Ontdek de verfijnde Small Lot Series van Redwood Empire Whiskey

In de groene, mistige bossen van Noord-Californië, bekend als het thuis van de statige kustsequoia's, vind je Redwood Empire Whiskey. Dit bijzondere whiskymerk heeft zich laten inspireren door de robuuste schoonheid van hun omgeving en brengt deze helder tot uitdrukking in hun Small Lot Series. Deze reeks van ambachtelijke whisky's is het resultaat van een toegewijde zoektocht naar uitmuntendheid en innovatie in het distillatieproces, waar traditie en moderne technieken hand in hand gaan om uitzonderlijke smaken te creëren.

Redwood Empire, opgericht in 2010, wordt gedreven door een diepgewortelde passie voor vakmanschap en een blijvend respect voor de natuur. De naam van het merk is een eerbetoon aan de 'Redwood Empire', het gebied in Californië waar de hoogste bomen op aarde, de Sequoia sempervirens, rijzen. Deze statige giganten staan symbool voor kracht, uithoudingsvermogen en een tijdloze grandeur, eigenschappen die ook terug te vinden zijn in de whisky's van Redwood Empire.

Wat Redwood Empire onderscheidt, naast hun locatie, is hun toewijding aan de kunst van het blenden. Hun Small Lot Series bestaat uit zorgvuldig samengestelde blends, die elk een uniek karakter en complexiteit hebben. De series bevatten onder andere een mix van oude en jonge whiskey's, waarbij de jongere varianten zorgen voor frisheid en levendigheid, terwijl de oudere whiskey's diepte en verfijning toevoegen.

De pijler van Redwood Empire's aanbod is de Pipe Dream Bourbon, vernoemd naar de langste boom in hun privébos. Het hart van deze blend komt van bourbon die vier tot twaalf jaar heeft gerijpt. De Pipe Dream Bourbon is rijk en complex, met noten van vanille, honing en specerijen, wat weerspiegelt hoe diep geworteld het bedrijf is in zijn lokale milieu.

Niet minder indrukwekkend is de Emerald Giant Rye Whiskey, een ode aan de Emerald Giant tree in het Redwood National Park. Deze expressie is een kruidige en krachtige rye whiskey, met een rijpingstijd die varieert tussen de drie tot vijf jaar. De drank is een explosie van peper, citrus en eikenhout, wat een krachtige en tegelijk verfijnde smaaksensatie biedt.

De serie wordt gecompleteerd door de Lost Monarch Blend, een eerbetoon aan de grootste sequoia in het Redwood National and State Parks. De Lost Monarch is een harmonieuze blend van rye en bourbon, waarbij de nadruk ligt op de evenwichtige combinatie van de twee whiskey-stijlen. De finesse van de bourbon vermengt zich met de pittige tonen van de rye, wat resulteert in een expressie die zowel soepel als avontuurlijk is.

Duurzaamheid vormt de kern van alle activiteiten van Redwood Empire. Het bedrijf maakt gebruik van lokale ingrediënten en past milieuvriendelijke methoden toe in hun productieproces. Zelfs in hun marketinguitingen benadrukken ze het belang van het behoud van de natuurlijke pracht van hun regio. Voor elke fles die verkocht wordt, plant Redwood Empire een boom, waarmee zij bijdragen aan de herbebossing en duurzaam beheer van de bossen die hen inspireren.

Redwood Empire Whiskey heeft zich in meer dan een decennium gevestigd als een vooraanstaand merk binnen de craft whisky-industrie. Hun Small Lot Series straalt de uniciteit en het creatieve vakmanschap uit waar het bedrijf voor staat. Of het nu gaat om de liefhebber die geniet van de subtiele nuances of de avontuurlijke drinker die op zoek is naar een krachtige ervaring, er is een Redwood Empire whisky die aanspreekt.

De Small Lot Series is slechts een deel van wat Redwood Empire te bieden heeft. Terwijl zij blijven experimenteren en nieuwe technieken integreren in hun distillatieproces, kijken whiskykenners reikhalzend uit naar de volgende expressies die uit de schatkamer van dit ambachtelijke whiskeyhuis zullen komen. Het is duidelijk dat deze whisky's, genesteld in de schaduw van de majestueuze sequoia's, de essentie van hun thuisland belichamen: wild, ongerept en vol leven.

Met zijn wortels diep verankerd in de rijke bodem van de Californische natuur, heeft Redwood Empire Whiskey door de jaren heen een reputatie opgebouwd die zo stevig staat als de enorme bomen die hun inspiratiebron vormen. Hun toewijding aan kwaliteit, innovatie en duurzaamheid heeft hen niet alleen een loyale aanhang opgeleverd, maar ook erkenning binnen de whiskywereld. De bijzondere omgeving waarin de distilleerderij zich bevindt, draagt bij aan de unieke smaakprofielen van hun whisky's, een aspect waar liefhebbers van over de hele wereld van zijn gaan houden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...