Veiling van wijnen Domaine de la Romanée-Conti door Sotheby s in Frankrijk levert €1,5 miljoen op

Een recente veiling van wijn Domaine de la Romanée-Conti door Sotheby'sin Frankrijk was een groot succes. De veiling, die volledig bestond uit Bourgondische wijnen, was een complete uitverkoop en bracht €1,5 miljoen op. Elk perceel in de verkoop van dinsdag is afkomstig van dezelfde privécollectie Romanée-Conti, die algemeen wordt beschouwd als het meest gewilde domein in de Bourgogne.

De veiling bevatte zeldzame gevallen, magnums en methusela'smet jaargangen tussen 1998 en 2011, waaronder twee van de meest begeerde van het label, 2000 en 2010. Sotheby'shad hoge verwachtingen voor de verkoop en schatte de hele collectie tussen €797.000 en €1,05 miljoen.

De veilingresultaten waren echter boven verwachting, waarbij 25 kavels verkochten boven de schatting van de voorverkoop. Elk perceel overschaduwde gemakkelijk zijn hoge schatting terwijl het lage doel bijna werd verdubbeld. Voorop lopen Romanée-Conti 2000, die verkocht werd voor €404.000 en daarmee een nieuw wereldrecord vestigde voor een methuselah van Romanée-Conti.

De veilingresultaten van dinsdag waren niet alleen goed voor Sotheby s, maar ook voor verzamelaars die al een voorliefde hadden voor Romanée-Conti. Met een torenhoge veilingrecords die in bijna evenveel maanden twee keer zijn gevestigd, ziet het er goed uit voor liefhebbers van Bourgondië met diepe zakken. Volgens Amayès Aouli, hoofd verkoop van het veilinghuis voor continentaal Europa, was de vraag naar deze collectie wereldwijd hoog en waren Europese, Aziatische en Amerikaanse kopers sterk vertegenwoordigd.

Al met al was deze veiling van Domaine de la Romanée-Conti door Sotheby'seen groot succes en staat deze collectie naast de vele prestigieuze wijncollecties van particuliere Europese verzamelaars die we in de loop der jaren op de markt hebben gebracht.

Domaine de la Romanée-Conti is een gerenommeerd wijnhuis dat bekend staat om zijn productie van enkele van de meest gewilde wijnen ter wereld. Het domein ligt in de Côte de Nuits, in de Bourgogne-streek van Frankrijk, en beslaat ongeveer 25 hectare wijngaarden. Het produceert slechts ongeveer 5000 kisten per jaar, wat de schaarste van deze wijnen verklaart en bijdraagt ​​aan hun hoge prijs.

De veiling van Sotheby'sbevatte wijnen van het domein uit de jaren 1998 tot 2011, wat een gelegenheid was voor verzamelaars om hun collectie uit te breiden met enkele van de meest gewilde wijnen ter wereld. De veiling bevatte niet alleen flessen van standaardformaat, maar ook enkele zeldzamere formaten, waaronder magnums en methusela s.

Deze veiling toont ook de blijvende interesse van kopers in Bourgondische wijnen. De Bourgogne is een van de meest prestigieuze wijnregio'ster wereld, die voornamelijk bekend staat om zijn Pinot Noir- en Chardonnay-wijnen. De Bourgondische wijnen staan ​​bekend om hun elegantie, complexiteit en subtiliteit, die zeer gewaardeerd worden door wijnliefhebbers en verzamelaars.

De veiling van Domaine de la Romanée-Conti door Sotheby'swas dus niet alleen een gelegenheid om enkele van 'swerelds meest gewilde wijnen te verwerven, maar ook om de voortdurende interesse in de Bourgondische wijnen te bevestigen en hun reputatie als enkele van de beste wijnen ter wereld te onderstrepen.

Domaine de la Romanée-Conti is een van de meest gerenommeerde en gewilde wijnhuizen ter wereld, dat bekend staat om zijn productie van hoogwaardige wijnen. Het wijnhuis ligt in de Bourgogne-streek van Frankrijk en beslaat ongeveer 25 hectare wijngaarden. Het produceert slechts ongeveer 5000 kisten per jaar, wat bijdraagt ​​aan de schaarste van deze wijnen en hun hoge prijs.

De wijnen van Domaine de la Romanée-Conti zijn voornamelijk afkomstig van twee Grand Cru-wijngaarden: La Romanée-Conti en La Tâche. Beide wijngaarden produceren rode wijnen van Pinot Noir-druiven. Daarnaast heeft het domein ook wijngaarden in andere gebieden van de Côte de Nuits, waaronder Grands-Echézeaux, Richebourg, Romanée-St-Vivant, en Échézeaux. Deze wijngaarden produceren ook Pinot Noir-wijnen van hoge kwaliteit.

De wijnen van Domaine de la Romanée-Conti worden beschouwd als enkele van de meest prestigieuze en dure wijnen ter wereld. De prijzen variëren afhankelijk van de jaargang, de grootte van de fles en de zeldzaamheid van de wijn. Een fles La Romanée-Conti 2015, bijvoorbeeld, wordt momenteel verkocht voor ongeveer €15.000. Een fles Romanée-Conti 2009 kan verkocht worden voor ongeveer €9.000.

De wijnen van Domaine de la Romanée-Conti worden beschouwd als een must-have voor verzamelaars van premium wijnen. Naast de flessen in standaardformaat, produceert het domein ook grotere formaten, zoals magnums en methusela s. Deze flessen hebben vaak hogere prijzen en zijn nog zeldzamer dan de standaardflessen.

Sotheby'sveiling van Domaine de la Romanée-Conti in Frankrijk was een gelegenheid voor verzamelaars om enkele van de meest gewilde wijnen ter wereld te verwerven. De veiling omvatte wijnen uit de jaren 1998 tot 2011, waaronder La Romanée-Conti en La Tâche, evenals andere wijnen van het domein. Elk perceel in de veiling was afkomstig van dezelfde privécollectie, die de schaarste en exclusiviteit van de aangeboden wijnen benadrukte.

De veiling van Sotheby'somvatte zeldzame formaten van Domaine de la Romanée-Conti wijnen, zoals magnums en methusela s, die nog zeldzamer en dus duurder zijn dan standaardflessen. De prijzen van de aangeboden flessen varieerden afhankelijk van de grootte van de fles, de jaargang en de zeldzaamheid van de wijn. De veiling van Sotheby'swas een groot succes, waarbij elk perceel de hoge schatting overtrof en in totaal €1,5 miljoen opbracht.

Domaine de la Romanée-Conti heeft een indrukwekkende productlijn van hoogwaardige wijnen die behoren tot de meest gewilde en dure ter wereld. Hun wijnen hebben een reputatie van elegantie, complexiteit en subtiliteit die zeer worden gewaardeerd door wijnliefhebbers en verzamelaars.

De veiling van Sotheby'sbenadrukte niet alleen de exclusiviteit van deze wijnen, maar ook de voortdurende interesse in Bourgondische wijnen en hun reputatie als enkele van de beste wijnen ter wereld. De veiling was een gelegenheid voor verzamelaars om hun collectie uit te breiden met enkele van de meest gewilde wijnen ter wereld en toonde de blijvende interesse in deze wijnen.

Al met al is Domaine de la Romanée-Conti een van de meest gerespecteerde wijnhuizen ter wereld, dat wijnen produceert van uitzonderlijke kwaliteit en zeldzaamheid. Hun wijnen hebben de tand des tijds doorstaan en blijven een must-have voor verzamelaars van premium wijnen over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...