Een onvergetelijke culinaire avond bij Grandis in Deinze

Het was donderdagavond toen we besloten om te dineren bij Restaurant - Wijnbar Grandis in Deinze. Gelegen aan de Louis Dhontstraat, vlakbij de Brielpoortbrug, had ik al veel gehoord over deze culinaire hotspot. De zon begon langzaam onder te gaan en de lichten van het restaurant schenen uitnodigend.

Bij binnenkomst werden we direct getroffen door de warme en gastvrije sfeer. Restaurant Grandis is niet zomaar een restaurant; het is een plek waar gastronomie en wijnexpertise samenkomen. Een bestemming waar fijnproevers en wijnliefhebbers elkaar ontmoeten voor een onovertroffen combinatie van voedsel en wijn. Ik voelde meteen dat we een bijzondere avond tegemoet gingen.

We werden naar onze tafel begeleid en kregen als eerste een 'Amuse van het huis' aangeboden. Een klein, maar verfijnd hapje dat onze smaakpapillen direct prikkelde en ons nieuwsgierig maakte naar wat nog zou komen.

Voor het voorgerecht koos ik voor de 'gelakte eendeborsten met een frisse kruidensalade, mango en sojabonen'. De eend was perfect bereid en de combinatie van smaken was subliem. Mijn vriend koos voor de 'kort gebakken langoustines met garnituur van wasabi, citrus, gebrande butternut en schuim van kreeft en langoustine'. Hij was zichtbaar onder de indruk van de complexiteit en diepte van de smaken.

Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, was ik erg benieuwd naar de 'gegrilde tussenribstuk 'halfloin' met pommes fondant, groentekrans en jus van rozemarijn'. Het vlees was mals en sappig, en de rozemarijn jus voegde een heerlijke diepte toe aan het gerecht. Mijn vriend, aan de andere kant, genoot van het 'kabeljouwhaasje met een korst van oud Brugge kaas, beukenzwam, structuren van prei en puree'. De vis was perfect gegaard en de combinatie van texturen en smaken was voortreffelijk.

Het dessert was de kers op de taart. We deelden een 'krokant van praline met hazelnoot biscuit en cremeux van chocolade'. Het was een ware traktatie voor onze smaakpapillen, een perfecte afsluiting van een onvergetelijke maaltijd.

Tussen de gangen door kregen we advies van de sommelier, Alain Volckaert. Zijn passie voor wijn was duidelijk zichtbaar en zijn kennis was indrukwekkend. Hij introduceerde ons tot enkele van de 300 wijnen uit hun collectie, elk zorgvuldig geselecteerd om onze maaltijd te complementeren.

Wat Grandis echt onderscheidt, is de aandacht voor detail. Elk gerecht is een ambachtelijk meesterwerk, zorgvuldig samengesteld door chef-kok Johan Mares. Zijn toewijding aan culinaire excellentie was in elk gerecht te proeven.

Na het diner namen we nog even de tijd om de wijnbar te verkennen. We proefden enkele van hun barbites, kleine gerechten die perfect samengaan met wijn. Het was duidelijk dat wijn en eten hier hand in hand gaan, waarbij elk ingrediënt en elke textuur bijdraagt aan een rijkere wijnervaring.

Terwijl we ons diner afsloten, reflecteerde ik op onze ervaring. Grandis is niet alleen een restaurant, het is een bestemming. Een plek waar elke maaltijd een viering is van de liefde voor gastronomie. Het is een plek waar je wordt meegenomen op een unieke culinaire ontdekkingsreis, en ik kan niet wachten om terug te keren.

Als je zelf de culinaire reis bij Grandis wilt ervaren, is het handig om enkele praktische zaken te weten. Grandis verwelkomt gasten de hele dag door: van 11:00 tot middernacht.
Voor degenen die willen genieten van een heerlijke lunch, is de keuken geopend van 11:45 tot 14:00. Dinerliefhebbers kunnen terecht van 18:30 tot 21:30.

Wat betreft de openingsdagen: Grandis is op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Houd er rekening mee dat het restaurant op woensdag en zondag gesloten is. Het is altijd een goed idee om vooraf te reserveren, vooral als je op een specifieke dag of tijd wilt komen.

Voor reserveringen of vragen kun je contact opnemen met Grandis via het volgende telefoonnummer: 09/277.98.00. Mocht je liever per e-mail communiceren, dan kun je een bericht sturen naar info@grandisdeinze.be. Het restaurant is gelegen aan de Louis Dhontstraat 31 in Deinze, vlakbij de Brielpoortbrug. Een ideale locatie voor zowel lokale inwoners als bezoekers van de stad.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...