Zeer exclusieve Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboam Cognac verkrijgbaar bij Harrods

In 2011 lanceerde Rémy Martin de Louis XIII Le Jeroboam, een exclusieve uitvoering van hun veelgeprezen cognac, gepresenteerd in een adembenemende speciale karaf. Er werden slechts 100 van deze karaffen geproduceerd, waarvan er jaarlijks slechts enkele werden verkocht. De prachtige karaf bevat 3 liter cognac, ongeveer vier keer meer dan de standaard Louis XIII-karaf.

Elk exemplaar is individueel met de hand gemaakt door negen kristalambachtslieden in Cristallerie de Sèvres, Frankrijk. De karaf bestaat uit 5 kg kristal en is voorzien van een 24-karaats gouden hals. De cognac zelf is een blend van 1200 eaux-de-vie, sommige tot wel 100 jaar oud, gerijpt in eeuwenoude eikenhouten vaten genaamd tierçons.

De aroma'szijn rijk aan exotisch gekonfijt fruit, dat zich in de mond ontwikkelt tot een delicate mix van fruit, bloemen en kruiden. De afdronk is lang en laat je achter met tonen van jasmijn, saffraan en sigarendoos.

Deze zeldzame en luxueuze Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboam Cognac vertegenwoordigt het toppunt van verfijning en vakmanschap in de wereld van gedistilleerde dranken. Het is niet alleen de uitzonderlijke smaak en het bouquet van de cognac die opvalt, maar ook de aandacht voor detail en het meesterschap dat in elke karaf is geïnvesteerd.

De productie van Le Jeroboam is een nauwgezet proces waarbij de meest ervaren keldermeesters van Rémy Martin hun expertise en passie inzetten om een perfect gebalanceerde cognac te creëren. Het resultaat is een unieke en onvergetelijke smaakervaring die de zintuigen prikkelt en een blijvende indruk achterlaat.

Deze exclusieve cognac is het perfecte geschenk voor kenners en liefhebbers van verfijnde dranken die een bijzondere en zeldzame toevoeging aan hun collectie willen. De karaf zelf is een prachtig kunstwerk en kan na het ledigen ervan een prominente plaats innemen in een verzameling van hoogwaardige glazen voorwerpen.

Ondanks het hoge prijskaartje van €39.200, is de Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboam Cognac een ongeëvenaarde investering voor diegenen die op zoek zijn naar het beste op het gebied van smaak en presentatie. Het is een zeldzaam juweel dat de essentie van luxe en verfijning belichaamt.

Over Rémy Martin Louis XIII

Rémy Martin Louis XIII is een luxe en prestigieuze cognac, geproduceerd door het beroemde Franse cognachuis Rémy Martin. Het bedrijf, opgericht in 1724, heeft een lange geschiedenis van het produceren van enkele van 'swerelds beste cognacs. Louis XIII is hun kroonjuweel, een symbool van verfijning en vakmanschap dat zijn weerga in de cognacwereld niet kent.

Louis XIII is een bijzondere blend van 1.200 eaux-de-vie, met een leeftijd variërend van 40 tot 100 jaar. Deze zeldzame en kostbare eaux-de-vie worden zorgvuldig geselecteerd uit de Grande Champagne regio in Cognac, Frankrijk, die bekend staat om zijn superieure kwaliteit en unieke terroir. De cognac wordt vervolgens gerijpt in speciale eeuwenoude eikenhouten vaten, genaamd tierçons, die bijdragen aan de complexiteit en het karakter van de uiteindelijke blend.

De smaak van Louis XIII is rijk en complex, met tonen van exotisch gekonfijt fruit, honing, kruiden, bloemen en leer. De afdronk is lang en subtiel, met hints van jasmijn, saffraan en sigarendoos. Het is een cognac die langzaam en bedachtzaam moet worden genoten, idealiter in een speciaal cognacglas dat de aroma'sen smaken optimaal tot hun recht laat komen.

Een ander kenmerkend aspect van Rémy Martin Louis XIII is de iconische kristallen karaf, ontworpen in de vorm van een oude metalen veldfles uit de 16e eeuw. De karaffen worden met de hand gemaakt door gespecialiseerde ambachtslieden bij Cristallerie de Sèvres en zijn voorzien van ingewikkelde details en 24-karaats goud op de hals. Elke karaf is genummerd en gegraveerd, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en verzamelwaarde van de cognac.

Vanwege de zeldzaamheid, het vakmanschap en de uitzonderlijke kwaliteit is Rémy Martin Louis XIII een zeer gewilde en gewaardeerde cognac onder kenners en verzamelaars. Het wordt vaak geassocieerd met luxe en prestige, en is een populaire keuze voor speciale gelegenheden en als geschenk.

Over Cristallerie de Sèvres

Cristallerie de Sèvres is een prestigieuze Franse kristalwerkfabriek, opgericht in 1750 in de stad Sèvres, nabij Parijs. De fabriek staat bekend om het produceren van prachtige en verfijnde kristallen objecten, variërend van glaswerk en vazen tot kroonluchters en kunstwerken. Door de jaren heen heeft Cristallerie de Sèvres een solide reputatie opgebouwd voor zijn uitzonderlijke vakmanschap, artistieke flair en aandacht voor detail.

De kristalwerkfabriek was oorspronkelijk opgericht als een porseleinfabriek onder koning Lodewijk XV, maar begon zich later te concentreren op de productie van kristallen objecten. In de 19e eeuw werd Cristallerie de Sèvres een pionier in de ontwikkeling van nieuwe technieken voor de vervaardiging van kristal, zoals de introductie van gekleurd kristal en de perfectionering van de 'dubbele grootte' techniek, waarbij een stuk kristal op twee verschillende manieren wordt geslepen om meer diepte en glans te creëren.

Cristallerie de Sèvres heeft samengewerkt met vooraanstaande kunstenaars, ontwerpers en luxemerken om op maat gemaakte, unieke stukken te creëren die over de hele wereld worden gewaardeerd. Een van hun meest bekende creaties is de karaf voor de Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboam Cognac, een prachtig handgemaakt stuk dat de expertise en het vakmanschap van de kristalwerkfabriek weerspiegelt.

Tegenwoordig blijft Cristallerie de Sèvres een belangrijk symbool van Franse luxe en verfijning, met een onverminderde toewijding aan het creëren van prachtige kristallen objecten die generaties lang gekoesterd zullen worden.

 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...