Truffelgin is de unieke en aardse gin van Cambridge Distillery

William en Lucy Lowe, de mede-oprichters van Cambridge Distillery, kwamen op het idee voor hun Truffelgin tijdens een avond uit eten toen ze geen witte geesten vonden op de drankenlijst. Dit leidde tot de creatie van'swerelds eerste digestiefgin, gemaakt met witte truffel uit Alba, Piemonte, Italië. De regio is een mekka voor fijnproevers en gastheer van de jaarlijkse Fiera Internazionale Tartufo Bianco d'Alba (of The International White Truffle Festival). De Alba witte truffel is een van de meest gewilde en duurste truffels ter wereld.

De Cambridge Distillery heeft een reputatie opgebouwd als een innovatieve distilleerderij en biedt een'gin tailoring'-service aan, alleen op uitnodiging, waarbij meesterdistilleerder William Lowe een op maat gemaakte jenevermix creëert. De Truffelgin ondergaat, net als de andere gins die de distilleerderij produceert, een proces waarbij elke botanische afzonderlijk wordt gedestilleerd. Dit behoudt de zuiverheid van de botanische plant en zorgt ervoor dat geen twee hetzelfde worden behandeld. De afzonderlijke distillaten worden vervolgens gemengd om de geest te creëren.

De Truffelgin heeft een unieke en aardse smaak, met tonen van vers dennen- en basilicumblad. Hoewel de blend netjes of over ijs kan worden gedronken, kan het ook worden gebruikt om klassieke cocktailrecepten te verbeteren. Het cocktailrecept van deze week, The Truffel Negroni, brengt een glad, aards profiel aan de geliefde aperitivo.

Cocktailrecept: The Truffel Negroni

  • 30 ml Truffle Gin
  • 30 ml zoete vermout
  • 30 ml Campari
  • 5 ml crème de cassis Giet alle ingrediënten in een mengglas of kan met ijs. Roer voorzichtig goed tot de buitenkant van het glas koud aanvoelt. Zeef in een cocktailglas en garneer met een salieblad.


De Truffelgin van Cambridge Distillery is niet alleen uniek vanwege de toevoeging van witte truffel, maar ook vanwege het productieproces. Door elk van de botanische ingrediënten afzonderlijk te destilleren, kan meesterdistilleerder William Lowe de perfecte balans vinden en de zuiverheid van elke smaak behouden. Dit proces is tijdrovend en arbeidsintensief, maar het levert uiteindelijk een gin op van uitzonderlijke kwaliteit en smaak.

Cambridge Distillery is ook bekend om hun andere innovatieve gin creaties, waaronder een met Japanse wasabi, een met Engelse black truffle en een met een combinatie van munt en basilicum. De distilleerderij heeft al meerdere prijzen gewonnen voor hun unieke en creatieve aanpak van het distilleren van gin, waaronder de titel 'The Most Innovative Distillery ter Wereld' voor drie opeenvolgende jaren.

Het gebruik van witte truffel in de Truffelgin van Cambridge Distillery is niet alleen een lekkere toevoeging, maar het is ook een eerbetoon aan de regio waar de truffels vandaan komen en de culinaire tradities die daarbij horen. Het is een voorbeeld van hoe het beste van verschillende culturen en tradities samenkomen in een heerlijke gin die de smaakpapillen van fijnproevers over de hele wereld verleidt.

De Truffelgin van Cambridge Distillery is een unieke gin die zeker het proberen waard is voor iedereen die van een aardse en complexe smaak houdt. Met zijn innovatieve productiemethode, de toevoeging van witte truffel en de verfijnde smaak is het een van de meest onderscheidende gin creaties die er zijn.

Over Cambridge Distillery

Cambridge Distillery is een Engelse distilleerderij die bekend staat om zijn innovatieve en creatieve aanpak van het produceren van gin. Het bedrijf werd opgericht in 2012 door William en Lucy Lowe en is gevestigd in de historische stad Cambridge, waar ze hun gins met de hand maken in kleine hoeveelheden.

Cambridge Distillery onderscheidt zich door de manier waarop het gin produceert. Elk van de botanicals die worden gebruikt in hun gins wordt individueel gedestilleerd om de zuiverheid van de smaak te behouden en om de perfecte balans te vinden tussen de verschillende ingrediënten. Dit proces is tijdrovend en arbeidsintensief, maar het levert uiteindelijk een gin op van uitzonderlijke kwaliteit en smaak.

Een van de meest onderscheidende creaties van Cambridge Distillery is de Truffelgin, die werd gemaakt als reactie op het ontbreken van witte geesten op een drankenlijst. De Truffelgin is 'swerelds eerste digestiefgin, gemaakt met witte truffel uit Alba, Piemonte, Italië, en heeft een unieke aardse smaak.

In aanvulling op de Truffelgin biedt Cambridge Distillery een scala aan andere unieke en innovatieve gins, waaronder de Japanse gin, die is gemaakt met zeldzame Japanse botanicals, de Engelse Black Truffle Gin, die is gemaakt met Engelse zwarte truffels en de Anty Gin, die is gemaakt met behulp van rode bosmieren.

Cambridge Distillery is ook bekend om zijn 'gin tailoring'-service, waarbij meesterdistilleerder William Lowe een op maat gemaakte jenevermix creëert voor klanten. Deze service is alleen op uitnodiging en biedt klanten de mogelijkheid om hun eigen unieke gin te maken.

  • Japanese Gin: Deze gin is gemaakt met zeldzame Japanse botanicals, waaronder yuzu, shiso en sansho peper. Het heeft een levendige citrusachtige smaak met subtiele kruidige tonen. Prijs: €50 voor 70cl.

  • English Black Truffle Gin: Deze gin is gemaakt met Engelse zwarte truffels, jeneverbes, angelica wortel en korianderzaad. Het heeft een rijke, aardse smaak met tonen van zoethout en vanille. Prijs: €78 voor 70cl.

  • Anty Gin: Deze gin is gemaakt met behulp van rode bosmieren als een van de belangrijkste botanicals. Het heeft een citrusachtige smaak met tonen van jeneverbes en peper. Prijs: €232 voor 50cl.

  • Truffle Negroni Gin: Deze gin is gemaakt als een eerbetoon aan de klassieke Negroni-cocktail en heeft tonen van witte truffel, bitterzoete Campari en zoete vermout. Prijs: €50 voor 50cl.

  • Mint Gin: Deze gin is gemaakt met een combinatie van verse mint, basilicum en tijm. Het heeft een verfrissende smaak met tonen van citrus en kruiden. Prijs: €50 voor 70cl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...