Een culinaire reis naar Capri in Hotel Eden's Il Giardino Ristorante Rome

Het luxueuze vijfsterrenhotel Eden, onderdeel van de Dorchester Collection, kondigt met trots de komst aan van het Paolino Capri-restaurant op het iconische dakterras, Il Giardino Ristorante, met een spectaculair uitzicht op Rome. Il Giardino Ristorante is gastheer van een "Paolino Capri X Hotel Eden" pop-up restaurant van donderdag 16 maart 2023 tot en met maandag 15 mei 2023, waar gerechten uit Capri worden geserveerd. Hierdoor kunnen gasten zich onderdompelen in de kleurrijke, vrolijke en stralende sfeer van een van de mooiste eilanden van Italië. De samenwerking tussen Hotel Eden en Paolino Capri is een uitnodiging om alvast te genieten van de zomer op Capri in Rome. Het historische restaurant staat bekend om zijn gastronomische traditie en de warme gastvrijheid van de familie De Martino.

Van 16 maart tot 15 mei kunt u voor het eerst genieten van onze Capri-ervaring in Rome. U vindt ons op het beroemde dakterras van Hotel Eden, Il Giardino Ristorante. Voor reserveringen kunt u contact opnemen via e-mail giardino.her@dorchestercollection.com of telefonisch op +39 06 4781 2761.

Het restaurant, opgericht in Marina Grande in de vroege jaren '70, verwelkomde al snel beroemdheden van over de hele wereld, zoals acteurs, schrijvers, modeontwerpers en politici. Twee generaties later wordt Paolino geleid door de kleinkinderen van de oprichter, Michela en Arianna, samen met hun oom Michele, bijgenaamd 'Lino'. Zij hebben met succes de oorspronkelijke eenvoud behouden en een vleugje moderniteit toegevoegd.

Il Giardino Ristorante is omgetoverd met planten, tafeldecoraties met citroenen, aromatische kruiden en handgemaakte keramiek uit Capri, wat resulteert in een authentieke en meeslepende ervaring met een uitzonderlijk uitzicht over Rome. Het uitgebreide menu, speciaal gecreëerd voor "Paolino Capri X Hotel Eden", bevat kenmerkende gerechten van Paolino, zoals rauwe vis antipasti, Caprese voorgerechten en gegrilde octopus, evenals een verscheidenheid aan pastagerechten en hoofdgerechten, waaronder gegrilde vis en gefrituurde aardappelen, Paolino-stijl.

Desserts omvatten Caprese taart, citroentaart met een familierecept, Pastiera Napoletana taart en andere heerlijke zoetigheden. 's Avonds is er een uitgebreid buffet met Caprese lekkernijen, geïnspireerd op de beroemde dessertkamer in het Paolino-restaurant. Sluit deze culinaire ervaring af met ambachtelijke limoncello.

Cocktails krijgen ook een vleugje Capri, met namen als Bella Capri, Limoncello Spritz en Negroni Bianco. Deze worden geserveerd met lokale hapjes zoals 'Bomba Paolino' en Nerano-stijl pastafritters.

Vanaf zondag 19 maart 2023 tot en met zondag 28 mei 2023 staat 'La Domenica Italiana', de zondagslunch van Hotel Eden, in het teken van de culinaire tradities uit de regio Campania. Het menu, samengesteld door het Paolino Capri-restaurant, omvat naast een buffet met regionale lekkernijen ook traditionele voorgerechten zoals Ziti pasta met traditionele Napolitaanse ragù en geraspte caciotta, 'Mesca Francesca' pasta met aardappelen en gerookte provola kaas en 'Gnocchi alla sorrentina' (aardappelgnocchi met tomatensaus en mozzarella). De hoofdgerechten zijn onder andere gestoomde mosselen met peper, geroosterd Caserta-varkenslende met annurca-appelsaus en aubergine parmigiana. Tot slot is er een overvloed aan traditionele gebakjes, desserts en taarten.

Openingstijden ontbijt: Dagelijks geopend van 7.00 tot 11.00 uur  - All day dining: dagelijks geopend van 11.00 tot 22.15 uur - laatste reservering om 22.30 uur

"Paolino Capri X Hotel Eden" belooft een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden waarbij gasten worden ondergedompeld in de smaken, geuren en gastvrijheid van het prachtige eiland Capri, zonder Rome te verlaten.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...