Hennessy V.S.O.P. Privilège Collection - Limited Edition door Peter Saville

Sinds de introductie van de V.S.O.P. Privilège Collection in 2011, heeft Hennessy elk jaar een gelimiteerde editie fles aan de serie toegevoegd. Dit jaar heeft het gerenommeerde cognacmerk de beroemde Britse art director en ontwerper Peter Saville uitgenodigd om de fles opnieuw vorm te geven en er iets heel bijzonders van te maken.

Het resultaat is een opvallend kunstwerk: een uitstekende herinterpretatie van Hennessy'sklassieke karaf, nu uitgevoerd in mat goud met een prachtige kleurovergang. Hoewel de ingetogen elegantie voor sommigen misschien saai lijkt, heeft Saville wat kleur toegevoegd aan het ontwerp. Opvallende strepen in 'chemisch heldere' tinten neonroze, elektrisch blauw en levendig oranje geven het geheel een extra persoonlijkheid.

Aanvullende elementen die de esthetiek van het product versterken, zijn een in reliëf aangebracht wit logo, een subtiele 'sluierlak' en een metalen macaron. De cognac zelf is van Hennessy'shoogste kwaliteit, met aroma'svan lichte tabak en vanille naast andere rijke, smaakvolle tonen. Het ronde karakter maakt het geschikt voor consumptie, zowel puur als on the rocks, en zelfs in combinatie met Hennessy'sassortiment Mix-dranken.

Deze nieuwste speciale editie van Hennessy is zeker iets waar cognac-liefhebbers rekening mee moeten houden, mits de zeer exclusieve fles ooit binnen hun bereik komt.

De samenwerking tussen Hennessy en Peter Saville toont de toewijding van het merk aan innovatie en creativiteit, en de wens om traditie te combineren met een eigentijdse esthetiek. Het aantrekkelijke ontwerp van de gelimiteerde editie fles is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het cognachuis en tegelijkertijd een knipoog naar de moderne smaak van de hedendaagse consument.

Hennessy, opgericht in 1765 door Richard Hennessy, heeft een lange geschiedenis van het produceren van enkele van de meest gewilde en gerespecteerde cognacs ter wereld. Het bedrijf, dat nu deel uitmaakt van de LVMH-groep, blijft zich inzetten voor het behoud van traditionele productiemethoden en het handhaven van de hoogste kwaliteitsnormen.

De V.S.O.P. Privilège Collection is een uitstekend voorbeeld van de toewijding van Hennessy aan zowel traditie als innovatie. De gelimiteerde editie flessen, zoals die ontworpen door Peter Saville, zijn niet alleen gewilde verzamelobjecten voor liefhebbers van cognac, maar ook prachtige kunstwerken die het vakmanschap en de aandacht voor detail van het merk weerspiegelen.

Of u nu een doorgewinterde cognac-kenner bent of nieuw bent in de wereld van fijne dranken, de Hennessy V.S.O.P. Privilège Collection, met zijn indrukwekkende reeks gelimiteerde editie flessen, biedt een unieke kans om te genieten van enkele van de beste cognacs die beschikbaar zijn, gepresenteerd in prachtige verpakkingen die zowel tijdloos als eigentijds zijn.

Opsomming belangrijkste producten Hennessy-cognacreeks:

  • Hennessy V.S. (Very Special): Een blend van 40 eaux-de-vie die minimaal 2 jaar hebben gerijpt. Deze cognac is rijk aan smaken van vanille, eikenhout en kruiden, perfect voor het mixen in cocktails of het drinken met ijs.
  • Hennessy V.S.O.P. (Very Superior Old Pale) Privilège: Deze soepele en evenwichtige cognac is minimaal 4 jaar gerijpt en heeft smaken van vanille, kruidnagel en kaneel. Het is ideaal om puur, met ijs of in cocktails te drinken.
    • V.S.O.P. Privilège Collection: Een jaarlijkse limited edition serie met speciale ontwerpen door bekende kunstenaars en ontwerpers, zoals Peter Saville.
  • Hennessy X.O. (Extra Old): Een complexe en diepe cognac, bestaande uit een blend van meer dan 100 eaux-de-vie die tot 30 jaar hebben gerijpt. Rijke smaken van gedroogd fruit, chocolade en specerijen maken dit een luxueuze keuze voor speciale gelegenheden.
  • Hennessy Paradis: Een zeldzame en verfijnde blend van eaux-de-vie die tot 130 jaar hebben gerijpt. Met smaken van honing, truffel en rozen, is deze cognac een waar genot voor de meest veeleisende fijnproevers.
  • Hennessy Paradis Impérial: Deze uitzonderlijk zeldzame cognac is samengesteld uit eaux-de-vie die tot 250 jaar oud zijn. De complexe smaken van jasmijn, sinaasappelbloesem en kruiden zijn een traktatie voor de zintuigen.
  • Richard Hennessy: Een eerbetoon aan de oprichter van het huis, deze prestigieuze blend bevat eaux-de-vie die tot 200 jaar oud zijn. De smaken van cederhout, kruiden en noten zorgen voor een unieke en verfijnde ervaring.
  • Hennessy Master Blender'sSelection: Een serie gelimiteerde uitgaven die het vakmanschap en de creativiteit van de Master Blender van Hennessy benadrukken. Elke editie bevat unieke blends en smaakprofielen, variërend van fruitig tot kruidig.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...