Betaalbare Australische wijn Taylors Wines Jaraman Chardonnay 2022 wint internationale prijs

Het blijkt dat je geen fortuin hoeft uit te geven aan Henschke of Penfolds om een wereldklasse Australische wijn te krijgen - je hebt slechts €26 nodig. De wijn in kwestie? Taylors Wines' 2022 Jaraman Adelaide Hills & Clare Valley Chardonnay, die net de prijs 'Best of Show Australische witte wijn' heeft gewonnen tijdens de 32ste Mundus Vini Grand International Wine Awards' Spring Tasting in Neustadt an der Weinstrasse, Duitsland.

In deze prestigieuze competitie werden meer dan 7.500 wijnen uit de hele wereld blind geproefd door een panel van 240 wijnexperts, wijnmakers en detailhandelaars uit 46 verschillende landen. Taylors beschrijft hun 2022 Jaraman Chardonnay als 'een ongebruikelijke fusie van Adelaide Hills & Clare Valley (witte wijnen), resulterend in een intens smakende, complexe maar elegante wijn met duidelijke citrus-, witte perzik- en nectarinekenmerken en een subtiele vuursteenachtige toets.' Klinkt heerlijk. Maar wat nog opmerkelijker is, is dat het slechts €26 per fles kost.

'Het is voor ons uitermate belangrijk om een betaalbaar prijspunt te hebben,' zegt Taylors Wines directeur Mitchell Taylor, die apetrots is dat ze dergelijke onderscheidingen hebben gewonnen. 'Met enkele van de moeilijke omstandigheden, met name als het gaat om droogte en afgesloten internationale markten zoals China in het verleden, benadrukt dit echt al het harde werk dat we hebben gestoken in het creëren van deze wijn en deze blend.'

Taylors was niet de enige Australische producent die gouden medailles in de wacht sleepte. In totaal verzamelden Australische wijnhuizen 43 gouden medailles - allemaal uit Zuid-Australië. Wat betreft de beste Australische rode wijn? Die eer gaat naar Schubert Estate Wines uit Barossa Valley en hun 2018 Schubert Estate Goose-Yard Block Shiraz, die ook een gouden medaille won. Maar met €62 per fles is het niet bepaald een goedkoop en vrolijk alternatief.

Australische wijnen staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit en diversiteit, en de recente overwinning van Taylors Wines' Jaraman Chardonnay toont aan dat excellente wijnen ook betaalbaar kunnen zijn. Dit is niet alleen goed nieuws voor wijnliefhebbers, maar ook voor de Australische wijnindustrie die blijft groeien en concurreren op internationaal niveau.

De Mundus Vini Grand International Wine Awards hebben de aandacht gevestigd op nog meer uitzonderlijke Australische wijnen. Enkele andere winnaars uit Zuid-Australië zijn onder meer Penfolds, Henschke en d'Arenberg, die allemaal indruk maakten op de internationale jury met hun hoogwaardige wijnen.

Naast de Zuid-Australische wijnen, zijn er ook andere wijnregio'sin Australië die de moeite waard zijn om te ontdekken. De Hunter Valley in Nieuw-Zuid-Wales, de Yarra Valley in Victoria en de Margaret River in West-Australië bieden elk een unieke reeks wijnen die de diversiteit van het Australische terroir weerspiegelen.

Als je op zoek bent naar een wijnreis door Australië, zijn er tal van wijnproeverijen, wijngaardbezoeken en gastronomische ervaringen te beleven. Geniet van de lokale keuken, leer meer over de wijnproductie en proef enkele van de beste wijnen die Australië te bieden heeft.

De erkenning van Australische wijnen op internationale wijnevenementen, zoals de Mundus Vini Grand International Wine Awards, benadrukt de toewijding en het harde werk van Australische wijnmakers en helpt de wereld kennis te laten maken met de uitstekende kwaliteit en diversiteit van de Australische wijn. Dus, de volgende keer dat je op zoek bent naar een goede fles wijn, overweeg dan om een Australische wijn te proberen en ontdek zelf waarom ze zo gewaardeerd worden op het wereldtoneel.

