelfde voorzieningen als de standaard gastenkamers, maar met het extra voordeel van een adembenemend uitzicht op de fonteinen van het hotel. Het is de perfecte keuze voor gasten die willen genieten van het serene uitzicht terwijl ze zich ontspannen in hun kamer.
  • Executive Suites: Deze suites, met een kingsize bed en een aparte woonruimte, bieden een extra niveau van comfort en luxe. Ze zijn ideaal voor gasten die langer verblijven of extra ruimte nodig hebben. De suites bieden ook toegang tot de Club Lounge, waar gasten kunnen genieten van exclusieve voordelen.

  • Royal Suites: Voor de ultieme luxe ervaring biedt het hotel de Royal Suites. Deze tweeslaapkamer suites, met een kingsize bed in de ene kamer en twee aparte bedden in de andere, zijn de grootste en meest luxueuze accommodaties van het hotel. Ze beschikken over een ruime woon- en eetruimte, en bieden een panoramisch uitzicht op de stad.

Elke kamer en suite in The Ritz-Carlton, Riyadh, is ontworpen met het oog op comfort en luxe. Ze zijn ingericht met hoogwaardige materialen en stoffen, en weerspiegelen de rijke cultuur en tradities van Saoedi-Arabië, terwijl ze tegelijkertijd een moderne en stijlvolle sfeer bieden.

Uitmuntende Eetgelegenheden
 

Bij The Ritz-Carlton, Riyadh, wordt eten gezien als meer dan alleen een maaltijd - het is een culinaire reis die gasten meeneemt naar verschillende delen van de wereld. Met een scala aan eetgelegenheden die een verscheidenheid aan internationale keukens aanbieden, is er voor elk wat wils.

  • Al Orjouan: Dit is het kenmerkende buffetrestaurant van het hotel, waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan internationale en Midden-Oosterse favorieten. Al Orjouan, dat 'de parel' betekent, is een passende naam voor dit restaurant, dat bekend staat om zijn uitgebreide buffetten en live kookstations. Of u nu zin heeft in vers bereide sushi, authentieke Arabische gerechten of een scala aan internationale delicatessen, Al Orjouan heeft iets om elke smaakpapil tevreden te stellen.

  • Hong: Voor liefhebbers van de Aziatische keuken is er Hong, een restaurant dat gespecialiseerd is in authentieke Chinese gerechten. Met zijn elegante inrichting en uitgebreide menukaart biedt Hong een unieke eetervaring. Van dim sum tot Peking-eend, elk gerecht wordt bereid met de grootste zorg en aandacht voor detail.

  • Azzurro: Dit Italiaanse restaurant biedt een authentieke Italiaanse eetervaring in het hart van Riyad. Met een menu dat varieert van klassieke pasta'sen risotto'stot heerlijke zeevruchten en vleesgerechten, biedt Azzurro een stukje Italië in Saoedi-Arabië.

  • Chorisia Lounge: Deze elegante lounge is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van lichte maaltijden en verfrissende drankjes. Met comfortabele zitplaatsen en een rustige sfeer is de Chorisia Lounge een ideale plek om te ontspannen na een lange dag.

  • Strike Bowling Alley: Voor een leuke en ontspannen avond uit, biedt de Strike Bowling Alley gasten de mogelijkheid om te genieten van een spelletje bowlen terwijl ze genieten van heerlijke snacks en drankjes.

Een Rijke Geschiedenis
 

The Ritz-Carlton, Riyadh, heeft een rijke en complexe geschiedenis. Het hotel heeft een aantal prominente gasten verwelkomd, waaronder president Donald Trump tijdens de Riyad-top in 2017 en voormalig president Barack Obama in 2014. In oktober 2017 was het hotel gastheer van de Future Investment Initiative met meer dan 3.500 genodigden.

In november 2017 werd het hotel echter tijdelijk omgevormd tot een detentiecentrum als onderdeel van de Saoedische anti-corruptie arrestaties. Bijna 400 van de machtigste mensen van Saoedi-Arabië, waaronder prinsen, tycoons en ministers, werden opgepakt en vastgehouden in het Ritz-Carlton hotel. Deze gebeurtenis schudde de fundamenten van de Saoedische samenleving, waarbij gevestigde figuren van de ene op de andere dag doelwittenvoor arrestatie werden. De statussen werden verworpen, activa in beslag genomen en zakelijke imperiums omvergeworpen. Een conventioneel pact tussen de staat en haar invloedrijke elite werd 'snachts verscheurd.

Volgens getuigenissen van voormalige gedetineerden, die veel van hun fortuin verloren, was er sprake van marteling en dwang, en van adviseurs van het koninklijk hof die chaotische pogingen deden om de investeringen achter de rijkdom van de meest invloedrijke families van het koninkrijk te begrijpen, en vervolgens te grijpen wat ze konden vinden. Deze gebeurtenissen hebben een blijvende indruk achtergelaten op de geschiedenis van het hotel en de bredere Saoedische samenleving.

