Het geweldige Hotel Du Cap Eden Rock aan de Côte d'Azur

Het Hotel du Cap-Eden-Roc, een parel van de Franse Rivièra, is een symbool van tijdloze elegantie en verfijnde luxe. Gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland Cap d'Antibes, biedt het hotel een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende landschappen. Dit artikel zal de rijke geschiedenis, de unieke kenmerken en de ongeëvenaarde diensten van dit iconische hotel verkennen.

Het Hotel du Cap-Eden-Roc werd gebouwd in 1870 in de stijl van Napoleon III door Hippolyte de Villemessant, de oprichter van de Franse krant Le Figaro. Oorspronkelijk bekend als de "Villa Soleil", diende het als een rustige toevluchtsoord voor journalisten en schrijvers, waaronder Jules Verne en Anatole France. In 1889 werd de villa omgevormd tot een hotel en begon het een rijke geschiedenis van gastvrijheid en luxe.

Het hotel werd in 1903 gekocht door Antoine Sella, die het hotel moderniseerde en een aristocratische Britse en Russische clientèle aantrok tijdens het winterseizoen. In 1914 werd de naam van het hotel veranderd in Eden Roc. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het hotel gevorderd en omgevormd tot een ziekenhuis. Na de oorlog, geïnspireerd door het zien van verpleegsters die in de zee zwommen, besloot Sella een zoutwaterzwembad te bouwen, samen met een reeks "cabines" waar gasten konden eten en ontspannen.

Het hotel begon zijn reputatie als een toevluchtsoord voor de elite in de jaren 1920, toen het een zomerverblijf werd voor talloze beroemdheden uit de kunst- en zakenwereld. Het hotel werd zelfs genoemd in F. Scott Fitzgerald's roman "Tender is the Night". Het hotel bleef in de loop der jaren een favoriete bestemming voor beroemdheden, waaronder de actrice Rita Hayworth, die er de prins Ali Khan ontmoette, met wie ze later trouwde.

In 1969 werd het hotel gekocht door de Duitse industrieel Rudolf-August Oetker. Het hotel werd opnieuw ingericht door zijn vrouw Maja en wordt vandaag de dag beheerd door de Oetker Collection. Het hotel onderging een renovatie van 45 miljoen euro tussen 2008 en 2015. Sinds 2020 is de menukaart van het restaurant de verantwoordelijkheid van chef-kok Éric Frechon.

Het Hotel du Cap-Eden-Roc bestaat uit drie gebouwen: het hoofdgebouw van het hotel, gelegen in een park van 9 hectare met eeuwenoude pijnbomen; het Eden-Roc paviljoen, dat op de rotsen ligt en uitkijkt over de zee; en het gebouw Les Deux Fontaines. Het hotel heeft 118 kamers en biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een zwembad uitgehouwen inde rotsen, een gastronomisch restaurant, een grill, verschillende bars, een spa, een rozentuin en tennisbanen. Daarnaast zijn er 31 "cabines" (privécabines) aan de waterkant beschikbaar, elk met een terras, een cabine, twee ligstoelen en een parasol.

Het Hotel du Cap-Eden-Roc is meer dan alleen een hotel; het is een bestemming op zich. Het biedt een scala aan activiteiten en ervaringen voor gasten van alle leeftijden. Voor de jongere gasten biedt de Kids Club een scala aan activiteiten, van natuurverkenning tot sportuitdagingen en zelfs workshops met de Artisans of Paradise van het hotel. Voor de volwassenen biedt de Eden-Roc Lounge een verfrissend aperitief of after-dinner drankjes onder de sterren, in een glamoureuze ambiance met lokale smaken in de vorm van handgemaakte cocktails, regionale wijnen en lichte hapjes.

Het hotel heeft ook een rijke culinaire traditie, met de nieuwste toevoeging, Giovanni's, een volledig al fresco Italiaans restaurant dat authentieke smaken presenteert voor het diner elke avond. De specialiteiten van het huis zijn pizza's van bekroonde consultant chef Jeremy Viale en Siciliaanse chef Marco Tringale.

