World of Hyatt verwelkomt zijn eerste hotel in Tsjechië met Andaz Prague

World of Hyatt verwelkomt zijn eerste hotel in Tsjechië met Andaz Prague

Het vijfsterrenhotel Andaz Prague, de nieuwste toevoeging aan de bruisende hotelscene van Praag, is een luxe lifestylehotel met het beste van hedendaags design en een rijke lokale cultuur die ervoor zorgen dat je naar meer verlangt. Beroemd om zijn historische gebouwen, diverse musea en ongelooflijke eet-, drink- en winkelmogelijkheden, blijft Praag een hotspot voor reizigers over de hele wereld.

Als het politieke, culturele en economische centrum van Midden-Europa verbaast de Tsjechische hoofdstad al meer dan 1000 jaar bezoekers met haar rijke erfgoed. Ooit de hoofdstad van het legendarische Bohemen, wordt de geschiedenis van Praag weerspiegeld in de ongelooflijke weergave van Romaanse, Gotische, Renaissance en Barokke architectuur, met het Oude Stadsplein in het hart van de stad.

Voor een kleine stad zit Praag vol met plaatsen om te bezoeken en bezienswaardigheden, allemaal gemakkelijk te voet bereikbaar, waardoor het een uitstekende bestemming is voor een spannende stedentrip. Slechts een korte wandeling van de beroemde bezienswaardigheden van het Wenceslasplein, het Oude Stadsplein en het historische gemeentehuis (Obecní Dum) op het nabijgelegen Senovážné-plein, is het nieuwste concept van Hyatt, Andaz Prague.

Dit luxe vijfsterrenhotel combineert de geest van het rijke erfgoed van de stad met moderne creativiteit en is het eerste Hyatt-hotel in het hele land. Met 152 kamers, 24 suites en 5 evenementenruimtes biedt het lifestyle-hotel een nieuwe, weelderige ruimte als geen ander om van de stad te genieten. Dit iconische gebouw, gehuisvest in het voormalige Suikerpaleis, is omgetoverd tot een centrum van design, eersteklas voorzieningen en een schilderachtig uitzicht op de stad. In een gesprek met de algemeen directeur van het hotel, Doris Hecht, legt ze uit: “Praag is een charmante Europese stad en ik ben verheugd dat Andaz Prague hier zijn unieke concept introduceert om luxe te combineren met levensstijl. Ik geloof dat het hotel reizigers van over de hele wereld zal betoveren en hen de cultuur en deze prachtige stad beter zal laten leren kennen. Bovendien zal de persoonlijke stijl van Andaz Hotel, die de lokale en mondiale sfeer met elkaar verbindt, zeker het hart van de lokale klantenkring veroveren.”

Als stad die bekend staat om zijn bruisende nachtleven en indrukwekkende gastronomische aanbod, heeft Praag voor elk wat wils. Twee populaire locaties voor zowel de lokale bevolking als veeleisende reizigers zijn het exclusieve ZEM-restaurant en de MEZ-bar, die in het hotel zelf te vinden zijn. Door de combinatie van lokale ingrediënten in de vorm van Tsjechische bistronomie en aangevuld met een eigentijds Japans Izakaya-aanbod, kunnen gasten dit voortreffelijke avant-garde tarief beschouwen als de openingsact van de komende avond. Met houtskool en stoom als primaire kookmethodes, kunnen gasten kijken hoe de keuken verandert in een theatraal podium van waaruit creatieve gerechten zoals; 'Makeral, Yuzu Dashi Broth and Japanese Greens' en 'Coconut Espuma, Match Sponge, Mango-Maracuya Tartar' op het Izakaya-menu of 'Pan Fried Salmon Trout, Cabbage, Basil 'Halušky, Fish Velouté' en 'Hand-cut Beef Tartare' en Crispy Bread' uit het menu van de Tsjechische Avant Guard worden bezorgd.

Door de esthetiek van de traditionele koffiehuizen van Praag af te zetten tegen de retro-futuristische Tsjechische kunst, literatuur en techniek uit de jaren 1920, biedt ZEM een onvergetelijke eetervaring als geen ander in de stad. Met nog meer plezier in de MEZ-bar, worden gasten, locals en globetrotters uitgenodigd om te genieten van eersteklas cocktails in een leuke en bedwelmende sfeer. De bekwame mixologen maken cocktails die een eerbetoon zijn aan Bohemen en de kracht van de natuur, zodat je kunt loskoppelen, tot rust kunt komen en kunt genieten van de zich ontvouwende magie.

Voor degenen die de avond willen voortzetten, biedt Praag een schat aan nachtlocaties, waaronder wereldberoemde jazz- en klassieke muziekholen, waar u enkele van de beste lokale muzikanten kunt aanschouwen in een boeiende en intieme omgeving. Nadat de dag voorbij is, kunnen gasten terugkeren naar hun kamers voor wat welverdiende rust en ontspanning. Elk van de kamers en gastenruimtes is zorgvuldig ontworpen om de mythen en legendes van de unieke geschiedenis van Praag te weerspiegelen, terwijl ze ook ongeëvenaarde luxe en comfort in stand houden. Door het werk van Tsjechische kunstenaars en ambachtslieden te gebruiken in combinatie met hedendaagse designaccenten van de ontwerpstudio Brime Robbins in Madrid, wil Andaz Prague de zintuigen betoveren en het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van de stad weven.

Met suites variërend van de Junior Suite van 43-71 m² tot de ruime en statige Sugar Palace Suite van 130 m², heeft Andaz Prague de perfecte setting voor zelfs de meest selectieve gast. De indrukwekkende accommodaties, versierd met originele kenmerken, hoge plafonds en klassieke designelementen, zijn een toevluchtsoord voor de verfijnde luxereiziger die de magie van Praag ontdekt. De overige 152 kamers bieden ook een flinke leefruimte en ze hebben allemaal dezelfde zorgvuldige ontwerpesthetiek als de rest van dit prachtige hotel.

Ook met extra fitnessruimtes, een exclusief Klara Rott-spacentrum en elegante vergaderruimtes, biedt Andaz alles wat de moderne gast zich kan wensen van een luxe lifestyle-hotel en meer. Met zijn unieke stijl zal het hotel de lokale selectie van exclusive services en uitgegroeid tot een hotspot voor luxe lifestyle in de stad.