St. Regis Florence - luxe en elegantie in het hart van de Renaissance

Het St. Regis Florence, een 5-sterren luxehotel, is een juweel van de Renaissance, gelegen in het hart van de prachtige stad Florence, Italië. Het hotel is gehuisvest in een 15e-eeuws paleis ontworpen door de beroemde architect Filippo Brunelleschi en ligt aan de oevers van de rivier de Arno, in het historische centrum van de stad op het Piazza Ognissanti. Na een grondige renovatie van 10 maanden, heeft het voormalige Grand Hotel Florence zijn deuren heropend onder de nieuwe naam - St. Regis Florence.

Het St. Regis Florence is een meesterwerk van subtiele schaduwen en stijl. Het hotel beschikt over 19 luxe suites en 81 gastenkamers, allemaal prachtig ingericht en afgewerkt. Elke kamer in het hotel is vernoemd naar een beroemde Italiaan, wat een uniek tintje geeft aan de ervaring van de gasten. De kleurenpaletten variëren in het hele hotel, dat drie verschillende stijlen herbergt: Renaissance, Medici en Florentijns. Het op maat gemaakte meubilair en de met de hand gesneden plaquettes van bladgoud dragen bij aan de sfeer van nobelheid die elke suite in het hotel uitstraalt.

De meest gewilde kamer in het hotel is de suite die is ingericht door het merk Bottega Veneta. Deze suite wemelt van luxe en elegantie, en is een toonbeeld van de verfijning en het vakmanschap waar het merk om bekend staat.

Het hotel is niet alleen een toevluchtsoord voor luxe, maar ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van Florence. Overal in het hotel vindt men handgeschilderde landschappen van Toscane en Florence, die de historische stijl en oudheid van de stad weerspiegelen.

Het St. Regis Florence biedt ook een culinaire ervaring van topniveau. Het Enochetta Pinchiorri restaurant met drie Michelin-sterren zorgt voor de aan eten en drinken gerelateerde zaken, via hun Etichetta Pinchiorri-service. Gasten kunnen genieten van een scala aan heerlijke gerechten, bereid met de beste ingrediënten en geserveerd met een onberispelijke service.

Het hotel biedt ook een scala aan voorzieningen om het verblijf van de gasten zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Dit omvat gratis Wi-Fi in alle ruimtes, privéparkeergelegenheid in de buurt tegen een toeslag van EUR 55 per dag, en huisdieren zijn toegestaan op verzoek zonder extra kosten. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in het hotel, en kinderen tot en met 2 jaar oud verblijven gratis wanneer ze een bestaand bed gebruiken.

Het St. Regis Florence is meer dan alleen een hotel - het is een ervaring die de gasten onderdompelt in de luxe en elegantie van de Renaissance, terwijl ze genieten van de moderne gemakken en voorzieningen van een 5-sterrenhotel. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een culturele ontdekkingstocht, of gewoon een plek om te ontspannen en tot rust te komen, het St. Regis Florence biedt een onvergetelijke ervaring die u niet wilt missen.

Bij het betreden van het St. Regis Florence, wordt u begroet door de prachtige architectuur en het verfijnde interieur van het hotel. De elegante lobby, met zijn hoge plafonds en prachtige kroonluchters, straalt een gevoel van grandeur en verfijning uit. De kamers en suites van het hotel zijn even indrukwekkend, met hun luxe meubels, rijke stoffen en prachtige kunstwerken.

Elke kamer in het St. Regis Florence is ontworpen met het oog op comfort en luxe. De bedden zijn voorzien van luxe beddengoed, en de marmeren badkamers zijn uitgerust met luxe toiletartikelen. Veel van de kamers bieden ook een prachtig uitzicht op de rivier de Arno en de stad Florence.

Het St. Regis Florence biedt ook een scala aan voorzieningen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Dit omvat een volledig uitgeruste spa, waar u kunt genieten van een scala aan ontspannende behandelingen en therapieën. Het hotel heeft ook een fitnesscentrum, een bibliotheek, en een conciërgedienst die 24 uur per dag beschikbaar is om aan al uw behoeften te voldoen.

Het culinaire aanbod van het St. Regis Florence is net zo indrukwekkend als zijn accommodaties. Het hotel beschikt over een aantal restaurants, waaronder het bekroonde Enochetta Pinchiorri restaurant. Hier kunt u genieten van een scala aan heerlijke gerechten, bereid met de beste lokale ingrediënten en geserveerd in een elegante en verfijnde omgeving.

Het St. Regis Florence is meer dan alleen een plek om te verblijven - het is een ervaring die u onderdompelt in de luxe en elegantie van de Renaissance, terwijl u geniet van de moderne gemakken en voorzieningen van een 5-sterrenhotel. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een culturele ontdekkingstocht, of gewoon een plek om te ontspannen en tot rust te komen, het St. Regis Florence biedt een onvergetelijke ervaring die u niet wilt missen.

  • Winter Garden by Caino: Dit is het hoofdrestaurant van het hotel, dat een scala aan heerlijke gerechten serveert, bereid met de beste lokale ingrediënten. Het restaurant is bekroond met een Michelin-ster en biedt een elegante en verfijnde omgeving voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

  • St. Regis Bar: Deze bar is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een drankje na een lange dag van sightseeing. De bar biedt een breed scala aan drankjes, waaronder wijnen, bieren en cocktails, evenals een selectie van lichte snacks.

  • Iridium Suites Spa: Deze spa biedt een scala aan ontspannende behandelingen en therapieën, ontworpen om u te helpen ontspannen en tot rust te komen. De spa beschikt ook over een fitnesscentrum, waar u kunt trainen en fit blijven tijdens uw verblijf.

  • Accommodatie: Het St. Regis Florence biedt een scala aan accommodatiemogelijkheden, waaronder 81 gastenkamers en 19 luxe suites. Elke kamer is prachtig ingericht en voorzien van een reeks moderne voorzieningen, waaronder gratis Wi-Fi, een minibar en een flatscreen-tv. Veel van de kamers bieden ook een prachtig uitzicht op de rivier de Arno en de stad Florence.

  • Conciërgedienst: De conciërgedienst van het hotel is 24 uur per dag beschikbaar om aan al uw behoeften te voldoen. Of u nu hulp nodig heeft bij het plannen van uw dag, het boeken van tickets voor lokale attracties, of gewoon advies nodig heeft over wat te zien en te doen in Florence, het vriendelijke en behulpzame personeel staat klaar om u te helpen.

Voor meer informatie of vragen over het St. Regis Florence, kunt u het hotel bereiken op het volgende adres: Piazza Ognissanti, 1, 50123 Firenze FI, Italië. U kunt ook telefonisch contact opnemen via het nummer +39 055 27161.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...