Le Meurice Parijs introduceert 20 nieuwe suites met uitzicht op iconische bezienswaardigheden

Le Meurice, een van de meest luxueuze hotels in Parijs, staat bekend om zijn weelderige suites en penthouses. Het hotel heeft onlangs 20 nieuwe suites geopend met een prachtig uitzicht op iconische Parijse bezienswaardigheden, waaronder de Eiffeltoren, het Louvre en de Place de la Concorde. De suites combineren de moderne Franse esthetiek met de charme van de Oude Wereld waar Le Meurice bekend om staat.

Elke suite is ingericht met speelse pastelkleuren en prachtige decoratie, waaronder glas-in-loodramen van Ateliers Duchemin en behang van de Gournay. De suites zijn geïnspireerd op de Tuilerieën en hebben een 'tuingeest' die het steeds veranderende palet van de jardins weerspiegelt. De suites zijn ook gewijd aan kunstenaars die in Parijs hebben gewoond of veel tijd in de stad hebben doorgebracht, zoals Picasso en de 19e-eeuwse componist Peter Ilich Tsjaikovski en actrice Blanche d'Antigny.

De nieuwe suites zijn een perfecte aanvulling op de Belle Etoile-penthouse suite, die een privéterras biedt met een adembenemend uitzicht op 18 Parijse bezienswaardigheden en vier slaapkamers heeft. Le Meurice biedt ook een scala aan restaurants en bars, waaronder het bekroonde restaurant Alain Ducasse en de Bar 228.

Le Meurice is gevestigd in een gebouw uit de 18e eeuw en heeft een rijke geschiedenis van meer dan 200 jaar. Het hotel heeft vele beroemde gasten ontvangen, waaronder Salvador Dalí, Coco Chanel, Winston Churchill en Elizabeth Taylor. Het hotel blijft een van de meest prestigieuze en elegante hotels in Parijs en biedt gasten een onvergetelijke ervaring van luxe en verfijning.

Om de renovatie en uitbreiding van de suites te vieren, heeft Le Meurice ook een nieuwe kunstcollectie geïntroduceerd in de openbare ruimtes en de kamers. De nieuwe kunstcollectie, genaamd 'Past, Present, and Future,' toont werken van hedendaagse kunstenaars zoals Johan Creten, Miquel Barcelo en Marc Ange, evenals historische werken die teruggaan tot de 18e eeuw.

Naast de nieuwe suites en kunstcollectie heeft Le Meurice ook een nieuwe cocktailbar, Bar 228, gelanceerd. De bar is vernoemd naar het adres van het hotel aan de Rue de Rivoli en biedt een elegante, intieme sfeer met een uitgebreide selectie van cocktails en een indrukwekkende selectie van zeldzame vintage whisky's.

Het hotel heeft ook een lange geschiedenis als favoriet van kunstenaars en creatieve types. Salvador Dalí was een vaste gast in de jaren '60 en '70, en het hotel heeft ook gasten gehad als Pablo Picasso, Andy Warhol en Yves Saint Laurent.

Met deze uitbreiding en vernieuwing blijft Le Meurice een van de meest luxueuze en iconische hotels van Parijs en trekt het bezoekers aan die op zoek zijn naar een onvergetelijke en exclusieve ervaring in het hart van de stad van de liefde.

  1. Accommodatie: Le Meurice biedt in totaal 160 kamers en suites, waaronder de gloednieuwe suites die onlangs zijn voltooid. De kamers en suites zijn ontworpen in een Franse stijl uit de oude wereld en zijn voorzien van moderne voorzieningen zoals gratis wifi, airconditioning, een flatscreen-tv en een minibar.

  • Restaurants: Het hotel heeft twee restaurants die worden geleid door Alain Ducasse. Het eerste restaurant, Restaurant Alain Ducasse au Meurice, heeft drie Michelin-sterren en biedt moderne Franse gerechten. Het tweede restaurant, Le Dalí, biedt een meer informele eetervaring met klassieke Franse gerechten. Beide restaurants hebben een prachtige inrichting en bieden een adembenemend uitzicht op de tuinen van het Louvre.

  • Bar: De Bar 228 is een elegante cocktailbar met een jaren 30-inrichting en biedt een uitgebreide selectie van drankjes en hapjes. De bar is vernoemd naar het nummer van de telefoonlijn van Salvador Dalí, die regelmatig in het hotel verbleef.

  • Spa en wellness: Le Spa Valmont bij Le Meurice biedt een breed scala aan behandelingen, van gezichtsbehandelingen tot lichaamsmassages. Het biedt ook een hamam, sauna en fitnessruimte.

  • Vergader- en evenementenruimte: Le Meurice biedt verschillende vergader- en evenementenruimtes die geschikt zijn voor zowel zakelijke als sociale evenementen. De kamers zijn voorzien van moderne technologie en kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gasten.

  • Andere faciliteiten: Le Meurice biedt ook andere faciliteiten, zoals een conciërgeservice, limousine service, roomservice, een bloemist en een cadeauwinkel. Het hotel heeft ook een unieke kunstcollectie met werken van beroemde kunstenaars zoals Pablo Picasso en Salvador Dalí.


Le Meurice biedt een luxe ervaring met prachtige accommodatie, heerlijk eten en drinken, ontspanning in de spa, uitstekende vergader- en evenementenruimte en andere faciliteiten om het verblijf van de gasten onvergetelijk te maken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...