Lodewijk XIII Le Mathusalem - unieke Kristallen Karaf & luxe Cognac

Lodewijk XIII Le Mathusalem heeft de wereld versteld doen staan door voor het eerst een Mathusalem-editie in kristal te produceren. De gerenommeerde cognacmaker werkte samen met de legendarische kristalfabrikant Baccarat om deze verbluffende fles te creëren, waarbij meer dan 20 ambachtslieden betrokken waren bij het vervaardigen ervan.

Deze karaffen, een eerbetoon aan vakmanschap en ware kunstwerken, worden stuk voor stuk met de hand geblazen door de ambachtslieden van La Maison Baccarat. Ze weerspiegelen de uitmuntende kwaliteit en betoverende aroma'svan de cognac die ze bevatten. Mathusalem, volgens de legende de oudste man ooit, geeft zijn naam aan deze zeer oude cognac, gepresenteerd in een even kostbare karaf.

Louis XIII Le Mathusalem wordt geleverd in een luxe kist met 8 kristallen glazen, een serveerschaal en een pipet, als herinnering aan de traditionele proef- en serveerrituelen. Deze historische blend bevat smaaktonen en aroma'svan mirre, honing, pruim, kamperfoelie, houtschors en leer, die al indrukwekkend klinken op papier.

Als verzamelobject is deze zeldzame en voortreffelijke drank een ware schat. De eerste Louis XIII Le Mathusalem-karaffen zijn vanaf november 2016 wereldwijd verkrijgbaar, zonder prijsinformatie. Sommige dingen zijn waardevoller dan geld, en dit bijzondere elixer zou daar zeker één van kunnen zijn.

Lodewijk XIII Le Mathusalem vertegenwoordigt het summum van luxe en traditie op het gebied van cognac. Het weerspiegelt niet alleen de rijke geschiedenis van het merk, maar ook de toewijding aan vakmanschap en kwaliteit die kenmerkend is voor zowel Louis XIII als Baccarat.

Deze unieke samenwerking tussen twee iconische merken heeft geleid tot een onvergetelijke ervaring voor de echte liefhebber van fijne cognac. Het proeven van deze zeldzame en voortreffelijke drank is een reis door de tijd en de zintuigen, waarbij elke slok een verhaal vertelt van passie, expertise en toewijding.

De Louis XIII Le Mathusalem-karaffen zijn het resultaat van een nauwgezette aandacht voor detail en het streven naar perfectie. Elk aspect, van de vorm en het ontwerp van de karaf tot het minutieus vervaardigde kristal, weerspiegelt het streven naar uitmuntendheid dat synoniem is met de merken Louis XIII en Baccarat.

Of het nu gaat om een bijzondere gelegenheid of om een uitzonderlijk cadeau, de Louis XIII Le Mathusalem is een tijdloze schat die de essentie van luxe en verfijning belichaamt. Voor degenen die het geluk hebben om deze zeldzame en kostbare cognac te bezitten en te proeven, biedt het een onvergelijkbare ervaring die de ziel raakt en de zintuigen prikkelt.

Over Rémy Martin

Rémy Martin is een prestigieus Frans cognachuis opgericht in 1724, bekend om het produceren van hoogwaardige, verfijnde en luxueuze cognacs. Het bedrijf is gevestigd in de Grande Champagne en Petite Champagne regio'sin het hart van de Cognac-regio van Frankrijk, waar de beste terroirs voor het maken van de befaamde drank zich bevinden.

Lodewijk XIII Le Mathusalem is een van de meest opvallende creaties van Rémy Martin, een uitzonderlijke en zeldzame cognac die geschiedenis en vakmanschap viert. Deze bijzondere cognac is samengesteld uit 1.200 eaux-de-vie, die tussen de 40 en 100 jaar oud zijn, en wordt beschouwd als een van de oudste en meest verfijnde cognacs van het merk.

De Le Mathusalem-editie, voor het eerst geïntroduceerd in 2016, is een indrukwekkende kristallen karaf ontwikkeld door de legendarische kristalfabrikant Baccarat. Meer dan 20 ambachtslieden zijn betrokken bij het maken van elke karaf, die een eerbetoon is aan de uitzonderlijke vaardigheid en het kunstenaarschap van zowel Rémy Martin als Baccarat.

Deze speciale editie van Louis XIII cognac wordt gepresenteerd in een luxueuze kist met 8 kristallen glazen, een serveerschaal en een pipet, die allemaal bedoeld zijn om de rijke proeverij- en serveertradities van de cognacwereld te eren. De complexe smaken en aroma'svan Le Mathusalem omvatten mirre, honing, pruim, kamperfoelie, houtschors en leer, wat een onvergetelijke smaakervaring garandeert.

Met zijn beperkte beschikbaarheid en uitzonderlijke kwaliteit is Lodewijk XIII Le Mathusalem niet alleen een voortreffelijke drank, maar ook een waardevol verzamelobject voor liefhebbers van cognac en fijn vakmanschap.

◘ Lodewijk XIII Le Mathusalem: Een uitzonderlijke en zeldzame cognac, gehuisvest in een indrukwekkende kristallen Mathusalem-karaf, ontworpen door de gerenommeerde kristalfabrikant Baccarat.

  • Complex en verfijnd smaakprofiel: Deze cognac biedt diepe smaaktonen en aroma'svan mirre, honing, pruim, kamperfoelie, houtschors en leer, die zorgen voor een rijke en gelaagde smaakervaring.
  • Eeuwenoude traditie en vakmanschap: Elk van de karaffen wordt met de hand geblazen door de ambachtslieden van La Maison Baccarat, wat getuigt van de toewijding aan kwaliteit en vakmanschap.
  • Luxe presentatie: De Louis XIII Le Mathusalem wordt geleverd in een elegante kist, inclusief 8 kristallen glazen, een serveerschaal en een pipet om het traditionele proef- en serveerproces te eren.
  • Exclusiviteit en verzamelwaarde: Deze zeldzame en voortreffelijke cognac is een echt verzamelobject en een ultiem geschenk voor de liefhebber van luxe en verfijning.
  • Beperkte beschikbaarheid: De eerste Louis XIII Le Mathusalem-karaffen werden in november 2016 wereldwijd gelanceerd, waardoor het een zeldzaam en gewild item is voor verzamelaars en kenners.
  • Samenwerking tussen iconische merken: De samenwerking tussen Louis XIII en Baccarat resulteert in een unieke en onvergetelijke ervaring, waarbij de tradities en het vakmanschap van beide merken samenkomen in één verbluffend product.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...