Zeer exclusieve Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboam Cognac verkrijgbaar bij Harrods

Zeer exclusieve Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboam Cognac verkrijgbaar bij Harrods

In 2011 bracht Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboam uit, een versie van zijn veelgeprezen cognac gepresenteerd in een verbazingwekkend mooie speciale karaf.

Er werden er ooit slechts 100 geproduceerd, waarvan er elk jaar slechts een paar daadwerkelijk werden verkocht. De prachtige karaf bevat 3 liter cognac -ongeveer vier keer zoveel als de standaard Louis XIII-karaf.

Elk stuk is individueel met de hand gemaakt door een team van negen kristalambachtslieden in Cristallerie de Sevres, in Frankrijk, en is gemaakt van elf pond kristal, met zijn nek gedaan in 24-karaats goud.

De cognac zelf is gemengd van 1200 eaux de vie, sommige wel 100 jaar oud, die vervolgens wordt gerijpt in speciale eeuwenoude eikenhouten vaten genaamd tierçons. De aromatische neus bevat tonen van exotisch gekonfijt fruit, dat vervolgens verandert in een delicate bloemenmix van fruit, bloemen en kruiden in de mond.

De afdronk is vrij lang en laat je achter met tonen van jasmijn, saffraan en sigarendoos. De zeer exclusieve Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboam Cognac is verkrijgbaar bij Harrods en wordt geleverd met een prijskaartje van €39.200.