Hier een algemene opsomming van de belangrijkste wijnseries en wijnen die worden aangeboden door Taylors Wines:

 • Taylors Estate Series:

  • Chardonnay: Een frisse, levendige Chardonnay met tonen van citrus, perzik en subtiele eikenhouten aroma s, perfect in balans met een vleugje romigheid en een lange, verfrissende afdronk.
  • Riesling: Een elegante en verfijnde Riesling met intense aroma'svan limoen, groene appel en florale hints, ondersteund door een verkwikkende zuurgraad en een aanhoudende minerale afdronk.
  • Pinot Gris: Een heerlijke Pinot Gris met aroma'svan rijpe peer, appel en subtiele kruiden, een rijke textuur en een gebalanceerde zuurgraad die leidt tot een lange, fruitige afdronk.
  • Sauvignon Blanc: Een expressieve Sauvignon Blanc met levendige aroma'svan passievrucht, kruisbes en verse kruiden, ondersteund door een verfrissende zuurgraad en een langdurige, knisperende afdronk.
  • Cabernet Sauvignon: Een rijke en elegante Cabernet Sauvignon met aroma'svan zwarte bes, munt en subtiele eikenhouten kruiden, ondersteund door zachte tannines en een lange, fluweelzachte afdronk.
  • Merlot: Een soepele en fruitige Merlot met smaken van pruimen, zwarte kersen en subtiele kruiden, ondersteund door zachte tannines en een zijdezachte afdronk.
  • Shiraz: Een krachtige en smaakvolle Shiraz met aroma'svan donkere bessen, kruiden en subtiele eikenhouten nuances, ondersteund door stevige tannines en een lange, aanhoudende afdronk.
  • Pinot Noir: Een verleidelijke Pinot Noir met tonen van rijpe kersen, aardbeien en subtiele kruiden, ondersteund door zijdezachte tannines en een elegante, langdurige afdronk.
    
 • Taylors Promised Land Series:

  • Chardonnay: Een toegankelijke en fruitige Chardonnay met tonen van tropisch fruit, meloen en subtiele eikenhouten kruiden, ondersteund door een zachte, romige textuur en een aangename afdronk.
  • Moscato: Een verfrissende en lichtzoete Moscato met aroma'svan lychee, perzik en subtiele bloemige hints, perfect in balans met een levendige zuurgraad en een zachte, sprankelende afdronk.
  • Sauvignon Blanc: Een aromatische Sauvignon Blanc met levendige tonen van passievrucht, guave en verse kruiden, ondersteund door een verkwikkende zuurgraad en een frisse, fruitige afdronk.
  • Semillon Sauvignon Blanc: Een verfrissende en harmonieuze blend met aroma'svan limoen, groene appel en kruisbes, ondersteund door een verkwikkende zuurgraad en een frisse, aanhoudende afdronk.
  • Cabernet Merlot: Een zachte en uitnodigende blend met smaken van zwarte bes, cassis en subtiele kruiden, ondersteund door soepele tannines en een sappige, middellange afdronk.
  • Shiraz Cabernet: Een smaakvolle en evenwichtige blend met aroma'svan donkere bessen, pruimen en subtiele eikenhouten kruiden, ondersteund door stevige tannines en een rijke, aanhoudende afdronk.
    
 • Taylors Jaraman Series:

  • Chardonnay: Een bekroonde en complexe Chardonnay, gemaakt van druiven uit de Adelaide Hills en Clare Valley, met intense aroma'svan citrus, witte perzik en nectarine, versterkt door een subtiele vuursteenachtige toon.
  • Shiraz: Een smaakvolle en elegante Shiraz met tonen van rijpe bessen, pruimen, peper en subtiele eikenhouten nuances, ondersteund door stevige tannines en een lange, aanhoudende afdronk.
    
 • Taylors St Andrews Series:

  • Chardonnay: Een prestigieuze en verfijnde Chardonnay met aroma'svan witte perzik, nectarine en subtiele eikenhouten kruiden, ondersteund door een romige textuur, verfijnde zuurgraad en een lange, elegante afdronk.
  • Riesling: Een verfijnde en complexe Riesling met intense aroma'svan limoen, groene appel en minerale hints, ondersteund door een verkwikkende zuurgraad en een lange, aanhoudende afdronk.
  • Cabernet Sauvignon: Een indrukwekkende en elegante Cabernet Sauvignon met aroma'svan zwarte bes, ceder en subtiele eikenhouten kruiden, ondersteund door stevige tannines en een lange, fluweelzachte afdronk.
  • Shiraz: Een bekroonde en krachtige Shiraz met tonen van donkere bessen, pruimen, peper en subtiele eikenhouten nuances, ondersteund door stevige tannines en een lange, aanhoudende afdronk.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...