Unieke Zweedse Cognac - Chapters of Ampersand Et No 1

Chapters of Ampersand is opgericht door Zweedse ondernemers met de ambitie om fascinerende producten te ontwikkelen die verschillende visies en kenmerken van diverse regio's combineren. Hun eerste creatie, afkomstig uit Göteborg, is een bijzondere cognaclijn genaamd Et No 1.

De opvallende flesvorm, ontworpen door de gerenommeerde Zweedse kristalartiest Göran Wärff, trekt onmiddellijk de aandacht. De cognac zelf is even indrukwekkend en is afkomstig uit de kelders van Maison Tiffon. Het betreft een blend van zeldzame eaux-de-vie met een gemiddelde leeftijd van 85 jaar, waarvan de oudste uit 1870 stamt.

Master Blender Folke Andersson, met 35 jaar ervaring, heeft deze goudkleurige amberdrank gecreëerd met een volle, rijpe neus en aroma's van abrikoos, zoete toffee, vanille en zoethout.

Et No 1 is een limited edition serie bestaande uit slechts 300 flessen. Elke fles is individueel gesigneerd en genummerd, en heeft een prijskaartje van ongeveer €7.750. Deze unieke Zweedse cognac is een prachtig resultaat van de samensmelting van verschillende culturen en vakmanschap.

De oprichters van Chapters of Ampersand geloven sterk in het samenbrengen van verschillende culturen en vakmanschap om zo unieke en hoogwaardige producten te creëren. Met hun eerste lijn, Et No 1, laten ze zien dat zij hun doel bereikt hebben en dat er ruimte is voor innovatie in de traditionele wereld van cognac.

De exclusieve Et No 1-cognac is niet alleen een prachtig collectorsitem, maar biedt ook een uitzonderlijke smaakervaring. Het kan worden genoten bij speciale gelegenheden of als onderdeel van een zorgvuldig samengestelde verzameling.

De toekomstige plannen van Chapters of Ampersand zijn nog niet bekend, maar als Et No 1 een indicatie is van wat we kunnen verwachten, zullen hun volgende creaties ongetwijfeld net zo intrigerend en verfijnd zijn. Het bedrijf heeft de lat hoog gelegd met hun eerste product, en het zal interessant zijn om te zien welke andere luxeproducten zij zullen introduceren.

Het succes van Et No 1 toont aan dat er een groeiende markt is voor unieke en exclusieve cognacs. Liefhebbers zijn bereid om flinke bedragen neer te leggen voor zeldzame en buitengewone smaakervaringen, en bedrijven zoals Chapters of Ampersand zijn in staat om aan die vraag te voldoen. Het is een opwindende tijd voor de cognacindustrie, en we kunnen uitkijken naar nog meer innovaties en verrassingen in de toekomst.

Chapters of Ampersand Et No 1:

  • Exclusieve en zeldzame cognac met een gemiddelde leeftijd van 85 jaar.
  • Afkomstig uit de kelders van Maison Tiffon, met de oudste eau de vie uit 1870.
  • Gecreëerd door Master Blender Folke Andersson met 35 jaar ervaring.
  • Rijke aroma's van abrikoos, zoete toffee, vanille en zoethout.
  • Unieke flesontwerp gemaakt door de bekende Zweedse kristalkunstenaar Goran Warff.
  • Gelimiteerde oplage van 300 flessen, elk individueel gesigneerd en genummerd.
  • Verkoopprijs: ongeveer €7.750 per fles.


Over Göran Wärff

Göran Wärff is een gerenommeerde Zweedse glaskunstenaar en ontwerper die voornamelijk bekend is om zijn werk bij twee prestigieuze Zweedse glasfabrikanten: Kosta Boda en Orrefors. Hij werd geboren in 1933 in Stockholm en studeerde aan de Konstfack University College of Arts, Crafts, and Design.

Wärff begon zijn carrière in de glasindustrie in de jaren 1960 bij Pukeberg Glassworks voordat hij in 1964 overstapte naar Kosta Boda, waar hij de positie van creatief directeur bekleedde. Zijn ontwerpen bij Kosta Boda kenmerken zich door een organische en natuurlijke esthetiek, geïnspireerd door de Scandinavische omgeving. Wärff heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de moderne Zweedse glaskunst en heeft internationale faam verworven met zijn innovatieve ontwerpen.

In 1984 verhuisde Wärff naar Orrefors, waar hij nog meer erkenning kreeg voor zijn prachtige glaswerk en kristalcreaties. Gedurende zijn carrière heeft hij talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn artistieke prestaties, waaronder de prestigieuze Prins Eugen-medaille in 2005. Zijn werken zijn te vinden in verschillende musea en collecties over de hele wereld.

Over Maison Tiffon

Maison Tiffon is een familiebedrijf dat in 1875 werd opgericht door Mederic Tiffon in de Cognac-regio van Frankrijk. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het produceren van cognac van hoge kwaliteit, en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde cognachuizen van de regio. Maison Tiffon heeft een uitgebreide collectie van gerijpte cognacs, waaronder enkele zeldzame en uitzonderlijke blends, die in kleine batches worden geproduceerd. Het bedrijf is gevestigd in het historische stadje Jarnac, en wordt tegenwoordig geleid door de vijfde generatie van de Tiffon-familie. Naast het produceren van cognac, is Maison Tiffon ook betrokken bij de productie van andere gedistilleerde dranken en wijnen.

 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...