Jumeirah Mallorca heropent exclusief restaurant Es Fanals

Het Jumeirah Port Soller Hotel & Spa, een emblematische bestemming op het eiland Mallorca, heeft zijn kenmerkende restaurant Es Fanals opnieuw geopend. Dit toprestaurant is vernoemd naar de traditionele glazen lantaarns die door de lokale vissers gebruikt worden en biedt gasten een verfijnde gastronomische ervaring onder leiding van de gerenommeerde chef-kok Javier Soriano.

Es Fanals staat bekend om zijn focus op authentieke Spaanse en Mallorcaanse gerechten, waarbij lokale ingrediënten uit de regio worden gecombineerd met innovatieve culinaire technieken. Bij de heropening kondigt het restaurant een nieuwe benadering van fine dining aan, waarbij nadruk wordt gelegd op seizoensgebonden producten en een veranderlijk menu dat meebeweegt met de beschikbaarheid van het beste wat de markt te bieden heeft.

De ligging van Es Fanals, bovenaan het hotel met een adembenemend uitzicht op de Tramuntana-bergen en de blauwe wateren van de Middellandse Zee, draagt bij aan de unieke eetervaring die het biedt. Het interieur van het restaurant is ontworpen met een elegante en moderne touch en is zo ingericht dat gasten tijdens hun diner kunnen genieten van het spectaculaire panorama.

Chef Soriano, die beroemd is om zijn gastronomische innovaties en een passie voor lokale smaken, heeft er met zijn team voor gezorgd dat alle aspecten van de dinerservice tot in de perfectie zijn uitgewerkt. Zijn ervaring en vakmanschap worden weerspiegeld in de zorgvuldige bereiding en presentatie van elk gerecht, waarbij de versheid en kwaliteit van lokale producten zoals olijfolie, citrusvruchten en zeevruchten centraal staan.

Gasten kunnen verwachten dat ze verrast worden door de creatieve samenstellingen op het menu, waarbij klassieke Spaanse recepten een moderne twist krijgen. Het menu wisselt regelmatig, waardoor gasten bij elk bezoek iets nieuws kunnen ontdekken. Een belangrijk kenmerk van Es Fanals is de selectie van uitstekende wijnen, afkomstig van zowel lokale als internationale wijngaarden, die elk gerecht perfect aanvullen.

Het exclusieve karakter van Es Fanals wordt versterkt door de aandacht voor detail en persoonlijke service. Het personeel is deskundig en attent, waardoor elke maaltijd een onvergetelijke ervaring wordt. Het restaurant streeft ernaar om ook de meest veeleisende fijnproevers te bekoren en heeft de ambitie om één van de toonaangevende culinaire bestemmingen op de Balearen te worden.

De heropening van Es Fanals is slechts één van de vele redenen waarom Jumeirah Port Soller Hotel & Spa een favoriete keuze blijft voor reizigers die op zoek zijn naar luxe en exclusiviteit. Behalve het genieten van hoogwaardige gastronomie, kunnen gasten zich ontspannen in de bekroonde Talise Spa, deelnemen aan unieke excursies en activiteiten, of simpelweg de schoonheid van Mallorca verkennen vanuit een prachtige locatie.

Dit prestigieuze hotel blijft zich inzetten voor het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan zijn gasten, waarbij comfort, service en verfijnde smaak centraal staan. De heropening van Es Fanals is een bewijs van deze toewijding en een uitnodiging aan iedereen die het beste van Mallorcaanse gastvrijheid wil beleven.

Het eiland Mallorca, gekenmerkt door zijn idyllische landschappen en rijke culturele erfgoed, trekt jaarlijks talloze bezoekers die op zoek zijn naar een combinatie van ontspanning en verfijning. Jumeirah Port Soller Hotel & Spa speelt hierop in door een scala aan ervaringen te bieden die de natuurlijke schoonheid van de omgeving en het comfort van luxueuze voorzieningen combineren.

De kamers en suites van het hotel zijn ontworpen om harmonieus op te gaan in de natuurlijke omgeving, met uitzichten die gestolen lijken uit een schilderij. De serene kleurpaletten en natuurlijke materialen die in de inrichting gebruikt worden, creëren een rustgevend en elegant onderkomen voor elke gast die de drempel overstapt.

Es Fanals by Javier Soriano is slechts één van de zeven restaurants en bars die het hotel rijk is, elk met zijn eigen uniek thema en aanbod. Vanuit deze diverse culinaire hoeken kunnen gasten genieten van alles van traditionele tapas tot exotische cocktails terwijl ze getrakteerd worden op onvergetelijke uitzichten. Een ware ervaring voor de zintuigen.

Naast de uitmuntende gastronomie staat Jumeirah Port Soller Hotel & Spa ook bekend om zijn commitment aan duurzaamheid. Het hotel volgt een filosofie van verantwoord toerisme waarbij het streven om een positieve impact op de omgeving te creëren centraal staat. Dit omvat het gebruik van duurzame praktijken, zoals het minimaliseren van afval, besparen van energie en water, en het steunen van lokale gemeenschappen door het stimuleren van de economie en het behouden van culturele tradities.

Gasten kunnen zich verder verdiepen in de Mallorcaanse cultuur door deel te nemen aan activiteiten die het hotel organiseert, zoals rondleidingen door olijfboomgaarden, wijnproeverijen bij nabijgelegen wijngaarden en wandelingen door de charmante dorpjes. Deze ervaringen stellen bezoekers in staat om een authentiek inzicht te krijgen in het leven en de ambachten van de lokale bevolking.

Voor degene die op zoek zijn naar avontuur biedt het hotel gemakkelijke toegang tot de omringende Tramuntana-bergen, een UNESCO Werelderfgoed site. Hier kunnen gasten wandelen, fietsen of zelfs rijden langs kronkelige wegen die adembenemende uitzichten bieden. Het hotelpersoneel helpt graag met het organiseren van uitjes, of het nu gaat om een relaxed dagje strand of een opwindende helikoptervlucht over het eiland.

Als tegenwicht voor het actieve buitenleven biedt de Talise Spa een oase van rust. Met een breed scala aan behandelingen die inspiratie putten uit lokale tradities en natuurlijke ingrediënten, is het de perfecte plek om te ontspannen en te revitaliseren. Of het nu gaat om een diepe massage, een verkwikkende gezichtsbehandeling of een sessie in de hamam, de spa-ervaring is ontworpen om iedere gast zich volledig vernieuwd te laten voelen.

De evenementenruimte in het hotel is toegerust voor zowel zakelijke meetings als persoonlijke vieringen. Met state-of-the-art faciliteiten en een team dat aandacht besteedt aan elk klein detail, is succes gegarandeerd voor elk type evenement.

Dankzij de veelzijdigheid van het hotel, van zijn luxueuze accommodaties en uitmuntende culinaire aanbod tot aan de extra aandacht voor duurzaamheid en lokale cultuur, heeft Jumeirah Port Soller Hotel & Spa zich gepositioneerd als een topbestemming voor reizigers wereldwijd. Het is een plaats waar luxe naadloos samenvloeit met een respect voor de natuur en cultuur - een echte weerspiegeling van de essentie van Mallorca.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...