Datai Langkawi Resort - een betoverend groen paradijs aan de Indische Oceaan

Datai Langkawi, het magische resort dat voor het eerst zijn deuren opende in 1993, staat al vele jaren bekend als een van 'swerelds meest milieuvriendelijke resorts. Het betovert zijn gasten met een adembenemend regenwoudlandschap aan de Indische Oceaan.

Na een renovatieperiode van 12 maanden is Datai Langkawi opnieuw geopend met een vleugje nieuwe luxe, terwijl de oude charme behouden is gebleven die het resort wereldwijde erkenning heeft gebracht. Het vernieuwde Datai Langkawi is een prachtig vijfsterrenresort geworden, met in totaal 121 kamers die zijn voorzien van een schitterend interieur, luxe voorzieningen en betoverende details in de weelderige groene omgeving.

Deze geweldige transformatie is te danken aan de architecten Didier Lefort en Kerry Hill. Datai Langkawi beschikt nu over een Canopy-collectie, met exclusieve suites die uitkijken over weelderige boomtoppen, regenwoudvilla's met infinity-zwembaden diep in de rust van de jungle, en strandvilla's met persoonlijke butlers, privézwembaden en ongerepte witte zandstranden.

Het meest indrukwekkende deel van het resort is echter het Datai Estate. Dit landgoed beslaat een oppervlakte van 3,5 km en biedt 3 ontvangstruimten, 5 slaapkamers, 2 onderling verbonden zwembaden, een chef-kok en een persoonlijke butler. Daarnaast zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden, met buitenruimtes die uitkijken over de prachtige Andamanse Zee.

Voor de ultieme ontspanning biedt Datai Langkawi een prachtig spa-centrum en zelfs een natuurcentrum voor degenen die op zoek zijn naar avontuurlijke activiteiten. De prijzen bij Datai Langkawi variëren tussen de €1.810 en €22.000 per nacht voor een verblijf in het Datai Estate.

Datai Langkawi is een paradijselijk toevluchtsoord dat gasten verwelkomt met zijn weelderige natuur, luxueuze voorzieningen en buitengewone gastvrijheid. Het is een bestemming waar men kan ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en kan genieten van pure ontspanning in een betoverende omgeving.

Het vernieuwde Datai Langkawi is een betoverend resort aan de Indische Oceaan dat zijn gasten al sinds 1993 verwelkomt. Het staat bekend als een van de meest milieuvriendelijke resorts ter wereld en biedt een regenwoudhemel vol magie en luxe.

Na een grondige renovatie van 12 maanden heeft Datai Langkawi een nieuw niveau van luxe toegevoegd, terwijl het trouw is gebleven aan zijn oorspronkelijke charme die wereldwijde erkenning heeft gekregen. Het resort beschikt nu over 121 prachtige kamers met een verfijnd interieur, weelderige voorzieningen en betoverende details die perfect samensmelten met de weelderige groene omgeving.

De architecten Didier Lefort en Kerry Hill zijn verantwoordelijk voor deze geweldige make-over. Datai Langkawi biedt nu een Canopy-collectie, met exclusieve suites die een panoramisch uitzicht bieden op de weelderige boomtoppen, regenwoudvilla's met verfrissende overloopzwembaden diep in de rust van de jungle, en strandvilla's met persoonlijke butlers, privézwembaden en ongerepte witte zandstranden.

Het hoogtepunt van het resort is het Datai Estate, een indrukwekkend landgoed dat zich uitstrekt over een lengte van 3,5 km. Het landgoed omvat 3 ontvangstruimtes, 5 luxe slaapkamers, 2 onderling verbonden zwembaden, een eigen chef-kok en een toegewijde butler. Daarnaast zijn er meerdere culinaire opties, waarbij buitenruimtes een adembenemend uitzicht bieden op de schitterende Andamanse Zee.

Datai Langkawi heeft ook een prachtig spacentrum waar gasten zich kunnen onderdompelen in ultieme ontspanning en een natuurcentrum voor degenen die op zoek zijn naar avontuurlijke ervaringen. Het resort biedt een scala aan onvergetelijke activiteiten en faciliteiten die zorgen voor een ongeëvenaarde vakantie-ervaring.

De prijzen voor een verblijf in Datai Langkawi variëren, met tarieven tussen de €1.810 en €22.000 per nacht voor het Datai Estate. Dit resort belichaamt de essentie van luxe en biedt gasten een onvergetelijke ervaring temidden van een weelderige, natuurlijke omgeving. Datai Langkawi is een droomplek waar gasten kunnen genieten van rust, schoonheid en gastvrijheid op het hoogste niveau.

  • Accommodatie:

    • Canopy Suites: Exclusieve suites met een prachtig uitzicht op de weelderige boomtoppen.
    • Regenwoudvilla's: Geniet van de rust van de jungle in villa's met privé-overloopzwembaden.
    • Strandvilla's: Ultieme luxe met persoonlijke butlers, privézwembaden en ongerepte witte zandstranden.
    • Datai Estate: Een indrukwekkend landgoed met 3 ontvangstruimtes, 5 luxe slaapkamers, 2 zwembaden, een chef-kok en butlerservice.
  • Eetgelegenheden:

    • The Dining Room: Een verfijnd restaurant met een gevarieerd menu van internationale gerechten.
    • The Pavilion: Geniet van traditionele Thaise gerechten in een elegante setting met uitzicht op de Andamanse Zee.
    • The Beach Club: Een ontspannen sfeer met gegrilde gerechten en verfrissende cocktails aan het strand.
    • The Gulai House: Proef authentieke Maleisische gerechten in een charmante omgeving.
    • The Lobby Lounge: Een ideale plek om te ontspannen met afternoon tea en verfrissende drankjes.
  • Faciliteiten:

    • Spa Village: Een oase van rust waar gasten kunnen genieten van ontspannende behandelingen en massages.
    • Natuurcentrum: Leer meer over de rijke flora en fauna van de regio en neem deel aan avontuurlijke activiteiten.
    • Fitnesscentrum: Blijf fit tijdens uw verblijf met moderne fitnessapparatuur.
    • Zwembaden: Verfris uzelf in de prachtige zwembaden van het resort.
    • Strandactiviteiten: Watersportliefhebbers kunnen genieten van snorkelen, kajakken en andere spannende activiteiten.


Datai Langkawi is een paradijselijk resort dat zijn gasten verwent met prachtige accommodaties, diverse eetgelegenheden en een scala aan faciliteiten om van te genieten. Of u nu wilt ontspannen in de spa, de lokale natuur wilt verkennen of wilt genieten van culinaire hoogstandjes, dit resort biedt een onvergetelijke ervaring temidden van de weelderige natuurlijke schoonheid van Langkawi.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...