Het uitgebreide menu van Restaurant Grandis in Deinze

In het hart van Deinze, opende in oktober 2023 een splinternieuw culinair paradijs zijn deuren: Restaurant Grandis. Dit is niet zomaar een restaurant. Grandis is een bestemming waar fijnproevers en wijnliefhebbers samenkomen voor een onovertroffen combinatie van voedsel en wijn. De naam 'Grandis' is niet zomaar gekozen. Het staat symbool voor grootsheid, zowel in sfeer als in smaakbeleving.

Bij Grandis staat uw culinaire ervaring centraal. Van de uitgebreide menukaart tot de exclusieve wijnbar, alles ademt passie voor gastronomie. Het is een plek waar de verfijnde kunst van wijn en gastronomie samenkomt, waar elk gerecht een verhaal vertelt en waar elke slok wijn de smaakpapillen prikkelt.

Voorgerechten die verleiden

De voorgerechten bij Grandis zijn een feest voor de zintuigen. Denk aan de delicate smaak van Sint-Jacobsnoot, perfect gegrild en vergezeld van een crème van bloemkool, verfrissende citrus en een krokante crumble van parmaham. Voor liefhebbers van zeevruchten zijn er de artisanale garnaalkroketten of de gamba'sa la plancha, geserveerd met een tartaar van zongedroogde tomaat en rouille.

De kort gebakken langoustines zijn een ware traktatie, met garnituren die variëren van pittige wasabi tot frisse citrus en gebrande butternut, afgemaakt met een schuim van kreeft en langoustine. Vleesliefhebbers kunnen zich verheugen op de gelakte eendeborst, geserveerd met een frisse kruidensalade en zilveruitjes die op grof zout zijn gegaard. En voor de echte fijnproevers is er de carpaccio van hert, verrijkt met een crème van truffel, rucola en Parmezaanse kaas.

Hoofdgerechten die bekoren

De hoofdgerechten bij Grandis zijn een ode aan zowel land als zee. De steak op de grill, geserveerd met een saus naar keuze, een fris slaatje en verse friet, is een klassieker die altijd in de smaak valt. Voor wie houdt van een steviger stuk vlees is er het tussenribstuk van Herefort, eveneens geserveerd met een saus naar keuze.

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen met gerechten zoals de bouillabaisse, rijk gevuld met gamba, mossel, vis en schelpjes, of het kabeljauwhaasje met een korst van Oud Brugge kaas, beukenzwam en structuren van prei. En voor wie niet kan kiezen tussen land en zee, zijn er de gamba'sa la plancha met tartaar van zongedroogde tomaat en rouille.

Pasta'sdie passie uitstralen

De pasta'sbij Grandis zijn een reis door Italië. Van de linguine met ragout bolognaise en rucola tot de fettuccine met kreeft en compote van gepofte tomaten, elk gerecht is een smaakexplosie. En voor de truffelliefhebbers is er de fettuccine truffel, geserveerd met rucola en Parmezaan.

Zoete afsluiters

Geen diner is compleet zonder een zoete afsluiting. Bij Grandis kan men kiezen uit klassiekers zoals de Dame Blanche of de crème brulée, maar ook uit seizoensgebonden verrassingen zoals het dessert van de maand. En voor wie het liever hartig houdt, is er het kaasbord.

Barbites voor de fijnproever

Naast de uitgebreide menukaart biedt Grandis ook een selectie barbites voor de kleine trek. Van garnaalballetjes tot gelakt buikspek en van gefrituurde inktvisringen tot bruschetta met tomaat en burrata, er is voor ieder wat wils.

Samenvattend is Restaurant Grandis in Deinze niet zomaar een eetgelegenheid. Het vormt een culinair epicentrum waar elke maaltijd een unieke ervaring biedt. Hier komen liefhebbers van goed eten en wijn samen om te proeven van het crème de la crème van de gastronomie. Wil je zelf de smaaksensaties van Grandis ontdekken? Dan zijn er enkele praktische details die handig zijn om te weten. Grandis heet gasten welkom van 11:00 tot middernacht. Voor een smakelijke lunch is de keuken open van 11:45 tot 14:00, terwijl diners worden geserveerd tussen 18:30 en 21:30. Qua beschikbaarheid: Grandis opent zijn deuren op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Let wel, op woensdag en zondag is het restaurant gesloten. Reserveren is aanbevolen, zeker als je een specifieke datum en tijd in gedachten hebt. Voor boekingen of vragen bel je naar 09/277.98.00. E-mailen kan ook naar info@grandisdeinze.be. Je vindt Grandis op Louis Dhontstraat 31 in Deinze, nabij de Brielpoortbrug - een toplocatie voor zowel locals als stadsgasten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...