Hennessy en Frank Gehry vieren 150 jaar Hennessy XO cognac met een meesterwerkkaraf

Hennessy en Frank Gehry vieren 150 jaar Hennessy XO cognac met een meesterwerkkaraf

Hennessy werkt samen met de beroemde architect Frank Gehry om een spectaculaire karaf in beperkte oplage te creëren, ter ere van de 150ste verjaardag van de iconische Hennessy XO cognac.

De productieve maker combineert goud met brons en glas en heeft zijn kenmerkende sculpturale stijl toegepast om een meesterwerkkaraf te creëren die de Hennessy XO-fles herinterpreteert om de rijke erfenis van het Hennessy Maison te vertegenwoordigen.

Deze prachtige karaf kost €17.000 en wordt geproduceerd in een beperkte oplage van slechts 150 eenheden, elk genummerd en met de handtekening van Gehry. De samenwerking omvat ook een bredere release van XO-flessen in beperkte oplage, die ook zijn ontworpen door Frank Gehry.

Geïnspireerd door de rijke gebruiken, compositie en de kunst van het distilleren van de Hennessy XO Cognac, is de veelgeprezen architect erin geslaagd een uitzonderlijke karaf te creëren die het savoir faire erfgoed van de Franse cognacdistilleerder laat zien.

Frank Gehry dacht ook aan de unieke Hennessy XO-blend en de vitale grond, kronkelende wijnstokken en de glinsterende rivier de Charente die door het hart van de Charente-regio in Frankrijk stroomt, waar deze unieke cognacs worden gemaakt. Gehuld in een gerimpelde hoes van 24k goud gedoopt brons, roept deze structurele Hennessy XO karaf de stralende beweging van water op terwijl het de warme stralen van de zon reflecteert.

Gehry creëerde ook een verheerlijker van gebroken glas voor dit meesterwerk en een lichtgevende fusil die koper en goud combineert. Het hele pakket weerspiegelt het unieke ritueel van Hennessy keldermeester om deze legendarische cognac te extraheren.

De limited edition karaf wordt ook geleverd in een beschermhoes van gecomprimeerd karton, een knipoog naar de mooie kartonnen meubels ontworpen door Frank Gehry in de jaren zeventig.