Martell Premier Voyage - viering van 300 jaar vakmanschap

Martell, een van de oudste en meest prestigieuze cognachuizen ter wereld, viert zijn 300-jarig bestaan in 2015 met de lancering van de bijzondere Martell Premier Voyage. Keldermeester Benoît Fil bestudeerde de originele correspondentie van oprichter Jean Martell en wist zijn belangrijkste leverancier tussen 1735 en 1742 te traceren. De blend bevat 18 eaux-de-vie uit de kelders van Martell, gerijpt in vaten gemaakt van de eik van een 300 jaar oude boom. Zo ontstond de Martell Premier Voyage, Frans voor Eerste Reis.

Aan de fijnproever worden royale tonen van gekonfijte sinaasappelschil, zwarte bes, honing en peperkoek onthuld. Bij walsen komen subtielere tonen van oude walnoten, gedroogd fruit, abrikozen en rozijnen naar voren. De smaak onderscheidt zich door royale aroma's van gekonfijt fruit, gevolgd door hints van zwarte bessen en een lange afdronk met tonen van kruiden en bijenwas.

Om het eindproduct even aantrekkelijk te maken voor het oog als voor de smaakpapillen, werd de beroemde Franse conceptuele kunstenaar Bernar Venet gevraagd om een passend kunstwerk te creëren. Het resultaat is een prachtig ontwerp met metalen bogen verdeeld in drie clusters, die verwijzen naar het 300-jarig jubileum. De bogen omhullen een eenvoudige en elegante druppelvormige kristallen karaf van Sèvres, waardig voor deze bijzondere cognac.

De Martell Premier Voyage is uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts 300 exemplaren, elk genummerd en gepresenteerd in een gepolijste houten kist die is gegraveerd met het jaartal van de oprichting van het merk. De prijs van deze exclusieve cognac bedraagt ongeveer €4.500 per fles. De lancering van de Martell Premier Voyage markeert niet alleen het belangrijke jubileum van het merk, maar ook de voortdurende innovatie en passie van de keldermeester om uitzonderlijke cognacs te creëren die de erfenis van het merk weerspiegelen.

Over Martell

Martell is een van de oudste en meest prestigieuze cognacproducenten ter wereld, opgericht in 1715 in Frankrijk door Jean Martell. Het bedrijf staat bekend om zijn kenmerkende blend van eaux-de-vie uit de regio Cognac, waarbij gebruik wordt gemaakt van alleen de beste druiven en distillatietechnieken. Martell blijft innoveren en experimenteren met nieuwe blends en technieken, terwijl het ook de traditionele methoden en waarden van het merk in stand houdt. Het merk heeft een breed scala aan cognacs, variërend van de Martell Premier Voyage tot de Martell Cordon Bleu en de Martell XO, die allemaal worden geproduceerd met dezelfde aandacht voor kwaliteit en vakmanschap. Martell blijft een icoon van de Franse cognacindustrie en een symbool van luxe en verfijning.

  • Martell Premier Voyage: een limited edition cognac van Martell, ter ere van het 300-jarig jubileum van het cognachuis. De blend bevat 18 eaux-de-vie en werd gerijpt in vaten gemaakt van de eik van een 300 jaar oude boom. Het heeft royale tonen van gekonfijte sinaasappelschil, zwarte bes, honing en peperkoek, en hints van oude walnoten, gedroogd fruit, abrikozen en rozijnen. De cognac wordt geleverd in een prachtig ontworpen metalen bogen frame, gemaakt door Franse kunstenaar Bernar Venet, en bevat een eenvoudige en elegante druppelvormige kristallen karaf van Sèvres.
  • Martell Cordon Bleu: een klassieke cognac van Martell, gemaakt van een blend van meer dan 150 eaux-de-vie. Het heeft een rijke en complexe smaak, met tonen van gekonfijte sinaasappelschil, pruimen, honing en kruiden. De cognac wordt geleverd in een iconische blauwe fles.
  • Martell XO: een blend van eaux-de-vie van de vier beste groeigebieden van Cognac, gerijpt in eiken vaten. Het heeft een diep en complex karakter, met tonen van fruit, kruiden, noten en eikenhout. De cognac wordt geleverd in een elegante fles met een opvallend design.
  • Martell Chanteloup Perspective: een limited edition cognac van Martell, gerijpt in vaten van verschillende maten en soorten eikenhout. Het heeft een rijke en complexe smaak, met tonen van honing, vanille, gedroogd fruit en noten. De cognac wordt geleverd in een speciaal ontworpen fles met een uniek design, geïnspireerd op de Chanteloup-kerk in Jarnac.
  • Martell Noblige: een blend van eaux-de-vie van de beste groeigebieden van Cognac, gerijpt in eiken vaten. Het heeft een verfijnde en elegante smaak, met tonen van fruit, honing, bloemen en specerijen. De cognac wordt geleverd in een opvallende fles met een modern design.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...