LOUIS XIII s exclusieve Cognac - eerbetoon aan Parijs in 1900

LOUIS XIII, 'swerelds meest iconische gedistilleerde merk, introduceert een superexclusieve cognac ter ere van Parijs zoals het er in 1900 uitzag. Deze voortreffelijke cognac is gemaakt van een unieke blend van maximaal 1.200 eaux-de-vie van druiven, verbouwd in het speciale terroir van Cognac Grande Champagne. Het is de tweede release van het bedrijf in de uitzonderlijke Time Collection.

De Time Collection is een serie gelimiteerde karaffen die de rijke geschiedenis van LOUIS XIII vieren. De tweede editie herdenkt het jaar waarin LOUIS XIII-cognac voor het eerst aan het publiek werd gepresenteerd tijdens de Wereldtentoonstelling van Parijs, waar het veel lof ontving. Om deze mijlpaal te eren, werkte LOUIS XIII samen met twee historische Franse huizen, Monnaie de Paris en Cristallerie of Saint Louis, om een gelimiteerde editie van 2.000 genummerde karaffen te creëren.

Deze editie, genaamd LOUIS XIII Time Collection: Tribute to the City of Lights - 1900, bevat vier gedetailleerde medailles geïnspireerd op illustraties uit de archieven van Monnaie de Paris. Elk van deze medailles viert een ander facet van Parijs in 1900. De getalenteerde ambachtslieden van Cristallerie van Saint Louis maakten de unieke karaf met 13 dentelle spikes, een elegante hals, een prachtige stop en 7 fleurs-de-lys, versierd met 18-karaats champagnegouden details.

De eaux-de-vie zijn langzaam gerijpt in eeuwenoude Limousin eiken vaten voordat ze vakkundig werden gemengd tot de kenmerkende cognac van het merk. Elke druppel LOUIS XIII cognac vertegenwoordigt tientallen jaren vakmanschap en kennis. Met slechts 2.000 karaffen beschikbaar, zal deze gelimiteerde serie ongetwijfeld een gewild verzamelobject worden voor liefhebbers van cognac.

De LOUIS XIII Time Collection: Tribute to the City of Lights - 1900 is een bijzonder eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het merk en de Lichtstad, Parijs. Deze exclusieve en gelimiteerde editie, bestaande uit slechts 2.000 genummerde karaffen, is ontstaan uit de samenwerking tussen LOUIS XIII, Monnaie de Paris en Cristallerie of Saint Louis.

De unieke blend van deze voortreffelijke cognac is afkomstig uit het bijzondere terroir van Cognac Grande Champagne, met tot wel 1.200 eaux-de-vie van druiven. Het resultaat is een cognac met een complex en verfijnd smaakprofiel, dat de rijke geschiedenis en het vakmanschap van LOUIS XIII weerspiegelt.

De vier gedetailleerde medailles die bij deze editie horen, zijn geïnspireerd op illustraties uit de archieven van Monnaie de Paris. Ze vieren elk een ander aspect van Parijs in 1900, en benadrukken de nauwe band tussen het merk en de Franse hoofdstad.

De unieke karaf, met de hand geblazen door de getalenteerde ambachtslieden van Cristallerie of Saint Louis, is een waar kunstwerk op zich. Het ontwerp van de karaf is verfraaid met 13 dentelle spikes, een elegante hals, een prachtige stop, en 7 fleurs-de-lys met 18-karaats champagnegouden details.

Deze exclusieve LOUIS XIII Time Collection-editie is een ware schat voor cognacverzamelaars en liefhebbers van het merk. Het is een herinnering aan het vakmanschap, de traditie en de rijke geschiedenis die LOUIS XIII tot het wereldberoemde cognachuis heeft gemaakt dat het vandaag de dag is.

  • LOUIS XIII Time Collection: Een serie gelimiteerde karaffen die de rijke geschiedenis van LOUIS XIII vieren, met elke editie ter herdenking van een bijzonder moment in de tijd.
  • Tweede editie: Tribute to the City of Lights - 1900: Deze gelimiteerde editie van 2.000 genummerde karaffen eert Parijs zoals het er in 1900 uitzag tijdens de Wereldtentoonstelling.
  • Unieke blend: Gemaakt van maximaal 1.200 eaux-de-vie van druiven geteeld in het speciale terroir van Cognac Grande Champagne.
  • Samenwerking met historische Franse huizen: Monnaie de Paris en Cristallerie of Saint Louis hebben bijgedragen aan de creatie van deze unieke karaf en de gedetailleerde medailles.
  • Vier gedetailleerde medailles: Geïnspireerd op illustraties uit de archieven van Monnaie de Paris, viert elke medaille een ander facet van Parijs in 1900.
  • Unieke karaf: Handgeblazen door Cristallerie van Saint Louis, met 13 dentelle spikes, een elegante hals, een prachtige stop, en 7 fleurs-de-lys versierd met 18-karaats champagnegouden details.
  • Rijping en blending: De eaux-de-vie zijn langzaam gerijpt in eeuwenoude Limousin eiken vaten voordat ze vakkundig werden gemengd tot de kenmerkende cognac van het merk.
  • Verzamelobject: Met slechts 2.000 beschikbare karaffen zal deze gelimiteerde serie ongetwijfeld een gewild verzamelobject worden voor liefhebbers van cognac.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...