Black Bowmore DB5 1964 is een begeerde single malt whisky

De Black Bowmore DB5 1964 is een zeldzame en uiterst begeerde single malt whisky, voortgekomen uit een unieke samenwerking tussen de legendarische Schotse distilleerderij Bowmore en de iconische Britse autofabrikant Aston Martin. Deze bijzondere whisky is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het erfgoed van beide merken, en combineert de verfijnde smaak van Bowmore whisky met de elegantie en stijl van Aston Martin.

Geschiedenis en achtergrond: De Black Bowmore werd voor het eerst geïntroduceerd in 1993 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gewilde en zeldzame whisky's ter wereld. De Black Bowmore DB5 1964 is een speciale uitgave die in 2020 werd uitgebracht, met slechts 25 flessen wereldwijd. De whisky is een eerbetoon aan de legendarische Aston Martin DB5, die in 1964 werd geïntroduceerd en onsterfelijk werd gemaakt door zijn verschijning in de James Bond-films.

Productieproces: De Black Bowmore DB5 1964 is een 31-jarige single malt whisky, gedistilleerd in 1964 en gerijpt in zorgvuldig geselecteerde Oloroso sherryvaten. Het rijpingsproces vindt plaats in de legendarische No. 1 Vaults van de Bowmore-distilleerderij, de oudste rijpingsruimte voor whisky in Schotland. Deze bijzondere rijpingsomstandigheden dragen bij aan de unieke en complexe smaak van de Black Bowmore.

Smaakprofiel: De Black Bowmore DB5 1964 staat bekend om zijn rijke en complexe smaakprofiel, met tonen van tropisch fruit, honing, chocolade, kruiden en subtiele turfrook. De whisky heeft een diepe mahoniekleur en een fluweelzachte textuur, met een lange en luxueuze afdronk.

De fles en verpakking: De Black Bowmore DB5 1964 wordt gepresenteerd in een prachtige, op maat gemaakte glazen fles, gemaakt door Glasstorm, een gerenommeerd Schots glasatelier. De fles is voorzien van een zilveren halsband met het Bowmore-logo en een Aston Martin DB5-zuiger. Het etiket van de fles is gemaakt van sterling zilver en draagt het jaartal 1964, een verwijzing naar het geboortejaar van de Aston Martin DB5.

De fles wordt gepresenteerd in een handgemaakte houten kist, bekleed met hoogwaardig leder en voorzien van het Bowmore- en Aston Martin-logo. In de kist bevindt zich ook een certificaat van echtheid, ondertekend door de Master Distiller van Bowmore en de Executive Vice President van Aston Martin.

Black Bowmore DB5 1964

  • Alcoholpercentage: 49,6%
  • Oplage: Slechts 25 flessen wereldwijd
  • Prijs: De Black Bowmore DB5 1964 is een van de duurste whisky's ter wereld, met prijzen die kunnen oplopen tot meer dan €50.000 per fles.


Marktwaarde en verzamelwaarde: Vanwege de zeer beperkte oplage en de unieke samenwerking tussen Bowmore en Aston Martin is de Black Bowmore DB5 1964 een zeer gewild verzamelobject onder whisky- en autoliefhebbers. De waarde van deze zeldzame whisky is in de loop der jaren aanzienlijk gestegen, waardoor het een uitstekende investeringsmogelijkheid is voor verzamelaars en kenners.

Een stukje geschiedenis en erfgoed: De Black Bowmore DB5 1964 is niet alleen een uitzonderlijke whisky, maar ook een prachtig eerbetoon aan het erfgoed en vakmanschap van twee iconische merken. De samenwerking tussen Bowmore en Aston Martin symboliseert een gedeelde passie voor kwaliteit, innovatie en tijdloze elegantie. Voor liefhebbers van whisky en klassieke auto's is de Black Bowmore DB5 1964 een waardevol bezit dat het beste van beide werelden samenbrengt.

De Black Bowmore DB5 1964 is een zeldzame en unieke single malt whisky die het resultaat is van een bijzondere samenwerking tussen twee iconische merken. Met zijn rijke smaakprofiel, prachtige presentatie en beperkte beschikbaarheid is de Black Bowmore DB5 1964 een waardevolle toevoeging aan elke whiskyverzameling en een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van luxe en verfijning.

