Peter Goossens zal restaurant van hotel La Réserve in Knokke leiden

Het luxe hotel La Réserve in Knokke heeft aangekondigd dat chef-kok Peter Goossens van het sterrenrestaurant Hof van Cleve het restaurant van het hotel zal leiden. Het restaurant zal naar verwachting een fantastische brasserie worden met bekende gerechten, bereid met veel aandacht voor lokale producten. Het vernieuwde restaurant wordt in de zomer van 2023 geopend en zal onder de leiding staan van Goossens, die verantwoordelijk zal zijn voor de coördinatie en receptuur van het nieuwe restaurant.

La Réserve in Knokke is een culinaire bestemming voor zowel hotelgasten als bezoekers van Knokke. Het resort ligt op slechts 300 meter van de eerste zandkorrels aan de Noordzee en heeft een ideale locatie dicht bij talrijke luxueuze boetieks, culinaire eetgelegenheden en prachtige fiets- en wandelroutes. Het hotel heeft 106 luxe kamers, een executive suite en een presidentiële suite. Het is het grootste hotel in Knokke-Heist en biedt ook een bistro, een bar, vier seminarieruimtes, 1 balzaal, een groot patio-terras en een wellness-omgeving voorzien van een binnenzwembad, sauna, hammam en massagekamers.

De investeringsmaatschappij Alychlo van ondernemer Marc Coucke en Bart Versluys hebben de leiding over het hotel en hebben de afgelopen jaren ruim 7 miljoen euro geïnvesteerd in het luxehotel. De Wellness & Spa is geüpgraded en er is een nieuwe lobby toegevoegd. Ook in het restaurant zal worden geïnvesteerd en vermoedelijk grondig gerenoveerd worden, iets wat duidelijk onder de leiding van Peter Goossens zal zijn.

Peter Goossens is een gerenommeerde Belgische chef-kok en eigenaar van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve. Hij is een pionier in de Belgische gastronomie en staat bekend om zijn passie voor lokale producten en zijn innovatieve kookstijl. Goossens zal de volledige verantwoordelijkheid dragen voor het nieuwe restaurant van La Réserve en is vastbesloten om gerechten te serveren die hij elke dag eet en waar hij naar manieren zoekt om ze met zoveel mogelijk plezier aan de gasten van La Réserve te serveren. De nabijheid van de zee zal een inspiratiebron zijn voor de menu's, maar niet de enige.

Naast het restaurant van Peter Goossens biedt La Réserve in Knokke een scala aan andere eet- en drinkgelegenheden voor gasten. Zo kunnen gasten genieten van een heerlijk ontbijtbuffet in het restaurant van het hotel, dat ook à-la-cartegerechten serveert voor lunch en diner. De bistro van het hotel biedt een informele en gezellige sfeer waar gasten kunnen genieten van een scala aan gerechten, van salades en sandwiches tot warme maaltijden en tapas.

De bar van het hotel is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een drankje na een dag vol activiteiten. Het biedt een uitgebreide selectie van wijnen, cocktails en bieren, evenals hapjes en kleine gerechten. Bovendien is er een groot patio-terras waar gasten kunnen genieten van het mooie weer en het uitzicht op de omliggende omgeving.

La Réserve in Knokke biedt ook een breed scala aan activiteiten en faciliteiten voor gasten. Zo is er een groot binnenzwembad en een uitgebreide wellness-omgeving met een sauna, hammam en massagekamers. Gasten kunnen ook genieten van diverse sportactiviteiten, waaronder golfen, fietsen en watersporten. Het hotel biedt ook verschillende kinderactiviteiten aan, waaronder een speelkamer en een speeltuin.

La Réserve in Knokke is ook een uitstekende locatie voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Het hotel beschikt over vier seminarieruimtes en een balzaal die kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke bijeenkomst. Het hotel biedt ook een scala aan diensten aan, waaronder catering, technische ondersteuning en accommodatie voor gasten.