Terugkeer naar Normaliteit
 

Na een periode van ongebruikelijke activiteit in 2017, keerde The Ritz-Carlton, Riyadh, in februari 2018 terug naar zijn normale bedrijfsvoering. Het hotel opende opnieuw zijn deuren voor het publiek en begon zijn reis naar het herstel van zijn status als een van de meest luxueuze hotels in Saoedi-Arabië.

Sinds de heropening heeft The Ritz-Carlton, Riyadh, zijn reputatie als een toonaangevende bestemming voor luxe reizen in het Midden-Oosten hersteld. Het hotel blijft een favoriete keuze voor zowel lokale als internationale reizigers, dankzij zijn onberispelijke service, luxueuze accommodaties en uitstekende eetgelegenheden.

Het hotel heeft ook stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat de gebeurtenissen van 2017 geen invloed hebben op de ervaring van de gasten. Het management en het personeel van het hotel zijn toegewijd aan het bieden van een onberispelijke service en een onvergetelijke ervaring voor elke gast die door hun deuren loopt.

Het Ritz-Carlton, Riyadh, blijft een symbool van luxe en verfijning in Riyad. Ondanks de uitdagingen van het verleden, blijft het hotel zich inzetten voor het bieden van een uitzonderlijke ervaring voor al zijn gasten.

Een Wereldklasse Spa
 

The Ritz-Carlton, Riyadh, biedt een unieke wellness-ervaring in hun wereldklasse spa. Deze luxe faciliteit is ontworpen om gasten een plek te bieden waar ze kunnen ontspannen, verjongen en hun welzijn kunnen verbeteren.

De spa van The Ritz-Carlton, Riyadh, is een exclusieve faciliteit die speciaal is ontworpen voor heren. Deze unieke aanpak weerspiegelt de culturele normen van Saoedi-Arabië en zorgt ervoor dat mannelijke gasten kunnen genieten van hun spa-ervaring in een comfortabele en privé-omgeving.

De spa beschikt over drie behandelkamers, elk ontworpen om een rustige en ontspannende omgeving te bieden. Gasten kunnen kiezen uit een uitgebreid menu van spabehandelingen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen. Elke behandeling is op maat gemaakt om aan de individuele behoeften van de gast te voldoen en wordt uitgevoerd door hoogopgeleide therapeuten.

Naast de spabehandelingen beschikt The Ritz-Carlton, Riyadh, ook over een ultramodern fitnesscentrum. Dit centrum is uitgerust met de nieuwste fitnessapparatuur en biedt een scala aan fitnesslessen, waardoor gasten hun fitnessroutine kunnen voortzetten tijdens hun verblijf in het hotel.

De spa van The Ritz-Carlton, Riyadh, is meer dan alleen een plek om te ontspannen - het is een oase van rust en ontspanning in het hart van een bruisende stad. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en om lichaam en geest te verjongen.

Speciale Aanbiedingen en Pakketten
 

The Ritz-Carlton, Riyadh, biedt zijn gasten een scala aan speciale aanbiedingen en pakketten om hun verblijf nog aangenamer te maken. Of u nu van plan bent om vooruit te plannen en te besparen met hun Advance Purchase-aanbieding, of om langer te blijven en te genieten van de extra privileges van hun Stay Longer On Us-aanbieding, er is een aanbieding die past bij elke reisbehoefte en -voorkeur.

Conclusie
 

The Ritz-Carlton, Riyadh, is meer dan een hotel - het is een bestemming die luxe, comfort en cultuur belichaamt. Gelegen in het hart van de Saoedische hoofdstad, biedt het hotel een unieke mix van traditionele Arabische gastvrijheid en moderne luxe.

Het hotel is omgeven door een majestueus landschap van eeuwenoude olijfbomen, aangelegde tuinen en sierlijke waterfonteinen, waardoor het een oase van rust en schoonheid is in het midden van de bruisende stad. De kamers en suites zijn ontworpen met aandacht voor detail en comfort, en bieden een luxueuze en ontspannende omgeving voor de gasten.

De eetgelegenheden in het hotel zijn net zo indrukwekkend als de accommodaties. Met een scala aan restaurants die een verscheidenheid aan internationale keukens aanbieden, kunnen gasten genieten van een culinaire reis rond de wereld zonder het hotel te verlaten.

De rijke geschiedenis van het hotel draagt bij aan zijn unieke charme en karakter. Van het verwelkomen van wereldleiders tot het dienen als een tijdelijk detentiecentrum tijdens de Saoedische anti-corruptie arrestaties, het hotel heeft een reeks opmerkelijke gebeurtenissen meegemaakt die het hebben gevormd tot wat het vandaag is.

Daarnaast biedt het hotel een scala aan faciliteiten en diensten die zijn ontworpen om het verblijf van de gasten nog aangenamer te maken. Van de wereldklasse spa en het ultramoderne fitnesscentrum tot de speciale aanbiedingen en pakketten, elke aspect van het hotel is ontworpen met het oog op de tevredenheid van de gasten.

Kortom, The Ritz-Carlton, Riyadh, is niet zomaar een hotel - het is een ervaring. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie, een productieve zakelijke reis of een onvergetelijke speciale gelegenheid, u kunt er zeker van zijn dat uw verblijf in The Ritz-Carlton, Riyadh, een ervaring zal zijn die u altijd zult koesteren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...