Jack Daniel's introduceert een exclusieve 12-jarige Tennessee Whiskey als onderdeel van de Aged Series

Jack Daniel's, de beroemde Amerikaanse distilleerderij, heeft onlangs een bijzondere 12-jarige Tennessee whiskey uitgebracht als onderdeel van hun Aged Series. Deze nieuwe expressie volgt op de succesvolle lancering van hun 10-jarige whiskey vorig jaar, die voor het eerst in meer dan een eeuw een dergelijke leeftijdsaanduiding droeg. Zowel fans van het merk als liefhebbers die doorgaans Old No. 7 negeren, zouden deze exclusieve whiskey een kans moeten geven.

De nieuwe Jack Daniel's 12 Year is niet afkomstig uit dezelfde vaten als de 10-jarige versie, maar uit een andere partij. Master distiller Chris Fletcher en assistent-distilleerder Lexie Phillips proefden de vaten al een jaar geleden en zijn zeer enthousiast over deze nieuwe expressie. Het doel is om meer vaten apart te houden om dergelijke bijzondere batches te kunnen creëren. Leeftijdsaanduidingen maken immers deel uit van de geschiedenis van Jack Daniel's.

De 12-jarige whiskey wordt gebotteld op 107 proof (53,5% alcohol), wat aanzienlijk hoger is dan de minimale 80 proof van Old No. 7. Dit versterkt de smaak van deze bijzondere whiskey, die elementen van de typische Jack Daniel's smaak behoudt terwijl het een nieuw palet van smaken toevoegt. De neus bevat tonen van karamel, butterscotch, donkere bessen en een vleugje potloodslijpsel. Het smaakprofiel bestaat uit bruine suiker, gebrande crème brûlée, rum-rozijnenijs, gevolgd door espresso, karamelappel en een vleugje menthol op de afdronk.

Naast de 12-jarige whiskey brengt Jack Daniel's ook Batch 2 van hun 10-jarige whiskey uit, met een alcoholpercentage van 97 proof. Deze whiskey heeft een uitgesproken vatinvloed, met smaken van tabak, donker fruit, leer en bramen. Het is interessant om deze te vergelijken met de Batch 1, mocht je daar een fles van hebben.

Beide whiskey's zijn verkrijgbaar bij geselecteerde retailers zoals Caskers, met een adviesprijs van €80 voor de 12-jarige en €70 voor de 10-jarige variant. Deze exclusieve whiskey's zijn doorgaans snel uitverkocht en de prijzen kunnen aanzienlijk hoger zijn dan de adviesprijzen, dus het is aan te raden om snel op jacht te gaan.

Jack Daniel's heeft met de Aged Series een nieuw hoofdstuk geopend in hun rijke geschiedenis en de liefde voor het maken van hoogwaardige, verfijnde whiskey's. Het succes van de 10-jarige whiskey heeft de deur geopend voor verdere experimenten met vaten en rijpingsprocessen, waarbij de nadruk ligt op het ontdekken van nieuwe en unieke smaakprofielen.

De distilleerderij is vastbesloten om meer leeftijdsaanduidingen aan hun portfolio toe te voegen, maar zal altijd de smaak als belangrijkste criterium hanteren. Hierdoor kunnen liefhebbers uitkijken naar toekomstige releases, zoals mogelijk een 15-jarige Jack Daniel's, die alleen op de markt zal komen als de smaak aan hun hoge eisen voldoet.

De beperkte beschikbaarheid en exclusiviteit van deze whiskey's maakt ze zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat prijzen op secundaire markten snel kunnen stijgen, waardoor vroege aankopen worden aangemoedigd.

De Aged Series van Jack Daniel's is niet alleen een bewijs van hun toewijding aan vakmanschap en innovatie, maar laat ook zien hoe het merk zich blijft ontwikkelen en tegelijkertijd trouw blijft aan hun rijke erfgoed. Liefhebbers kunnen in de toekomst nog meer bijzondere expressies en verrassende smaakcombinaties verwachten, terwijl het merk zijn iconische Old No. 7 blijft koesteren.

 • Collectienaam: Aged Series
 • Merk: Jack Daniel's
 • Doel: Het aanbieden van limited edition whiskey's met verschillende leeftijdsaanduidingen, die de veelzijdigheid en het vakmanschap van Jack Daniel's benadrukken.
 • Beschikbare leeftijdsaanduidingen:
  • Jack Daniel's 10-Year-Old
  • Jack Daniel's 12-Year-Old
 • Productieproces: De whiskey's worden geproduceerd volgens de traditionele Jack Daniel's-methode, met behulp van de Lincoln County-methode (houtskool filtratie) en rijping in nieuwe Amerikaanse eiken vaten.
 • Mashbill: 80% maïs, 12% gemoute gerst, 8% rogge
 • Alcoholpercentage: 10-Year-Old - 97 proof (48,5% ABV), 12-Year-Old - 107 proof (53,5% ABV)
 • Smaakprofielen:
  • 10-Year-Old: tonen van tabak, donker fruit, leer en bramen
  • 12-Year-Old: aroma's van karamel, butterscotch, donkere bessen en potloodslijpsel, met smaken van bruine suiker, gebrande crème brûlée, rumrozijn ijs, espresso, karamelappel en een vleugje menthol in de afdronk
 • Verpakking: 700ml flessen in plaats van de gebruikelijke 750ml, om te voldoen aan de toekomstige normen van de Amerikaanse whiskey-industrie
 • Beschikbaarheid: Beide whiskey's zijn in beperkte oplage verkrijgbaar en worden snel uitverkocht. Ze zijn te vinden bij geselecteerde retailers zoals Caskers.
 • Prijzen: De aanbevolen verkoopprijzen zijn €80 voor de 12-Year-Old en €70 voor de 10-Year-Old, hoewel de prijzen op de secundaire markt aanzienlijk hoger kunnen zijn.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...