Black Bowmore reeks

De Black Bowmore-reeks is een van de meest legendarische en zeldzame single malt whisky's die ooit door de Bowmore-distilleerderij zijn geproduceerd. De serie bestaat uit verschillende releases, elk met hun eigen unieke kenmerken, smaakprofielen en verzamelwaarde. Hier is een volledige opsomming met een gedetailleerde beschrijving van de verschillende Black Bowmore-producten:

  • Black Bowmore 1964 - Eerste editie (1993): De allereerste editie van de Black Bowmore werd in 1993 gelanceerd en was beperkt tot slechts 2.000 flessen. Deze 29-jarige single malt whisky werd gerijpt in Oloroso sherryvaten, wat resulteerde in een rijke, donkere kleur en een complex smaakprofiel. De neus biedt aroma's van tropisch fruit, chocolade en zachte turfrook, terwijl het gehemelte wordt gedomineerd door intense smaken van gedroogd fruit, kruiden en een vleugje zeewier.

  • Black Bowmore 1964 - Tweede editie (1994): De tweede editie van de Black Bowmore werd een jaar later uitgebracht, in 1994. Met een beperkte oplage van 2.000 flessen, heeft deze 30-jarige single malt een vergelijkbaar smaakprofiel als zijn voorganger. De neus is vol van tropisch fruit, donkere chocolade en subtiele turfrook, terwijl het gehemelte smaken van gedroogd fruit, kruiden en zachte zeewiertonen onthult.

  • Black Bowmore 1964 - Derde editie (1995): De derde editie van de Black Bowmore werd in 1995 gelanceerd en is een 31-jarige single malt whisky met een beperkte oplage van 1.812 flessen. Deze editie vertoont veel van dezelfde kenmerken als de vorige releases, maar met extra complexiteit en diepte. De neus biedt aroma's van tropisch fruit, chocolade en zachte turfrook, terwijl het gehemelte rijke smaken van gedroogd fruit, kruiden en een lichte zeewiertoon onthult.

  • Black Bowmore 1964 - Final Edition (2007): De Final Edition van de Black Bowmore werd in 2007 uitgebracht, als een 42-jarige single malt whisky met een beperkte oplage van slechts 827 flessen. Deze release wordt vaak beschouwd als het ultieme hoogtepunt van de Black Bowmore-serie en heeft een uitzonderlijk complex en verfijnd smaakprofiel. De neus is intens met aroma's van tropisch fruit, donkere chocolade en zachte turfrook, terwijl het gehemelte diepe smaken van gedroogd fruit, kruiden, zeewier en een hint van leer onthult.

  • Black Bowmore DB5 1964 (2020): De meest recente toevoeging aan de Black Bowmore-reeks, de Black Bowmore DB5 1964, werd gelanceerd in 2020 in samenwerking met Aston Martin. Deze 31-jarige single malt whisky is een eerbetoon aan de iconische DB5-sportwagen van Aston Martin en is beperkt tot slechts 25 flessen. De whisky is gerijpt in Oloroso sherryvaten, wat resulteert in een rijke, donkere kleur en een complex smaakprofiel. De neus biedt aroma's van tropisch fruit, chocolade en zachte turfrook, terwijl het gehemelte wordt gedomineerd door intense smaken van gedroogd fruit, kruiden en een vleugje zeewier.

De fles en verpakking van de Black Bowmore DB5 1964 zijn even indrukwekkend als de whisky zelf. De fles is gemaakt van zwart gekleurd glas met een zilveren hals en dop, en is voorzien van het iconische Aston Martin-vleugellogo. De fles wordt gepresenteerd in een op maat gemaakte, met de hand gemaakte houten kist die is afgewerkt met een prachtig fineer van Aston Martin. De kist bevat ook een op maat gemaakt leren etui met een certificaat van echtheid en een boekje over de geschiedenis van Black Bowmore en Aston Martin.

Elke fles Black Bowmore DB5 1964 wordt geleverd met een uniek serienummer, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en verzamelwaarde van deze bijzondere whisky. Door de beperkte beschikbaarheid en het prestigieuze karakter van de Black Bowmore-serie zijn deze whisky's zeer gewild bij verzamelaars en kenners over de hele wereld.

De Black Bowmore-reeks is een verzameling van enkele van de meest zeldzame en begeerde single malt whisky's die ooit door de Bowmore-distilleerderij zijn geproduceerd. Elke release heeft een uniek smaakprofiel en een beperkte oplage, wat bijdraagt aan hun allure en waarde op de verzamelaarsmarkt. Met de toevoeging van de Black Bowmore DB5 1964, heeft de serie een nieuw niveau van prestige en luxe bereikt, dankzij de samenwerking met Aston Martin.

Bezoek Website
Ontdek luxe duurzame Kaviaar bij Imperial Heritage In de kijker

Imperial Heritage Caviar in Antwerpen biedt de meest verfijnde kaviaar ter wereld, dankzij vakmanschap, traditionele methoden en passie voor het pr...