Het charmante Grand Hotel Zermatterhof - een luxueus toevluchtsoord in het hart van Zermatt

In het charmante bergdorp Zermatt, gelegen aan de flank van de Matterhorn, ervaart men de laatste dagen een intense hitte. Verlangend naar verkoeling en een vleugje sneeuw, wordt het Grand Hotel Zermatterhof, gelegen in het hart van Zermatt, gezien als de perfecte plek om te ontspannen. Dit luxueuze hotel is bekroond als een van de beste plekken om te verblijven in vele luxe skihotels en biedt een rijke geschiedenis en de hoogste mate van gastvrijheid.

Het Grand Hotel Zermatterhof combineert moeiteloos alpiene tradities met eigentijds modernisme, waardoor het een betoverend toevluchtsoord is. Met meer dan 313 km aan alpine skipistes en talloze wandelpaden tot uw beschikking, belooft uw verblijf in Zermatt onvergetelijk te worden. Het hotel biedt 77 prachtige kamers en suites, die in 2002 opnieuw zijn ontworpen en nu een moderne uitstraling hebben met hedendaagse voorzieningen. Ondanks deze moderne touch behouden de kamers nog steeds de warme sfeer en het oorspronkelijke alpiene karakter van het hotel.

Terwijl u zich voorstelt hoe u bij het haardvuur geniet van een Dubonnet en kirsh in de gezellige bar van het hotel, ontdekt u dat er nog veel meer te beleven valt. De beschutte locatie van Zermatt zorgt ervoor dat het hotel te allen tijde beschermd is tegen de wind. Bovendien biedt het hotel een uitstekende culinaire ervaring. De verleidelijke Alpine Gourmet van het hotel, Brasserie Lusi, en andere eetgelegenheden zullen uw smaakpapillen verwennen met heerlijke lekkernijen, waardoor uw verblijf in Zermatt nog onvergetelijker wordt.

Met een overvloed aan activiteiten en voorzieningen biedt het Grand Hotel Zermatterhof een ongeëvenaarde ervaring voor haar gasten. Of u nu op zoek bent naar avontuurlijke bergsporten of juist wilt ontspannen in de luxueuze wellnessfaciliteiten, dit hotel heeft voor elk wat wils.

Voor de avonturiers onder ons biedt Zermatt een uitgebreid netwerk van skipistes, variërend in moeilijkheidsgraden, met meer dan 313 km aan besneeuwde hellingen. Of u nu een doorgewinterde skiër bent of net begint met deze sport, de pistes van Zermatt zullen u zeker bekoren. En voor degenen die liever de bergen te voet verkennen, zijn er talloze wandelpaden die u meenemen naar adembenemende uitzichtpunten en schilderachtige landschappen.

Na een dag vol avontuur kunt u heerlijk ontspannen in de wellnessruimte van het hotel, waar u kunt genieten van een verkwikkende massage of een ontspannende duik kunt nemen in het verwarmde binnenzwembad. Het hotel beschikt ook over een sauna en een fitnessruimte, zodat u tijdens uw verblijf kunt blijven werken aan uw gezondheid en welzijn.

Wat betreft culinaire hoogstandjes is het Grand Hotel Zermatterhof een ware traktatie. Naast de eerder genoemde Brasserie Lusi kunt u ook genieten van gastronomische gerechten in het bekroonde restaurant Prato Borni. Hier worden heerlijke lokale en internationale gerechten geserveerd, bereid met verse ingrediënten en gepresenteerd met oog voor detail. De ervaren sommeliers van het hotel zullen u graag adviseren bij het kiezen van de perfecte wijn om uw maaltijd compleet te maken.

Bovendien heeft het hotel diverse faciliteiten voor evenementen en conferenties, waardoor het ook een ideale bestemming is voor zakelijke bijeenkomsten en speciale gelegenheden. Met een team van professioneel personeel dat klaarstaat om aan uw wensen te voldoen, kunt u erop vertrouwen dat uw evenement in goede handen is.

Het Grand Hotel Zermatterhof belichaamt de essentie van luxe en gastvrijheid in de adembenemende omgeving van de Zwitserse Alpen. Of u nu op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie in de bergen of gewoon wilt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving, dit hotel biedt de perfecte setting voor een onvergetelijk verblijf. Verwen uzelf met de charme en elegantie van het Grand Hotel Zermatterhof en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

  • Accommodatie:

    • Het Grand Hotel Zermatterhof, gelegen in het hart van Zermatt, biedt 77 prachtige kamers en suites die in 2002 opnieuw zijn ontworpen. Ze combineren een moderne uitstraling met het originele alpine karakter van het hotel.
  • Restaurants en bars:

    • Brasserie Lusi: Geniet van de verleidelijke Alpine Gourmet in deze gastronomische eetgelegenheid van het hotel. Laat uw smaakpapillen verwennen met heerlijke lekkernijen.
    • Restaurant Prato Borni: Dit bekroonde restaurant serveert heerlijke lokale en internationale gerechten, bereid met verse ingrediënten en gepresenteerd met oog voor detail.
    • Gezellige bar: Ontspan bij het haardvuur in de gezellige bar van het hotel en geniet van een heerlijke Dubonnet of kirsh.
  • Wellnessfaciliteiten:

    • Wellnessruimte: Ontspan en verjong in de wellnessruimte van het hotel, waar u kunt genieten van massages, een verwarmd binnenzwembad, sauna en fitnessruimte.
  • Activiteiten en voorzieningen:

    • Skipistes: Ervaar meer dan 313 km aan alpine skipistes, variërend in moeilijkheidsgraden, voor zowel beginnende als ervaren skiërs.
    • Wandelpaden: Verken de adembenemende omgeving van Zermatt via de vele wandelpaden die u meenemen naar schilderachtige uitzichtpunten.
    • Evenementen- en conferentiefaciliteiten: Het hotel biedt diverse faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten en speciale gelegenheden, met een team van professioneel personeel dat aan uw wensen voldoet.
    • Wijnadvies: Laat de ervaren sommeliers van het hotel u adviseren bij het kiezen van de perfecte wijn om uw maaltijd compleet te maken.


Het Grand Hotel Zermatterhof, gelegen in het charmante bergdorp Zermatt aan de flank van de Matterhorn, is de ideale plek voor een luxueus verblijf. Met een moderne en toch warme ambiance in de kamers en suites, biedt het hotel gasten de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Geniet van de verleidelijke Alpine Gourmet in Brasserie Lusi of dineer in het bekroonde restaurant Prato Borni, waar heerlijke gerechten geserveerd worden met oog voor detail. Ontspanning wacht in de wellnessruimte, compleet met massages, een verwarmd binnenzwembad, sauna en fitnessruimte.

Voor de avontuurlijke gasten biedt het hotel directe toegang tot meer dan 313 km aan alpine skipistes, geschikt voor zowel beginners als ervaren skiërs. Verken de prachtige omgeving van Zermatt via de vele wandelpaden die u meenemen naar adembenemende uitzichtpunten. Of u nu een zakelijke bijeenkomst plant of een speciale gelegenheid wilt vieren, het hotel beschikt over faciliteiten en een toegewijd team om aan uw behoeften te voldoen. Laat de ervaren sommeliers van het hotel u adviseren bij het kiezen van de perfecte wijn om uw maaltijd compleet te maken.

Het Grand Hotel Zermatterhof verwelkomt gasten in een betoverende setting, waar alpiene tradities en hedendaags modernisme harmonieus samenkomen. Het hotel staat bekend om zijn geschiedenis en biedt de hoogste mate van gastvrijheid. Met 77 prachtige kamers en suites, allemaal zorgvuldig ontworpen en gerenoveerd in 2002, biedt het hotel een luxueus toevluchtsoord. De kamers ademen een warme sfeer uit en laten de gasten het originele alpine karakter van het hotel ervaren.

Of u nu wilt genieten van een dag vol avontuur in de bergen of wilt ontspannen en tot rust wilt komen, het Grand Hotel Zermatterhof heeft voor elk wat wils. Verken de meer dan 313 km aan alpine skipistes die direct toegankelijk zijn vanuit het hotel, en voel de opwinding van het skiën in het adembenemende landschap. Voor degenen die de voorkeur geven aan een rustiger tempo, biedt Zermatt een overvloed aan wandelpaden waar u kunt genieten van de prachtige natuurlijke schoonheid.

Na een dag vol activiteiten kunt u ontspannen in de wellnessruimte van het hotel, waar u kunt genieten van verkwikkende massages en tot rust kunt komen in de sauna. Het verwarmde binnenzwembad biedt een ideale plek om te ontspannen en te genieten van een verfrissende duik. Voor degenen die graag actief blijven, is er ook een goed uitgeruste fitnessruimte.

De culinaire ervaring in het Grand Hotel Zermatterhof is ongeëvenaard. Naast de verleidelijke Alpine Gourmet in Brasserie Lusi en de gastronomische gerechten in restaurant Prato Borni, zijn er nog andere eetgelegenheden waar u kunt genieten van heerlijke lekkernijen. Laat uw smaakpapillen verwennen met de diverse culinaire hoogstandjes die worden geserveerd.

Het Grand Hotel Zermatterhof biedt ook faciliteiten voor evenementen en conferenties, waardoor het een populaire keuze is voor zowel zakelijke bijeenkomsten als speciale gelegenheden. Het toegewijde team van professionals staat klaar om aan uw wensen te voldoen en ervoor te zorgen dat uw evenement een succes wordt.

Het Grand Hotel Zermatterhof is een buitengewone bestemming in het hart van Zermatt. Het biedt niet alleen een luxueus toevluchtsoord met prachtige accommodaties, maar ook een scala aan activiteiten, culinaire hoogstandjes en faciliteiten om aan de behoeften van elke gast te voldoen. Laat u betoveren door de charme en gastvrijheid van het hotel en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...