Met zijn uitstekende voorzieningen, luxe accommodatie en fantastische locatie is La Réserve Resort in Knokke de perfecte plek voor een ontspannen en plezierige vakantie in België. Met de toevoeging van Peter Goossens als chef-kok en de constante investeringen van Alychlo en Bart Versluys, blijft het hotel zich ontwikkelen als een van de meest gewilde bestemmingen in de regio.

La Réserve Resort in Knokke is een luxueus hotel en culinaire bestemming, gelegen op slechts 300 meter van de Noordzee en in de nabijheid van talrijke luxueuze boetieks en prachtige fiets- en wandelroutes. Gasten kunnen genieten van een scala aan faciliteiten, waaronder:

Restaurants:

  • Het restaurant van Peter Goossens: Een fantastische brasserie met bekende gerechten bereid met veel aandacht voor lokale producten, geleid door chef-kok Peter Goossens van het sterrenrestaurant Hof van Cleve.
  • Restaurant: Hier kunt u terecht voor een uitgebreid ontbijtbuffet en à-la-cartegerechten voor lunch en diner.
  • Bistro: Voor een informele en gezellige sfeer en een scala aan gerechten, van salades en sandwiches tot warme maaltijden en tapas.


Bars:

  • Bar: De perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een drankje na een dag vol activiteiten. Hier kunt u terecht voor een uitgebreide selectie van wijnen, cocktails en bieren, evenals hapjes en kleine gerechten.
  • Groot patio-terras: Hier kunt u genieten van het mooie weer en het uitzicht op de omgeving terwijl u geniet van een drankje.


Activiteiten en faciliteiten:

  • Groot binnenzwembad: De ideale plek om te ontspannen en te genieten van een verfrissende duik.
  • Wellness-omgeving: Hier kunt u genieten van een scala aan wellness-faciliteiten, waaronder een sauna, hammam en massagekamers.
  • Sportactiviteiten: Golfen, fietsen en watersporten behoren tot de mogelijkheden.
  • Kinderactiviteiten: Een speelkamer en speeltuin zijn beschikbaar voor jongere gasten.
  • Zakelijke bijeenkomsten en evenementen: Vier seminarieruimtes en een balzaal zijn beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke bijeenkomst. Het hotel biedt ook catering, technische ondersteuning en accommodatie voor gasten.

 

UPDATE 9 Mei 2023

Peter Goossens, de beroemde sterrenchef, heeft de naam van zijn nieuwe restaurant onthuld: 'La Rigue'. Dit nieuwe culinaire avontuur zal zich bevinden in het luxueuze hotel La Réserve in Knokke. In een recent persbericht deelde Goossens zijn visie voor deze toekomstige culinaire hotspot, die zowel bedoeld is voor de gasten van het hotel als voor bezoekers van Knokke Heist.

Eerder dit jaar kondigde Peter Goossens aan dat hij, na een indrukwekkende loopbaan van 37 jaar, zijn bekende restaurant Hof van Cleve zou overdragen aan zijn vertrouwde chef Floris Van der Veken. Deze beslissing werd genomen om meer tijd te besteden aan persoonlijke aangelegenheden en om zich te concentreren op dit nieuwe project. De exploitatie van het restaurant in La Réserve ligt in handen van Bart Versluys en Marc Coucke.

Vanaf komende zomer zal La Rigue in staat zijn om ongeveer 150 gasten te verwelkomen. Goossens heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe onderneming. Hij is van plan om een keuken te creëren waarin de gerechten die hij zelf dagelijks graag eet centraal staan. Hij kijkt er naar uit om deze gerechten met enthousiasme aan zijn gasten te presenteren. Bovendien liet de chef-kok doorschemeren dat de nabijheid van de zee zeker een bron van inspiratie zal zijn in zijn culinaire creaties.


>>> klik hier voor meer informatie over hotel La Réserve Knokke <<<


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...