Een van de meest opvallende kenmerken van het hotel is de Dior Spa Eden-Roc. Deze nieuwe spa combineert de visies van twee legendarische Franse huizen rond een enkele missie: het bieden van momenten van ongeëvenaard welzijn in een prachtige mediterrane omgeving die zijn eigen natuurlijke wellnessvoordelen draagt.

Het Hotel du Cap-Eden-Roc is ook een trotse partner van het Rode Kruis Antibes sinds 2013 en is trots om hun jaarlijkse liefdadigheidsgala opnieuw te organiseren. Elk jaar beantwoorden meer dan 200 gasten de oproep, waardoor dit diner een groot fondsenwervend succes is voor de organisatie die hulp biedt in de gemeenschappen van Antibes, Juan-les-Pins en Vallauris.

Het Hotel du Cap-Eden-Roc is niet alleen een symbool van luxe en elegantie, maar ook een plek waar geschiedenis en moderniteit samenkomen. Het blijft een favoriete bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke ervaring aan de Franse Rivièra. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van de schoonheid van de natuur, de verfijning van de Franse cultuur en de warmte van de mediterrane gastvrijheid.

Het Hotel du Cap-Eden-Roc is meer dan een eeuw oud en heeft in die tijd een reputatie opgebouwd als een van de meest luxueuze en exclusieve hotels ter wereld. Het is een plek waar de rijken en beroemdheden komen om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving en de onberispelijke service. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en heeft in de loop der jaren vele beroemde gasten verwelkomd, waaronder schrijvers, kunstenaars, acteurs en leden van de koninklijke families.

Het hotel is gelegen op een prachtig terrein van negen hectare, omringd door eeuwenoude pijnbomen en met uitzicht op de Middellandse Zee. Het terrein is prachtig aangelegd en bevat een rozentuin, tennisbanen en een zoutwaterzwembad dat uit de rotsen is gehouwen. Het hotel zelf is verdeeld in drie gebouwen: het hoofdgebouw, het Eden-Roc paviljoen en Les Deux Fontaines. Elk gebouw heeft zijn eigen unieke charme en karakter, maar ze zijn allemaal ingericht met een elegante en verfijnde stijl die het gevoel van luxe en exclusiviteit versterkt.

Het hoofdgebouw van het hotel, ook wel bekend als de Villa Soleil, is een prachtig voorbeeld van de Napoleon III-stijl. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een rustige toevluchtsoord voor schrijvers en journalisten, maar werd in 1889 omgevormd tot een hotel. Het gebouw heeft vele beroemde gasten verwelkomd, waaronder Jules Verne en Anatole France, en er is een gedenkplaat geplaatst op de plek waar Anatole France vaak zat om te schrijven.

Het Eden-Roc paviljoen is een moderner gebouw dat op de rotsen ligt en uitkijkt over de zee. Het is verbonden met het hoofdgebouw door een brede laan en is de perfecte plek voor gasten die willen genieten van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee. Het paviljoen bevat ook het Eden-Roc Lounge, een glamoureuze plek waar gasten kunnen genieten van handgemaakte cocktails, regionale wijnen en lichte hapjes.

Les Deux Fontaines is het derde gebouw van het hotel en biedt extra accommodatie voor gasten. Net als de andere gebouwen is het ingericht in een elegante en verfijnde stijl, met alle moderne gemakken die gasten kunnen verwachten van een hotel van deze klasse.

Het Hotel du Cap-Eden-Roc biedt een scala aan faciliteiten en diensten om ervoor te zorgen dat gasten een onvergetelijk verblijf hebben. Het hotel heeft een gastronomisch restaurant, een grill, verschillende bars en een spa. Er zijn ook tal van activiteiten beschikbaar voor gasten, waaronder tennis, natuurverkenning en workshops met de Artisans of Paradise van het hotel.

Het Hotel du Cap-Eden-Roc is een plek van ongeëvenaarde schoonheid en luxe.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...