Ontdek Toscane - luxe & Eenvoud bij Castello Banfi Il Borgo

Het Castello Banfi Il Borgo, gelegen in het pittoreske Montalcino in het hart van Toscane, Italië, is een prachtige bestemming die een unieke combinatie van luxe en eenvoud biedt. Dit boetiekhotel, dat open is voor het publiek en gasten van maart tot november, is een van de beste plekken ter wereld om te genieten van heerlijk eten en uitstekende wijnen.

Het hotel is genesteld in het legendarische landgoed van Castello Banfi, de beroemde producenten van de voortreffelijke Brunello wijnen. Het ligt bovenop een heuvel, diep in de uitgestrekte wijngaarden van Banfi, en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. Het hotel is ook gelegen op de middeleeuwse site van Poggio alle Mura, een oud fort dat gasten een eenvoudig maar luxueus verblijf biedt, meer als een duik in de eenvoud van vervlogen tijden.

Het interieur van het hotel is ontworpen door de beroemde interieurarchitect Federico Forquet, die de suites, de leeszaal en de restaurants heeft ontworpen, evenals de warme en elegante omgevingen die ideaal zijn voor het proeven van de uitstekende wijnen geproduceerd door de Mariani familie. De kamers in het kasteel hebben aparte ingangen, die zijn omgebouwd van de voormalige huisjes van het kasteelpersoneel en de arbeiders. Vanuit het zwembad kunt u genieten van een panorama bedekt met glooiende heuvels, bedekt met wijngaarden en weelderige vegetatie.

Het hotel biedt ook een scala aan activiteiten voor de avontuurlijke gasten. U kunt uw vaardigheden uitproberen in paardrijden, ballonvaren of u kunt gewoon door de prachtige landschappen rijden in een 12-cilinder Ferrari, met dank aan Castello Banfi Il Borgo. En al deze zijn beschikbaar voor nachttarieven vanaf slechts €320.

Het proeflokaal of de bar biedt je de beste essences waar je ooit je tong op zult leggen, terwijl de Toscaanse keuken, in de met een Michelin-ster bekroonde Taverna je smaakpapillen zeker gek zal maken. Het hotel heeft ook een klimaatgestuurd restaurant en alle kamers zijn voorzien van airconditioning. Daarnaast is er een toegewijde sommelier aanwezig om u te helpen bij het kiezen van de perfecte wijn om uw maaltijd te begeleiden.

Het Castello Banfi Il Borgo ligt op twee uur rijden van de internationale luchthaven van Florence en drie uur rijden van de luchthaven Leonardo da Vinci in Rome. Zelfs de wegen naar deze prachtige plek zijn doordrenkt van cultuur, typisch Italiaanse tradities en natuurlijke schoonheid.

Het Castello Banfi Wine Resort is meer dan alleen een hotel; het is een ervaring die u meeneemt op een reis door de tijd, waar u kunt genieten van de eenvoudige geneugten van het leven ineen omgeving van ongeëvenaarde schoonheid en luxe. Het is een plek waar u kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en uzelf kunt onderdompelen in de rust en sereniteit van het Toscaanse platteland.

Het resort is trots op zijn prestigieuze wijngaarden, die zich uitstrekken over de zachte hellingen van de heuvels rondom het hotel. Deze wijngaarden zijn de thuisbasis van een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder de beroemde Brunello druiven die worden gebruikt om de bekroonde wijnen van Castello Banfi te produceren. Gasten van het resort hebben de unieke kans om deze wijngaarden te verkennen en meer te leren over het proces van wijnmaken.

Het resort biedt ook een scala aan culinaire ervaringen, van het proeven van de heerlijke gerechten van de Toscaanse keuken in het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Taverna, tot het genieten van de fijne wijnen in het proeflokaal of de bar. De gerechten in het restaurant zijn bereid met verse, lokale ingrediënten en zijn ontworpen om perfect te passen bij de wijnen van het resort.

Het Castello Banfi Il Borgo is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een plek om te ervaren. Het biedt een scala aan activiteiten en ervaringen die zijn ontworpen om gasten de kans te geven om de schoonheid en cultuur van Toscane te ontdekken. Of u nu kiest voor een ontspannende dag aan het zwembad, een spannende rit in een Ferrari, of een rustige wandeling door de wijngaarden, er is voor elk wat wils.

Het resort is ook een ideale bestemming voor speciale gelegenheden. Of u nu een romantisch uitje plant, een familiebijeenkomst organiseert, of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur, het Castello Banfi Il Borgo biedt de perfecte setting.

Het Castello Banfi Il Borgo is meer dan alleen een bestemming; het is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Met zijn prachtige locatie, luxe accommodaties, uitstekende eetgelegenheden en een scala aan activiteiten en ervaringen, is het de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven in Toscane.

Dus of u nu een wijnliefhebber bent, een fijnproever, een avonturier, of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur, het Castello Banfi Il Borgo heeft iets te bieden voor iedereen. Kom en ervaar de magie van Toscane in dit prachtige resort. U zult niet teleurgesteld worden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...